.

22.4.2014

Lastenhuoneen sisustus päivittyy

Lapsen kasvaessa lastenhuoneen toiminnot ja tarpet muuttuvat pikku hiljaa. Ehkäpä tuo kasvaminen ja harrastusten sekä leikkien muuttuminen on asia, jonka herää huomaamaan ajoittain. Hetki sittenhän lattiat täyttyivät jättimäisistä Little Pet Shop -leikeistä, mutta nyt lattiat ovat siistit, ja osa leluista laitettuna jo myyntiin sekä kiertoon nuoremmille sukulaisille. Rakkaimmat pehmolelut saavat edelleen istua koristeena sängyn päällä, mutta osasta pehmojengiä on raskittu jo luopua.

Kun seinäpinnat ja huonekalut on valittu aikaakestävästi, niin lastenhuoneen päivityksiä on helppo tehdä piensisustuksen merkeissä. Lapsen oma maku toki voi muuttua ajan kuluessa. Jos seinillä seikkailevat nallet, autot tai prinsessat, on edessä jossain vaiheessa myös hieman isompi pintaremontti.

Meillä tyttäret valitsivat omien huoneidensa värimaailmat. Iso sisko on pikku hiljaa päivittänyt huonettaan pelkistetympään ja valkoisempaan suuntaan. Hänen valitsemansa lilasävyinen tapetti on edelleen hyvännäköinen tausta valkoisille kalusteille ja yksityiskohdille. Suurikuvioista tapettia on vain yhdellä seinällä.

Nuorempi tytär valitsi huoneeseensa hieman metallinhohtoisen vaaleanpunaisen tapetin. Tapettia on kahdella seinälle. Tapettikauppa arvioi pohjapiirrosten perusteella väärin tapettin tarpeen ja suunniteltu yhden seinän tapetointi päätettiin muuttaa kahden seinä tapetoinniksi. Hyvin tuokin on toiminut.

Vaaleanpunainen huone on sittemmin päivittynyt muutaman huonekaluvaihdoksen myötä. Meiltä lähti ruokailutilasta mäntysenkki tyttären huoneeseen ihan hiljattain, ja tuo muutos kevensi lapsen huoneen tunnelmaa entisestään. Tytär on myös itse innostunut vaihtelemaan esilläolevia tavaroita ajoittain ja tekemään erilaisia asetelmia. Huoneen ilmettä on myös raikastettu uusimalla julisteita ja laittelemalla esille kauniita postikortteja. Tyttären huoneeseen tarvittiin myös uusi peili. Valaisimia on myös päivitetty huoneen muuttuneiden toimintojen myötä. Peilin ja roikkuvalaisimen muodossa huoneeseen saatiin ihan pieni ripaus kuparinhohdetta.

Talon makuuhuoneet sijaitsevat samassa osiossa, ja niihin käydään pienen aulatilan kautta. Aulassa on yhteinen työtila ja iso säilytyskaluste, jonka senkki osa on syönyt perheemme lakanat ja yläosa pullistelee kirjojen painosta. Pieni aulatila on näin saatu kuitenkin hyötykäyttöön.16 kommenttia:

 1. Tuo tekstisi alku olisi voinut olla ihan täysin minun näppikseltä, meillä on nimittäin täsmälleen sama tilanne. Pojan huone alkaa pikkuhiljaa muuntua lastenhuoneesta teinihuoneeksi, lelut lähtevät kirpparille jne. Meillä on kuitenkin huoneessa vielä Angry Birds - teema, josta kyllä vähitellen tekisi mieleni eroon. Poikaa ei kyllä tunnu vielä kyllästyttävän. Tästä pitäis nyt ehdottomasti kyllä itsekin kirjoittaa - kiitos inspiraatiosta, sinun blogi ei ikinä petä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu näin äitinä, että ei ihan aina tajua pysyä lapsen kehityksessä mukana. Siksi nämä ahaa-elämykset tulevat niin sykäyksittäin :)

   Meillä juuri tuo nuorempi eli 12 v tyttö on itse innostunut laittelemaan huonettaan, joten siinä on ihan kiva touhuta mukana avustajana. Vielä ei ole ainakaan toivottu mitään goottiseinää...

   Poista
  2. Voi miten mukavaa olisikin pähkäillä sisustusasioita oman lapsen kanssa, tuohon ei minun 11 v ole vielä hurahtanut. Enpä kyllä ihmettelisi, jos jossain vaiheessa hurahtaisikin, pukeutumisasioissa on aika tyylitietoinen. Kyseessä on siis poika, eli ei tuo vaatehommakaan varmaan koskaan yllä samalle tasolle mitä se joillain tyttölapsilla on :-)

   Poista
  3. Tätä nykyään taitavat nuo pojatkin olla tosi kiinnostuneita pukeutumisesta ja ulkonäöstä. Onneksi pojillekin löytyy tosi kivoja kuteita. Itse olen päässyt ihmettelemään mitä pienten ja kasvavien poikien elämään kuuluu kummipoikani ja muiden tuttava perheiden poikien kautta.

   Poista
 2. Ai niin se piti vielä kysyä, että mikä onkaan tuo pyöreä peili? Varmaan pitäis tietää, mutta ei tuu nyt mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peili on House Doctorin Bolina. Oma puotini myy tätä peiliä hintaan 65,- (herttanen.fi on pieni viikonloppuharrastukseni).

   Poista
  2. No hei munhan pitää tulla vaikka tilaamaan tämä sinulta. Mä haluan meidän makkariin pyöreän peilin. Ensin ajatuksena oli kirpparilta jokin retrokampe, mutta kun ei ala löytyä, niin voisin ostaa tuollaisen.

   Poista
  3. Tervetuloa :) Mulla on periaatteessa nettikauppakin nyt kasassa, mutta käytännössä kaupan puolella on vielä sellaisia teknisiä kömpelyyksiä, että sitä ei voi vielä julkaista. Toivottavasti palikat viilaantuu kohdilleen vielä tällä viikolla.

   Poista
 3. Komppaan Tanjaa tuossa edellä. Kiva aihe, joka meillä vielä ajankohtaisempi vähän myöhemmin. (Tällä hetkellä minä sisustan ja pojat sanovat, että "aha, ihan kiva".) Onkohan tuo House Doctorin peili, se on joka tapauksessa kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva, jos saa laitella vapaasti lastenhuonetta ja asukkaat ovat tyytyväisiä! :)

   House Doctorin peili tosiaan. Itsekin tykkään näistä sievästi metallinhohtoisista (kupari tai teräs) yksilöistä.

   Poista
 4. Hurjan kivalta näyttää sisustus. Paljon kauniita yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Saga! Tytär on alkanut pikku hiljaa vähentämään tavaran (lelujen) määrää ja yksityiskohdat pääsevät kivemmin esiin.

   Poista
 5. Ai että miten ihanalta näyttää! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi hauskoja tunnelmia - kivat huoneet. Ja tuo pursuava senkki&hylly on aina niin mielenkiintoisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo iso Ikean hylly vetää tavaraa aivan älyttömästi sisuksiinsa, ja hyvä niin. Kaikkea hassua sitä on tullut säästetty myös... kuten kuvasta ehkä saattaa huomata, niin etualalla on iso pinkka Ikean kuvastoja vuosien varrelta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...