.

28.9.2013

Pictures Don't Lie

Kuvat eivät valehtele? Taitavat ne valehdella, tai ainakin totuuden paranteluun on työkalut ja mahdollisuudet tarjolla. Toisaalta voidaan filosofisesti mietiskellä, että valehteleeko kuva, jos kuvakulma rajataan tarkasti niin, että toinen todellisuus jää kuvan ulkopuolelle. Ehkäpä silloin ei olekkaan kyseessä valkoinen vale, vaan rajattu totuus.

Näin lähti ajatuksen kulku liikkeelle lauantai aamun kunniaksi. Lähtökohtana mietelmille toimii Fotografiskasta kesällä hankittu juliste, joka esittää Ruud van Empelin teosta (Study in Green #2, 2003).

Kuvasarjan kaksi jälkimmäistä kuvaa ovat huomattavasti totuuden mukaisempia kuin ensimmäinen kuva kuvasta. Kuvissa, jossa kuvakulma on pelkkää julistetta laajempi, käy selkeästi ilmi, että valo alkaa olla vähissä. Kuvista ei kuitenkaan voi nähdä, että puhtaan pyykin vuori odottaa lajittelua (ovi on suljettu), eikä myöskään sitä, että tyttären huoneen lattialla on tavarakaaos (työnsin läjän pois näkyvistä).

Totuus on tuolla jossain! Eikun mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

PS. julisteet ovat ihania ♥

12 kommenttia:

 1. Huippu kuvasarja! :)
  Rajan vetäminen on välillä välttämätöntä, elämässä ja valokuvaamisessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, johonkin se raja loppujen lopuksi asettuu :)

   Poista
 2. Näinhän se on elämässäkin. Aina ei ulospäin näy se, miten ihmisen sisällä mylletää. Välillä on pakko siirtää murheet syrjään, että jaksaa jatkaa elämäänsä eteenpäin.
  Kaunis teos !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, ja mikä osa on julkista ja mikä yksityistä. Jokaisella meillä oma tyylimme ja tapamme jakaa ja piilottaa tarpeen mukaan.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jakkara oli parin vuoden takainen kirppis löytö. Vihreää väriä ei raaski maalata piiloon, niin tuo jakkara saa sitten reissata ympäri huushollia sen mukaan mihin se milloinkin sopii.

   Poista
 4. Hyvä, ajatteleva postaus :) Avasin postauksen arvellen, että juttu käsittelisi Marimekkoa hetkineen, mutta oli paljon parempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekkoon tuo otsikko juuri nyt olisi sopinutkin, tosin nuo plagiointijutut on "vähän" lähteneet myös käsistä... surku-hupaisaa suorastaan.

   Mutta tosiaan, postauksessa oli kyseessä paljon pienemmät kuviot eli omat nurkat ja ajatukset :)

   Poista
 5. Huh.. Oonko ainoa, kenen mielestä ton julisteen tyttö on pelottavan näköinen?? :/ Ja olen itsekin äiti, ettei ole lapsivastaisuudesta kyse.

  Mutta positiivisempaan, ihailin myös vihreää jakkaraa, kiva on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan asetelmassa on jotain outoa ja samalla se tekee kuvasta kiehtovamman. Pelottavana itse en tuota kuitenkaan pidä.

   Vanha vihreä jakkara on minun suosikkini! :)

   Poista
 6. Kaunista! Juliste on lumoava! <3

  Pakkohan se on kuvia rajata tai ainakin potkia niitä rojuja loitommas. :D Hyvä etten ole ainoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juliste oli pysäyttävä Fotografiskan aika mittavan julistekokoelman seassa. Nyt kun olen katsellut Ruud van Empelin muitakin töitä, niin niissä on paljon tätä samaa ajatusta ja ideaa mukana.

   Kasoja, kasoja... niitä joutuu vähän siirtelemään :) Joskus kameran täytyy kohdistua aika pikkiriikkiselle alueelle, jotta kuvista tulisi julkaisukelpoisia :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...