.

7.9.2016

Habitare 2016

Signals -näyttelyalue oli tällä kertaa paremmin vainulla kuin viime vuotinen vastaava näyttely. Silloin keskustelimme erään toisen messuvieraan kanssa sisustuksen trendeistä, ja olimme molemmat samaa mieltä siitä, että silloiset signaalit olivat enemmän tätä päivää kuin tulevaa. Vuoden 2016 näyttely oli onnistunut tekemään kivoja nostoja trendisuuntauksista teemoilla sotku, rakkaus kodissa, juuret ja taidetta vai muotoilua. Nämä ovat vahvasti aiheita, joita olen itsekin pohtinut ja havainnoinut edelläkävijöiden kodeista.

Protoshopia odotin jälleen innokkaasti. Nuorten lahjakkuuksien design on kiinnostavaa ja tarjoaa uusia näkökantoja arkistenkin esineiden toimivuuteen. Proto-alueelta löytyi myös messujen hauskin ja oivaltavin tuote eli Viivi Kuisman Vaara-naulakko.

Messujen kaunein esine löytyi puolestaan Talentshopin puolelta: kaksikko Salla Luhtasela ja Wesley Walters olivat tuoneet näyttelyynsä muutaman harkitun ja linjakkaan esineen, joiden joukosta löytyi myös minun tyylitajuani hivelevä Piippu Pot, eli teen tai kahvin haudutukseen soveltuva tuotepari. Itse arvostan kauniita ja toimivia arjen esineitä. Piippu edustaa tosiaan huolellisen tarkkaan viimeisteltyä designia.

On hauska nähdä, että protojen puolelta nousee tuotteita teolliseen tuotantoon, ja kekseliäs design löytää valmistajan, markkinointikanavan ja lopulta tietysti meidät loppukäyttäjät. Maija Puoskarin Pino näkyikin messuilla uusissa värisävyissä, ja heti tuotteet nähtyäni muistin ihailleeni Pinoja aiemmin Habitare-messuilla.

Messuosastoja oli järjestely hieman uudella logiikalla. Eco design -puoli oli minun makuuni hieman vaikeassa paikassa, mutta kannatti käydä löytämässä. Samoin "Showroom" alue voi jäädä monelta messuvieraalta huomaamatta, eli koittakaapa löytää tämäkin. Showroomin puolelta löytyi minulle entuudestaan tuttu hollantilainen designeriryhmä eli Puik Art. Heilläkin on omaperäinen ja hauska tapa tehdä arkisista tuotteista kiinnostavia. Puik Art -tuotteita on tulossa myös herttaselle tämän syksyn aikana.

Habitaressa on kiva silmäillä myös suomalaista osaamista. Pysähdyin katsastamaan sisustustuulia ainakin Miikon, Sagalaga designin ja Everyday designin osastoilla. Nämäkin ovat brändejä, jotka osuvat aika kivasti yhteen oman sisustusmakuni kanssa.

Habitare-messut ovat siis nyt käynnissä. Vieraile Helsingin messukeskuksessa 7. - 11.9.2016. Inspiraatiota on tarjolla!

4 kommenttia:

 1. Näitä messuja onkin kiva seurata eri blogien kautta, jokainen kun kuvaa oman tyylisiä asioita tuolta.
  Ihanaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jokaisella on oma näkövinkkeli, jonka kautta näitä kuvavirtoja tulee suodateltua :)

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. No minä sitten missasin sen showroomin, voi kökkö. Puik Artilla on kyllä mahtavia tuotteita, jes kivaa että otat niitä myyntiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin itsekin tuon alueen missannut, jos ei olisi tullut puheeksi lounaspaussilla parin muun bloggaajan kanssa.

   Puik Art on aika fressi porukka, ja kivoja oivalluksia heidän designeissaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...