.

9.7.2016

Asuntomessut 2016 - komiat

En kiertänyt kaikkia asuntomessukohteita. Paukut ja aika ei vaan tuohon ihan riittäneet. Seurana messuilla minulla oli tytär, ja pitkähkö ajomatka oli näin kivempi taittaa. Messualueella bongailin tietysti myös muita bloggaajia, kohteiden sisustajia ja toimittajia. Kohteita oli katselemassa myös jonkin verran rakennusurakastaan selvinneitä tulevia kotien asukkaita.

Rakentajana ja remontoijana minua kiinnostaa Asuntomessuilla ihan se rakennustekninenkin puoli, mutta kyllä sisustaja ja esteettisten kuvakulmien metsästäjä on se vahvempi osa omaa näkövinkkeliä. Näinpä kohteet, jotka tarjoavat onnistuineiden tilaratkaisujen lisäksi kauneutta sekä tunnelmaa, ovat niitä omia suosikkejani. Tietysti myös oma sisustusmaku vaikuttaa kiinnostavimpien kohteiden listaan. Haluan myös vaikuttua ja saada inspiraatiota, jos suinkin mahdollista.

KOHDE 29 Tupien Tupa eli Fiskarhedenvillan versio modernista pohjalaistalosta tarjosi käytännöllisten neliöiden lisäksi Annarina Yöntilan tunnelmallisen sisustuksen yksityiskohtineen. Tähän kohteeseen astuessa tuli heti tervetullut ja viihtyisä olo. Sisustuksen punainen lanka ovat nimenomaan vaaleanpunaiset ja purppurat sävyt, joita on pidetty mukana alakerran huoneiden lisäksi yläkerran tyttömäisessä makuuhuoneessa. Sisustukseen tuo sielun käytettynä hankitut kalusteet, joita täydentävät uutukaiset sisustustuotteet, kalusteet ja kukka-asetelmat. Sisustuksen värimaailma löytyy myös Outi Tammen isosta taulusta, joka kaunistaa olohuonetta.

Kohteen sisustanut Annarina oli paikalla kohteessa pressipäivänä, ja kertoi löytäneensä keittiöön Teboilin pääkonttorin vanhan ruokaryhmän. Ruokaryhmä istui kauniisti keittiön ikkunan eteen. Sisätilojen värimaailma sointui mainiosti ikkunan takaa avautuvaan maisemaan.

Kuvat 1, 2, 3, 4, 5

Sisustustyylien taituri on myös Kannustalon kanssa jo useammat messut tehnyt Helena Karihtala. KOHDE 24 Pohjanmaa edustaa paria aiempaa vuotta dramaattisempaa Kannustalo-teemaa, sillä kohteen värimaailmassa on vahvaa punaista ja ryhdikästä mustaa. Musta ryhdittää ulkovuorauksen lisäksi sisätiloissa portaita, listoja, sisäovia ja pönttöuunia. Myös keittiön puolelta löytyy mustaa. Tämä kohde on persoonallinen ja kodikas. Itse en päässyt ottamaan hirveästi kuvia kohteessa pienoisesta ruuhkasta johtuen, mutta pidin kyllä näkemästäni.

Kuvat 6, 7, 8, 9

Teritalot olivat vaihteeksi Asuntomessuilla KOHTEELLA 25 Cubo. Talo oli siinä mielessä kiinnostava, että kohteella oli toimeksiantajana todellinen perhe, joka pääsee muuttamaan uuteen kotiinsa elokuussa. Kodin tunnelma oli yleisilmeeltään valkoinen ja pelkistetty. Räväkkyyttä sisustukseen toi runsas Marimekon tuotteiden käyttö. Tehosteet tässä kodissa olivat pääsääntöisesti mustavalkoisia. Sisustussuunnittelijoina toimivat Elina Ristimaa ja Laura Jokiranta (perheen äiti).

Kuvat 10, 11

Suurimman vaikutuksen minuun teki KOHDE 5 Kotola kompaktilla tilaratkaisullaan sekä pelkistetyn kauniilla sisustuksellaan. Käytännön ihmisenä sanon kuitenkin, että esteettiset kuvakulmat hivelivät kyllä suuresti silmää, mutta taloon muuttava perhe saa kyllä miettiä säilytysratkaisut ja pintojen viimeistelyt omalta osaltaan. Ainakin yläkerran betonilattia oli vielä käsittelemätön eli pölyävä. Tulevan asukkaan päätettäväksi jäänee lattian viimeistely. Harkitun tyyni sisustus saa tosin miettimään mikä on oikeasti tarpeellista ja miten esimerkiksi kausivarusteiden säilytyksen voisi järjestää kauniisti. Puu ja betoni ovat materiaaleina myös niin kauniita, että niille haluaakin antaa tilaa hengittää ja välttää tilan täyttämistä tavaralla. Viherkasvit tuovat viihtyisyyttä luonnonmateriaaleista valmistettune tekstiilien ohella.

Kotolan sisustajat ovat Eeva Takkunen ja Peeta Peltola.

Kuvat 12, 13, 14, 15, 16

Tykkäsin myös kohteista 19 Honka Markki, 20 Riihi ja 34 Talo Koskela. Myös tekojärven rantaa rakennettu periskooppi oli hauska käydä katsastamassa. Kiinnitin huomiota näiden lisäksi messualueelta löytyviin hauskoihin kyltteihin ja liikennemerkkeihin.
10 kommenttia:

 1. Beautiful candle holder.
  The necklace the lady wears is very nice!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes that candle holder truly is a beauty! And I also agree the second one too :)

   Poista
 2. Kuva neljän ruokailuryhmä on ihana <3, ihailen myös tuota tokavikan kuvan julistetta, aivan upea.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupien Tuvan ruokailutila oli harmooninen maisemaa myöden!

   Poista
 3. Kiva oli taas törmätä, harmi kun ei ehditty siinä yhtään jutella. No, seuraavaan kertaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli tosiaan treffata bloggaajia pienen lounas-paussin merkeissä. Täytyypä alkaa suunnittelemaan jotain bloggaajahäppeninkiä itä-uudellemaalle :)

   Poista
 4. Kyllä ne on niin kauniita nuo uudet talot, mutta oma on niin rakas.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat talot ovat minunkin mieleeni, vaikka melko uudessa itse asunkin. Vanhoissa taloissa on se ihana tunnelma :)

   Poista
 5. Oli kiva hei tavata ja ehtiä vaihtamaan vähän kuulumisiakin!

  Aika samat suosikit oli itselläkin, Kannustalo tietenkin (yllätys yllätys) mulle ykkönen, mutta myös Teri-Talot yllätti positiivisesti ja Annarina on jälleen onnistunut Fiskarhedenvillan sisustamisessa!

  Lisää postauksia odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun ehdittiin pieneksi aikaa saman pöydän ääreen :)

   Juu, Kannustalo on mainio talomallilla kuin mallilla. Laatua. Fiskarhedenvilla on kiinnostava tulokas Suomen markkinoille.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...