.

20.6.2014

Kesäpäivänseisaus

Nyt on kesäpäivä. Nyt on loma. Ja huomenna taitaa olla se varsinainen seisaus eli mittumaari. Vähän on tuo fiilis seisahtanut jo tänäänkin, eli selkeästi lähti lomavaihde päälle heti kättelyssä. Veikkaisin, että sisätiloissa meillä ei tapahdu pariin päivään juuri mitään, ja katseet suunnataan lähinnä grillaukseen ulkona, mukaviin löhötuoleihin, kirja- ja sisustuslehtikasoihin ja pehmoisiin peittoihin ja tyynyihin. Jos vartaloon iskee aktiviteettipula, niin silloin voi reippailla pellonlaitaan hankkimaan uutta kaunistusta maljakoihin. Kokemuksesta jo tosin tiedän, että ei sillä kukkien määrällä, laadulla tai asettamisella tyynyn alle ole toivottua vaikutusta parisuhderintamalla, joten suosin siis lähinnä maljakkoasetelmia.

Täytyy kuitenkin todeta, että kaikkia mahdollisia juhannustaikoja en ole minäkään kokeillut. Jostain kumman syystä noihin taikoihin liittyy muuten hyvin usein alastomana juoksentelua niityllä tai saunan ympäri. Veikkaisin, että huomioarvon näkökulmasta nämä nakupelleilyt ovat hieman tehokkaampia keinoja kuin yrttien keräily, paitsi jos senkin tekee syntymäasussaan. Näillä perinteisillä juhannustaioilla on kuitenkin sellainen jännä sivuvaikutus, että ne puolisokokelaat taitavat tätä nykyään karautella paikalle hälytysajoneuvolla, ainakin jos noudattaa tarkasti taikojen alkuperäistä ohjeistusta:
 • Katsottaessa kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, näkee tulevan puolison.
 • Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee alastomana kasteisella niityllä.
 • Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan.
 • Kun juhannusyönä kiertää kolmikulmaisen pellon kolmeen kertaan alastomana, niin   kolmannella kerralla tulee sitten se tuleva elämänkumppani vastaan.
 • Tulevan puolisonsa näkee, kun menee juhannusyönä kosken keskelle vesikivelle istumaan ihan alasti, ainoastaan olkiside vyönä.
 • Jos juhannusyönä tyttö lakaisee makuuhuoneensa lattian ilkosen alastonna punainen rihma vyötäisillä, niin hänen sulhasensa haamu tulee häntä tervehtimään.
 • Tulevan sulhon voi nähdä, jos kello 12 juhannusyönä kiertää saunan kolmesti ja katsoo sitten luukusta sisään tai kurkistaa alastomana lähteeseen. 
Rentoa juhannusta (taioilla tai ilman)!
4 kommenttia:

 1. Meinasinkin viettää juhannusta alasti, virsikirjakädessä, sukka väärinpäin keräämässä niityllä kukkia, kun se sulho on vielä hakusessa. Oikein mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! :) Mulle noista perinneohjeista sopisi hyvin se "sukka väärinpäin". Taidan nyt laskea kaikki korttini sen varaan :D

   Mukavaa juhannuksen viettoa myös sinne!!

   Poista
 2. Lähden just kohta hakemaan juhannusruususta tuollaista pitkää kukkaoksaa kapeaan maljakkoon. Näytää kivalta ja tuo sun ruusu muistuttaa erehdyttävästi ristinummiruusua. Juhannus tuli ja meni, mutta kaikki ateriat katettiin terassille, säästä viis.

  Mukavaa juhannuksen jälkeistä elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusut ovat ihania ♥ Täällä niiden kukinta on jo suurin piirtein ohi. Vaaleanpunaisen ruusun oksan poimin maljakkoon lähitienoon pellonreunasta. Juuri tuo ruusu tuntuu levinneen pihamailta ojien reunoille.

   Samoin sinne - kesäisiä tunnelmia hieman koleasta säästä huolimatta!!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...