.

17.6.2012

Puutarhurin parhaatViime kesän aikana sain aikaiseksi pikkuruisia ponnisteluja pihanlaiton suhteen. Toin mukanani edellisen kodin pihalta jokusen monivuotisen yrtin, ja ne ovat tänä kesänä jo aika komeassa vauhdissa. Lipstikan, mäkimeiramin ja laventelin kaveriksi on tänä kesänä lisätty ruohosipuli, kiinansipuli, silolehtinen persilja, sitruunabasilika, sitruunamelissa ja kynteli. Kokeilussa on myös kaikenlaista hauskaa kuten kesäkurpitsa, pienikokoinen paprikalajiltema ja fenkoli. Istutuslaatikoihin on laitettu väriksi myös kukkien siemeniä, ja ainakin kosmoksen kukan hennot alut ovat tunkeneet ensimmäiset versonsa jo maan pinnalle.

Kasvimaan ja kukkapenkkien koristeena meillä on perinteisesti romuromantiikkaa pieninä annoksia. Outojen ruosteisten esineiden lisäksi kukkapenkissä saattaa näkyä vaikkapa vanhaa posliinia sekä tietysti kauniita kiviä.

Ensimmäisessä kukkapenkissämme on viime kesäisiä naapurin ja tuttavien lahjoituksia sekä myös luonnosta napattuja alkuja. Poimulehti esimerkiksi toimii kivasti maanpeittona kukkapenkissä. Luonnosta napattu versio on tosin selkeästi pienempi kooltaan kuin taimitarhan perennataimet. Hyvin tuo poimulehti on kuitenkin ottanut asiakseen toimia kukkapenkin täytelajikkeena. Kukintaan asti ova ehtineet jo kurjenpolvet, orvokit ja särkyneet sydämet. Akileijatkin alkavat olla jo viittä vaille kukassa, ja kenties jo ensi viikolla saamme taas nauttia uudesta väriloistosta.

2 kommenttia:

 1. Minä kun en ole ollut ruosteisten juttujen ystävä, niin kyllä hämmentää, kun pihallasi ne näyttävät tosi kivoilta! Ehkä se on, kun ei ole pihaa, vaan on parveke (mikä on tosi kiva sekin, ei sen puoleen). Pihalla kasvien ja muun keskellä monet jutut näyttää kivammilta, oleutuvat joukkoon, jotain semmosta, luulen.

  Ruohosipuli - aah oodi tuolle kasville - kaunis ja maukas, rrrrrakastan sitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä hassuja ruosteisia juttuja meillä löytyy kukkapenkeistä ja kasvimaalta, kun en halua niitä sisään :) Meidän nuorimmainen on romuaarteiden löytäjä, ja hän tietää, että äidin kukkapenkkeihin näitä saa tuoda. Mulla on kaiken lisäksi tuossa etupihalla pieni ruosteinen puuhella (huom. oikeasti pieni!!), jonka mukaan ottamisen puolesta tytär piti palopuheet. Suostuin sitten, ja siihen on tarkoitus laittaa jotain kukkia (hellalevy puuttuu).

   Ruohosipuli on hyvää, ja nyt meillä on lisäksi kiinansipulia, jonka maku vivahtaa hieman valkosipulin suuntaan. Siitäkin syödään siis vartta, joka on muodoltaan hieman ruohosipulia litteämpää.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...