.

26.12.2015

Joulun taloprojekti (+ Bumbat)

Meillä leivotaan rennosti, eli silloin kun joku sattuu saamaan inspiraation tai herkkuhammasta kolottaa niin paljon, että toimeen on ryhdyttävä. Joulua varten pakastimeen oli varattuna myös valmistaikinoita.

Tyttäret päättivät ottaa piparinleivonnan jouluaaton ohjelmaan uusien leivontatuotteiden innoittamina. Olimme saaneet testattavaksi muutamia Orthexin leivontatuotteita, joista piparitalomuotti pääsi testattavaksi perus kulhojen lisäksi.

Esikoinen oli päättänyt tehdä lauman Bumbia eli piparipossuja. Hän koristeli possukat valkoisella ja vaaleanpunaisella sokerimassalla. Nuorimmainen oli ehdottomasti sitä mieltä, että piparkakkutalo tehdään aattona myös, ja hän sitä lähti myös määrätietoisesti toteuttamaan. Valmista syntyikin sangen vauhdikkaasti, ja aattoillan leffaherkuiksi saimme nauttia myös piparkakkuja ihan tuoreeltaan. Piparitalo tosin on vielä koristeena keittiönpöydällä, ja se herkutellaan sitten hieman myöhemmin. Piparitaloon tuli sokerikuorrutteen lisäksi koristeeksi maitosuklaataa, piparminttukarkkeja sekä tomusokeria.

Testasimme ja tykkäsimme Orthexin leivontatuotteista: silikonikaavin, taikinapyörä, vatkauskulho, piparkakkutalomuotti ja piparkakkutraktorimuotti. Orthexin Gastromax -leivontatuotteet on saatu testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä.4 kommenttia:

 1. Ooh, mekin testasimme tuota samaista muottia joulun alla! Tosi kiva mökkihän siitä tuli. Traktorin osat on jo paistettu, muttei ehditty koota sitä vielä. Ehkäpä sitten uuden vuoden kynnyksellä.

  Joulun jatkoja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Traktorimuotti lähti meiltä kiertoon perheelle, jolla on vielä pikkuisia :) Talomuotti oli aika passelin kokoinen. Kohta tuo varmaan joutuu dinosauruksen kitaan (se talo, ei muotti :)

   Poista
 2. Todella hieno talo! Multa jäi tänä vuonna piparkakkutalo tekemättä... Ensi vuonna sitten taas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole hirveästi piparitaloja rakenneltu, mutta perheemme 14-vuotias halusi sellaisen ehdottomasti täksi jouluksi väsätä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...