.

8.5.2012

Tyttöjen väritOnko olemassa tyttöjen tai poikien värejä? Ehkä yleinen linja menee vielä niin, että poikien lelu- tai vaateosastolla on valloillaan mustat, ruskeat, siniset ja vihreät, mutta onneksi joukossa näkyy myös oranssia, punaista ja keltaista. Taitaa jokunen paitakin löytyä jopa vaaleanpunaisena, mutta pinkistä eteenpäin hypätäänkin sitten takaisin tyttöjen osastoille. Vastaavasti tytöille on tarjolla ainakin vaatetusten suhteen runsaasti punaisen eri sävyjä, ja se on tietysti mukavaa, kun monen pienen naisen suosikki väri on pinkki. Tiedä sitten mahtaako olla hankalampaa asustaa neitokaisia, jotka haluavat pukeutua mustaan, harmaaseen ja muihin hillitympiin sävyihin. Oma kokemukseni kuitenkin on se, että myös näitä tummempia sävyjä löytyy mukavasti.

Sisustuspuolella värien ei pitäisi olla esteenä, kun omanlaista huonetta pääsee rakentamaan. Lelut sanelevat tietysti jonkin verran lapsen oman huoneen ilmettä. Riemunkirjavaa voisi sanoa, tosin poikien leluosastolla olen yleensä vähän pihalla kuvioista. Ehkä poikien vanhemmat hahmottavat leluhyllyjen massasta ne pikku miehiä kiinnostavat kohteet, mutta minulle ne ovat aika samaa massaa. Jotkut peltilelut viehättävät puolestaan minunkin silmääni, mutta menisivätkö ne enemmän jo sitten koristelun puolelle?

Meidän tytöillä on omat suosikki värinsä, ja nämä värit on toteutuneet myös tyttärien omissa huoneissa. Isompi on edelleen kovasti kallellaan violetin ja lilan sävyihin. Hän pitää myös turkoosista, limestä ja keltaisesta. Tyttö haaveileekin retrohenkisestä ja värikkäästä kodista, sitten joskus.

Nuorempi pitää ylipäänsä punaisen sävyistä. Vaatetukseen hän valitsee myös harmaata sekä musta-valkoista, mutta huoneen suhteen mennään ainakin vielä melkoisen vaaleanpunaisella linjalla. Tytöillä tuntuu olevan myös aikalailla pientä tavaraa ja koriste-esinettä, ja niitä asetellaan erilaisiksi kokoelmiksi esille. Lasten huoneiden sisustukseen en juurikaan puutu, kunhan nyt muistutan siivouksen tarpeesta ja naputan petaamattomista sängyistä. Pääasia on kuitenkin se, että lastenhuoneet ovat viihtyisiä, ja niistä löytyvät edellytykset leikeille, kaverien kanssa viihtymiselle ja hyville yöunille.

Japanese Wooden Doll, HAY Oslo 49 NOK (noin 6,50 euroissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...