.

2.4.2013

Bananas & Monkeys (ft. Banana Bread)
























Olen lueskellut blogeista banaanileipäohjeita (Banana Bread). Taannoin aikakausilehdessä oli myös herkullisen kuuloinen muffinsiohje, johon tuli banaania sekä anananasta.

Meillä oli viikonvaihteessa hedelmäkulhossa tummuneita banaaneja, joten halusin kokeilla banaanileivän leipomista. Jälleen kerran kyseessä on ohje, joka ei suuria ponnisteluja vaadi leipojaltaan. Ohjeen kuivat aineet sekoitetaan vain keskenään, ja sitten seokseen lisätään muussattu banaani, ranskankerma, sulatettu oivariini ja kananmunat. Lisäsin taikinaan vielä Elovenan pikapuuropusseja kolme kappaletta (rusina-karamelli kausimaku). Mielestäni banaanileipään sopisivat hyvin myös pähkinät ja auringonkukansiemenet, vaikka tämä leivonnainen on enemmänkin kakku kuin leipä.

Meidän banaanileipään tuli neljä keskikokoista ja ylikypsää banaania. Näin leipomus on jo melkoisen makea, ellei jopa imelä. Jatkossa saattaisin tehdä banaanileipää niin, että vähentäisin banaanien määrää yhdellä tai kahdella. Leivän koostumus on kivan kosteahko, mutta imelyys on sitä luokkaa, että pienikin viipale vie kyllä tehokkaasti makeannälän.

Banaanileivän voi nauttia kuivakakun tapaan sellaisenaan. Meillä ensimmäinen maistelukierros kokeiltiin banaanileivän vielä ollessa lämmintä. Banaanleivän kaveriksi vatkattiin ranskankerma-kermaseos, ja koristeluun käytettiin nonparelleja.

Banaanileipä
4 dl (-5 dl) vehnäjauhoja
3 kpl Elovena kaurapuuropusseja (rusina-karamelli)
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g oivariinia (kevyempi)
2 kananmunaa
4 keskikokoista banaania
1 prk ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa

Paista 175C asteisessa uunissa noin yksi tunti.


2 kommenttia:

  1. Voi että näyttää taas niin herkulta että ihan vesi tulee kielelle! Nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanileipä oli ihan oikeasti hyvää, mutta todellakin makeaa :) Jopa minä, armoitettu makeanhimoinen hamsteri, olen nauttinut tätä vain kapeita siivuja :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...