.

10.6.2012

Porvoon taidetehdas

Porvoon Taidetehdas on  pikku hiljaa valmistumassa, ja osa toiminnoista on jo pyörähtänyt käyntiin. Taidetehdas on ollut porvoolaisittainkin pienen ikuisuuden projekti ja kädenvääntö. Onneksi tuo vanha tehdaskiinteistö on kuitenkin edelleen olemassa, ja nyt vihdoin valjastettu myös taiteen, tapahtumien ja yleisön käyttöön.

Vanha punatiilinen tehdasrakennus on rakennettu osaksi uutta puolta teräs-, betoni- ja lasirakenteiden avulla. Itse pidän tälläisistä rouheista toteutuksissa, jossa vanha ja uusi yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi. Raaka betonilattia on jollain tavalla herkän kaunis, ja laajat lasipinnat tuovat tilaan valoa sekä ilmavuutta. Toivottavasti myös konserttisalin puoli ja muut tilat toimivat myös akustiikkansa ja muun käytettävyyden osalta. Tämän vuoden Avantin jälkeen on siitäkin sitten tarkempaa sanottavaa.

Taidetehtaan yläkerran taidehallissa on meneillään tämän työn takana seison -näyttely. Mukava pointti muuten taidehankinnoista unelmoiville - teoksia voi myös vuokrata kuukausitaksalla. Ja jos taideteos miellyttää kovin, voi sen myös näin kuukausierin ostaa pikku hiljaa omakseen.

2 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä, tykkään myös kun vanhoja rakennuksia otetaan uusio käyttöön! On kiva mennä taide tapahtumimiin, kun itse tilastakin tulee hyvä tunne. (olin juuri Ateneumissa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, hyvä että näitä vanhoja rakennuksia yritetään jättää pystyyn, siitäkin huolimatta, että täysin uuden rakentaminen tulee usein halvemmaksi. Tämä taidetehdas on rakennettu vielä tuollaisesta pienestä eriparilaatuisesta tiilestä, ja on sen vuoksi tosi hieno. Betoni, teräs ja lasi jättävät hyvin tilaa vanhan tehtaan ulkonäölle.

   Kiasma on muuten myös hyvä esimerkki siitä, että jo tilassa on paljon kivaa nähtävää. Plussaa jos näyttelyiden sisältökin toimii! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...