27.8.2016

KORTILLA

Aika. Se on on nykyihmisellä kortilla. Kortilla voi olla myös raha tai muut resurssit. Oletko muuten miettinyt miksi sanomme "kortilla*"?

Loviisalainen tekstiilitaiteilija Jaana Laaksonen on pohtinut kysymystä ja työstänyt aiheeseen liittyen taidenäyttelyn Loviisan Almintaloon. Tänään Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman yhteydessä Kortilla -näyttely laajeni myös workshopiksi, jossa silkkipainotekniikalla pääsi työstämään itselleen tyylikkään puuvillakassin. Jaana oli valmistanut workshopia varten kaksi eri Kortilla -näyttelyyn liittyvää kuva-aihetta, jotka oli jalostettu painoseuloiksi. Jokainen workshopiin osallistunut sai painaa valitsemansa kuvan puuvillakassille, jonka kankaaseen oli hyödynnetty myös pet-pullojen kierrätysmateriaalia.

Kortilla -näyttely herättelee miettimään tämän päivän kulutustottumuksia ja -tapoja. Ehkäpä hankinnoissa ja kulutuskäyttäytymisessä voisi miettiä materiaalivalintoja, tuoteiden kestävyyttä ja elinkaarta. Kierrätys ei välttämättä tarkoita pelkästään sitä, että materiaali on uudelleenhyödynnettävissä. Tavaran tai tuotteen voi hyödyntää myös kokonaan tai osittain uudessa käyttötarkoituksessa.

Jos liikut huomenna Loviisassa vaikkapa juuri Wanhojen Talojen tiimoilta, niin piipahda samalla myös Almintalon näyttelyissä. Kortilla on nähtävissä vielä huomenna sunnuntaina ennen näyttelyn purkua.

Itse ehdin tänään nippa nappa käydä painamassa itselleni puuvillakassin ennen workshopin päättymistä. Kassi on tyylikäs ja monikäyttöinen. Siinä missä kassiin voi nyt kerätä vaikka ruokaostokset arkisen viikon tuoksinassa, muistuttelee se myös lempeästi arvomaailmasta ja asioista, jotka juuri nyt ovat mallillaan. Kortilla on ennen kaikkea se aika. Ja tuokin on ainakin jossain määrin oma valinta, joka heijastelee tarpeita ja tottumuksia, jotka on itse itselleen asettanut.

Jaana Laaksosen Kortilla-tekstiilitaiteen Facebook-sivu löytyy täältä.

*Ostokortti on asiakirja, jota on käytettävä tavaroita ostettaessa silloin, kun niitä ei ole saatavissa riittävästi ja ne on määrätty säännöstelyn alaisiksi.2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää painamasi kuva tuossa kauppakassissa. Meidän tytön mukana kulkee aina tuollainen kassi. Pitäisi varmaan itsekin kääräistä pieni kassi aina mukaan kauppareissuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pidän puuvillakassia pääsääntöisesti mukana käsilaukussa ja sieltä sen kätevästi saan napattua ruokaostoksia ym. varten. Puuvillakasseja ei voi koskaa olla liikaa?! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...