.

16.6.2012

Terassin kaiteetRakentajan kesä etenee toistaiseksi suunnitelmien mukaan. Rännit, syöksytorvet ja tikkaat saimme taloomme jo kevään puolella. Tällä viikolla toteutusvuorossa olivat terassin kaiteet.

Viime syksynä päätimme vielä askarrella terassit muun rakentamisen yhteydessä. Kaiteet jäivät silloin suurin piirtein laittamatta, ja talven aikana olen miettinyt millaiset kaidepuut sopisivat meidän taloomme. Syksyllä terassin päähän tehtiin jo puusermi talotoimituksen mukana tulleesta vinosahatusta rimasta. Yritin metsästää samanlaista vinorimaa tällekin kesälle, sillä ajatuksissa oli rakentaa samanoloinen rimaseinämä myös talon toiseen päätyyn. En kuitenkaan löytänyt ihan vastaavaa rimaa, ja vähän sinne päin olleet vaihtoehdot olivat huomattavasti kalliimpia kuin perus 22 x 50 kokoinen rima. Tällä viimeksi mainitulla rimalla kaiteet sitten toteutettiinkin. Terassien pitkillä sivuilla on rima asennettuna pelkistetysti ja suoralinjaisesti. Uuden pergolan päädyssä rima on asennettu vinoittain, ja tällä haetaan hieman samaa ilmettä jo olemassa olevan sermin kanssa.

Kaiderimat maalaan vielä tänä kesänä valkoisiksi ja tuore kestopuu jää ennalleen. Viime kesäiset kestopuurakenteet käsittelen todennäköisesti värittömällä puuöljyllä.

Kesäloman viihteeksi luvassa on vielä talon maalaus, tontin rajan pengerrys luonnon kivilohkarein ja etupihan viimeistely käyttökuntoon. Syksyllä sitä jo varmaankin kehtaisi kutsua rakennusvalvojan pitämään lopputarkastuksen.

Sahattu 22x50, 042 € / m | Vinosahattu & pohjamaalattu 2,80 € / m | Vinosahattu & lämpökäsitelty 2,40 € / m

8 kommenttia:

 1. Siistin näköistä. Meillä on tuota viosahattua parvekkeen kaiteissa. Samantyyppistä aitaa haluaisin, mutta epäilinkin että hinta on 'huono', ehkä sitten tuota tasaista...joskus ens vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Ehkä tuota vinosahattuakin rimaa saa jostain sopivaan hintaan, kun aloittaa kartoitukset ajoissa. Itse kysyin hintaa kolmesta eri paikasta ja tuntuivat olevan ainakin reilua kahta euroa. Pohjamaalaus on tietysti kiva juttu, mutta ei pakollinen.

   Projektit etenevät pikku hiljaa... :)

   Poista
 2. Hei. Paljon teillä on tuon tasaisen rimoituksen välissä tila..eli millaisella välillä rimat on asennettu? Hyvältä näyttää :) terveisin Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elina,

   rimat on asennettu 2 cm välein. Alas jätettiin 20 cm aukko ja ylös (ennen "kaidepuuta") 10 cm. Rimotuksella saadaan kuitenkin aika hyvin näkösuojaa, ja kaukaa katsottua terassin istujaa ei juurikaan näe :)

   Poista
 3. Kivalta näyttää! Miten nämä neljä vuotta on mennyt? Onko pitäny uusia tai maalailla kovasti? Näyttää tosi hienolta uutena mutta pelkään itse vähän sitä päivää kun kaikki kaiteet rupeaa mätänemään. Alumiinista rimakaidetta olen myös hiukan harkinnut.. maksaa enemmän mutta se on sitten huoltovapaa ja kestää periaattessa koko talon eliniän. Pitääpä täs vähän miettiä nyt kun aurinko alkaa lämmittämään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä on edessä huoltomaalaus. Puu on kunnossa, mutta maalipinta kaipaa jo huoltoa. Olen maalannut myös kestopuukaiteet valkoisella, ja niistä tuo maali irtoaa sieltä täältä lohkoina. Kestopuu oli vuoden ensin maalamatta asennettuna.

   Samoin myös terassien huoltokäsittely on edessä. Materiaaleilla on varmasti puolensa! :)

   Poista
 4. Kiitos vastauksesta! Hyvä ettei eri vuodenaikamme ole sen pahemmin käyny itse puun kimppuun! :) Olisi sääli kaunista kaidetta! Oon yrittäny etsiä eri vaihtoehtoja mutta harvassa ovat jos rimakaidetta kaipaa. Lasikaidetta kun en halua. Näyttää jotenkin liian pramealta, meidän parvekkeelle ainakaan ei lasikaide oikein sovi. Ledfe niminen yritys tai mikä lie ainakin myy näitä rima-mallisia alumiinikaiteita. Hehkuttavat ainakin että ne olisi huoltovapaita. Olisi hyvä jos ei sitten tartte murehtia ja maalailla, vaikka se maalailu nyt ei niin kauheaa ole mutta kuitenkin pieni stressin jyvänen saattaa kuiteskin pistäytä takaraivoon keväisin kun on muutakin puuhastelua :) Kiitos kivasta blogista ja hyvää kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavan kuuloinen kaidematsku tosiaan tuo alumiini. Käyttökokemuksia on kyllä kiva lukea ja seurailla, niin voi niistäkin ottaa opiksi ja löytää sen itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

   Mukavaa kevättä ja kesää (kaideprojektin parissa) :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...