.

29.5.2013

Catch of the Day

Kirppiksen kautta kotiin! Päivän löytö on sitruunankeltainen pieni kääntömaljakko. Maljakko toimii sekä kukkavaasina että kynttilänjalkana.

Löydöistä puheen ollen - kävin eilen hakemassa Facebookin vaihtaripalstan kohteesta kaksi korituolia. Ajatuksena minulla on noiden vanhojan korituolien ehostaminen mustan maalin voimalla. Samalla kun nostelin korituoleja auton kyytiin, kysyi tuolien luovuttaja, josko haluaisin samalla varastossa olleen ompelukonepöydänkin omakseni. Tartuin mielihyvin tarjottuun syöttiin, ja kärräsin samalta reissulta mukanani myös valurautajalkaisen pikku pöydän. Pientä ehostusta taitaa ompelukonepöytäkin kaivata.

Toisen romu on toisen aarre! Näin se vaan menee.

Edit: MakroTexin (106.) aihe sattui tänään olemaan sopivasti "kukka", joten laitan postaukseni mukaan myös teeman merkeissä kyseiseen haasteeseen.

31 kommenttia:

 1. Ihana maljakko, tykkään tuosta happaman kirpeästä keltaisesta ihan hulluna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aika veikeä sävy lasissa. Tätä sävyä näkee välillä kirppareilla ja myyntitapahtumissa, mutta tuntuu usein olevan aika kalliinpuoleista, joten mulla on jäänyt vain ihailun tasolle. Nyt syntyi jopa kaupatkin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kielossa on luontaista herkkyyttä :)

   Poista
 3. Aah, kieloaika. Tuoksu tuntuu ruudun tällekin puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on aivan hurmaava. Meillä kieloja kasvaa tienposket täynnä, joten kävelylenkilläkin pääsee tästä tuoksusta nauttimaan.

   Poista
 4. Kaunis asetelma tyyliin sopivassa maljakossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirpeän keltainen maljakko saakin nyt toimia lyhytvartisten kesäkukkien ykköskohteena.

   Poista
 5. Kauniit kielot Tamara Aladinin sunnittelemassa Kehrä-maljakossa (tai kääntökynttilänjalka tai kääntömaljakko, molempia nimityksiä näkee), tuo keltainen väri on tosi raikas.

  Sinulla muutakin kaunista Aladinin suunnittelemaa (kenties tiesitkin, joten siten turhaa tietoa) eli kauniit Reimari-maljakot ovat näkyneet useammassakin postauksessa, olisiko ollut String-hyllyssä. Jäänyt mieleen, koska toinen niistä on poikkeuksellisen kaunis tumma ruskea, en ole sellaista muualla nähnyt Reimari-maljakossa, ja toinen kaunis hunajanvaalea amber, joka on tutumpi.

  Terkuin lasibongari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta - en meinaan itse tunnistanut tätä keltaista ostosta. Pikkaisen tuli kyllä Tamara mieleen, kun maljakkoa kädessäni kääntelin kirppiksellä. Ja tämä keltainen väri taitaa liittyä tiettyyn aikakauteen lasinvalmistuksessa?! Ainakin kaikki näkemäni sitruunankeltaiset ovat jotenkin samantyylisiä muodoiltaan.

   Juu, minulla on tosiaan kaksi eri sävyistä ruskeaa Reimaria hyllyssä. Taitaa nämä Reimarit olla näitä ruskean lasin löytöjä, joita jostain syystä tulee kirppiksiltä tehtyä (bongailen ruskeaa lasia harakan lailla).

   Poista
  2. Tuo keltainen lasi (jonka nimitystä en nyt vaan muista, kerran olen väittänyt vahingossa cyan:iksi, joka siis on cmyk-värityksen sininen, että pieleen meni, kyllä hävetti! :D) käsittääkseni 60-70 -luvuille, ehkä niiden taitteeseen tai painottuen jommalle kummalle vuosikymmennelle enemmän. Tarkemmat tiedot löytyisivät varmaan ihan googlettamalla, mutta noille vuosikymmenille ne tuotteet, joissa väriä näkyy, asettuvat.

   Tuo keltainen on ollut jokusen vuoden tosi suosittu ja hinnat nousseet todella paljon. Saas nähdä mikä väri on seuraava hitti, ruskea on ollut pinnalla jo jossain määrin ja luulen, että tulee olemaan vielä suositumpi, mutta saatan erehtyäkin, olen sen verran kevyen luokan harrastelija enkä seuraa lasijuttuja aktiivisesti.

   Veikkaan tosin myös rosoisemman lasin arvonnousua, semoiset 70-luvun Humppilan, Kumelan, Muurlan ym "liukuväri" ruskeat ja vihreät maljakot ja kulhot + vastaavat möhkäleet, joita saa vielä aika edullisestikin, tekevät ehkä vastaavan retronousun kuin 60-70- lukujen pop-lasimuodot. Saas nähdä miten käy. :)

   Poista
  3. Joo, ainakin antiikkamarkkinoilla ja nettipalstoilla nuo keltaiset maljakot ja kulhot tuntuvat olevan hinnoissaan. Samaten tietysti Aladinin tuotanto - suosittua!

   Minäkin olen näitä keltaisia ihaillut (varsinkin auringon paistaessa, jolloin väri tulee mahtavasti esiin), ja nyt kun kirpparilla maljakko oli 6 euroa, niin päätin satsata :)

   Samaa mieltä noista möhkömaljakoista ja "ruman" kauniista muotoilusta. Kyllä ne sieltä vielä tulee! Nuoremmalle ikäpolvelle nuo taitavat vielä olla siinä mielessä uutta ja jännää muotoilua, että he eivät näitä muista välttämättä omista kodeistaan tai mummuloista.

   Poista
 6. Ihania kuvia. Kielo ja poimulehti ovat kaunis pari maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kielon kauniit ja pienet kukinnot pääsevät vähän paremmin esille poimuisten lehtien seurassa (verrattuna siis kielon omiin lehtiin).

   Poista
 7. Ah kieloja en olekaan nähnyt vuosiin, ihanaa, tuoksu sentään nousi ilmaan vanhasta muistista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielo on kyllä ihana. Tällä meidän nurkilla on erittäin runsaasti kieloja saatavilla.

   Poista
 8. Kauniit tuoksuvat kielot tuovat kesän . Poimulehtikin näyttää kimpussasi hienolta.

  VastaaPoista
 9. En ole kuullutkaan tuosta sivustosta...pitääpä tutustua..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissa on noita annetaan/vaihdetaan/myydään palstoja yleensä kaupungittain tai alueittain. Itse olen liittynyt useampaankin eri ryhmään, jotka ovat järkevän matkan päässä meiltä kotoa.

   Poista
  2. PS. ja facebookissa on tietysti myös Kolmen koti: https://www.facebook.com/KotiKolmelle

   Poista
 10. Kielossa on vahva hieno tuoksu.
  Kauniisti sommiteltu kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on vahva mutta juuri oikealla tavalla sopiva :)

   Poista
 11. Upeita kuvia, kielo on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Millin! Kielo on tosiaan herkän kaunis!

   Poista
 12. Hienot kuvat, kielo on niin herkkä ja tuoksun voi melkein aistia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkä tosiaan, ja tuoksu niin ihana :)

   Poista
 13. Aladinin maljakko ja kielot ovat hieno yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunankeltainen on kirpeä alkukesän väri ja kooltaan juuri sopiva pienille kesäkukille.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...