.

15.2.2011

Pullopostia

Jotkut astiat ja esineet ovat vain kauniita. Toiset voivat olla sen lisäksi käytännöllisiä ja peräti hyödyllisiä. Joitakin on kiva katsella kaukaa, ja toiset haluaa taas omakseen, järkevää tai ei. Kirpputoreja on kiva kiertää silloin tällöin. En ole sillä tavalla keräilijä, että "pakko saada" tyyppisiä esineitä tulisi useinkaan vastaan. Olen myös hintatietoinen. Vaikka kierrättäminen onkin kovin järkevää, en ole valmis maksamaan kirpputorilla kovia hintoja. Vanhojen huonekalujen suhteen on tietysti kiva ajatella myös mennyttä ja tulevaa käyttöikää.

Neljän viikon putki kirpputorin vuokrapöytäläisenä sai aikaan tietysti myös sen, että kirppisostoksia kertyi siinä missä myyntiäkin. Kirjanpito jäi vielä plussan puolelle, ja tein muutaman tosi mukavan löydön. Löytämäni vanha sininen talonpoikaistyylinen pöytä on jo vilahdellut postauksissani. Löysin sittemmin myös vihreän maljakon, jota kaunistaa jo uusi ystävänpäiväinen herkkä ja herttainen kimppu. Viimeiseksi raahasin kirpputorilta ulos ruskean ison pullon. Pullolle ei taida olla sen suurempaa käyttöarvoa, mutta jotenkin tämä oli vain niin kaunis. Mielummin pullo nurkassa kuin pienet koriste-esineet hyllyssä. Näin se menee meillä.
Oluttakohan tässä on ollut alunperin? Meillä tämä pullo saa nyt pysyä tyhjillään ja koristaa arkea. Kaunis arki!

5 kommenttia:

 1. Komea vanha vaarinkaljapullo! Löytö on suorastaan.

  VastaaPoista
 2. Voi elämä...mikä yhteensattuma, juuri postasin olutpullosta..mutta se on kyllä ihan viime perjantaina kaupasta ostettu ja viikonloppuna kumosin kurkkuuni. ;)

  Nimittäin Lapinkullan luomuolut.

  VastaaPoista
 3. Anja sen jo tuossa sanoikin, vaarinkaljaa. Upea, muhkea pullo. On harmi, kun nykyisin ei tehdä enää kauniita pulloja. Olen löytänyt ranskalaista limonadia, joka on pullotettu nätisti. Ostankin sitä ihan vain pullojen vuoksi, kun tarjouksessa sattuu olemaan.

  VastaaPoista
 4. Johanna, tuo Lapinkullan luomuolut on ton kaltaisessa putelissa. Ihan sen vuoksi ostinkin! :) Tai oikeastaan mies sano mulle citarissa pe että etkö ostais tuollaista itelles kun on niin hieno pullo. ;)

  VastaaPoista
 5. Anja: Ai tätä kutsutaan vaarinkaljapulloksi?! Jotain kotikaljan tapaista varmaan sitten? : )

  Pieni Lintu: Täytyypä kurkata se sinun pullopostaus! : )

  Johanna: Vaareilla on ollut isot kaljapullot! Pullon on kivan näköinen, ja tuo korkkiosa on myös kaunis yksityiskohta.

  Ehkä se lasipulloon pakkaaminen on tätä nykyään liian kallista juomateollisuudelle (ennen ei ollut?!). Vai liittyykö se sitten pullomateriaalin kierrätettävyyteen ja niin pois päin...

  Suomessa Herra Hakkaraisen limut on kivoja. Tosin niissä etiketti on se juttu! : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...