.

31.5.2015

Sinisin sävelinSininen väri ei ole ihan hirveästi näkösällä meidän kotimme sisustusvalinnoissa. Siitäkin huolimatta, että sininen on ollut vahvasti nousussa myös sisustusvärinä, en oikein osaa valita sitä meille. Kuvassa näkyvä Bloomingvillen maljakko on kuitenkin sellainen, joka jostain syystä sulattaa sydämen, ja se on ehdottomasti se kaunein tarjolla olevista vastaanvanlaisista vaaseista. Bloomingvillellä on nimittäin tätä samanlaista maljakkoa myös roosana sekä harmaanvihreänä. Maljakon muoto, pintakuvio ja lasitus toimivat hyvin tuon mariininsinisen kanssa.

Entuudestaan meillä taitaa olla vain kaksi koboltinsinistä piensisustus tavaraa kotona, ja ne ovat vanhoja Teema-sarjan kannuja. Niihinkin sopii erinomaisesti sininen väri.

Muutaman päivän sisään taitaaa päästä poimimaan ensimmäisiä kukkivia koiranputkia ja lupiinejakin alkaa kehittymään tuossa lähipellolla. Kieloja jo keräsin pienen kimpun, ja viehko tuoksu on havaittavissa olohuoneessamme. Alkukesä on sitä parasta niittykukkien aikaa, ja nyt pikku hiljaa pääsemme siitä taas nauttimaan. Vau!

8 kommenttia:

 1. Kieloja tosiaan voisin minäkin mennä tuonne lähimetsään etsimään.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisena koitti aamu ainakin täällä meillä. Maanantaita jo tosin mennään! :)

   Jos vaan kielon tuoksua pystyy kotonaan "sietämään", niin ehdottomasti kannattaa kimppu vaasiin käydä noutamassa. Tuoksu on kyllä kertakaikkisen ihana, mutta myös voimakas.

   Poista
 2. Wonderful retro vase!

  Have a lovely Sunday :)
  http://beautyfollower.blogspot.gr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Old style, new production. This kind of ceramic vases could be found also at the flea markets. Then they could be a real retro ones :)

   Poista
 3. Sininen tosiaan on tulossa takaisin. Kotoa löytyykin Iittalan astioita sinisenä ihan roppakaupalla:) Tuo maljakkosi on ihan kauniin värinen! Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisiä sävyjä katselen välillä esimerkiksi sohvatyynyt ja pöytäliina mielessäni, mutta lopulta yleensä päädyn johonkin toiseen väri vaihtoehtoon. Ehkäpä se sininen kausi koittaa vielä joskus minullekin hieman isommassa mittakaavassa.

   Aurinkoista uutta viikkoa!

   Poista
 4. Olen entinen Sininen;) Sitä perua meillä on vielä sininen sohva, joka ei sovi yhtään yläkertaamme, josta sininen on karkotettu pois. en sijaan alakerrassa saa sininen juhlia kera turkoosin ja punaisen valkoinen tasapainottamassa.

  Harmaanvihreä on yksi suosikkivärejäni, samoin vaaleanpunaisen ja tietyn vihreän (salvia tms.) yhdistelmä.

  Paitsi: Koboltinsinistä on kaksi erilaista juomalasisarjaa, muistaakseni Kartioa, jalallisena ja ilman. Niissä on myös sitä ihanaa sammaleenvihreää, jota valitettavasti ei enää ole myynnissä.

  Miten voisinkaan höpistä väreistä loputtomasti;)

  Kaunis maljakko, kaunis kuva<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreillä on kyllä vahvakin vaikutus tunnelmaan, ja jokaiselle se on oma henkilökohtainen kokemus (joka tosiaan voi muuttua vielä ajan myötä). Vihreän erilaisista sävyistä olen tykännyt kovasti aina, ja muut "lisuke" värit vaihtelevat elämäntilanteiden mukaan. Vaaleanpunaisen ja vihreän liitto on yksi kauneimmista minunkin mielestäni. Tosin nämähän ovat välillä myös hiuksen hienoja sävy kysymyksiäkin :) Melkeinpä mitä vaan värejä voi yhdistellä, jos sävyt jollain salaperäisellä tavalla sopivat yhteen. Toiset tuntuvat olevan vielä oikein mestareita juuri oikeiden sävyjen löytämisessä ja yhdistämisessä.

   Iittalalla on tosiaan noita juomalaseja ainakin koboltinsinisenä. Meilläkin on kotona tummanvihreitä (sammal?) kartio-laseja, jotka olen joskus nuorena ostanut ensimmäiseen omaan kotiini. Niistä ei jotenkin raski luopua, vaikka määrällisesti niitä on liian vähän ajatellen natsaavaan kattausta.

   Värit inspiroivat. Ja niin myös tämä aurinkoinen maanantai aamu! Kesäistä uutta viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...