.

17.2.2013

Kesäkurpitsa-tonnikalapaistos ft. iso NAM






























































































































Luin muutama päivä sitten Appelsiineja ja hunajaa -blogista kivan kesäkurpitsapaistosohjeen. Katselenkin aina sillä silmällä, josko jossain kokataan munakoisosta tai kesäkurpitsasta jotain sellaista, mitä itse en ole vielä kokeillut. Nämä kumpainenkin vihannes kiinnostaa minua raaka-aineena.

Appelsiineja ja hunajaa -blogissa kesäkurpitsa oli taipunut samalla kertaa sekä piirakaksi että paistokseksi. Minä lähdin kokeilemaan paistosversiota. Makustelin etukäteen mielessäni, että minkä kanssa tarjoaisin kesäkurpitsapaistosta. Ajatukset veivät lohen tai uunissa paahdetun maissikanan suuntaan. Kesäkurpitsapaistos toimii varmasti hyvin vaikka rouheisen maalaisleivän kanssa.

Loppujen lopuksi päädyin kokeilemaan paistosta yhdessä tonnikalan kanssa. Kesäkurpitsa on raaka-aineena sellainen, joka kaipaa seurakseen suolaisuutta. Kurpitsan vetisyyttä kannattaa myös kontroloida joko puristelemalla raasteesta turhan nesteen pois, tai valuttamalla raastetta harson läpi.

Kurkkaa alkuperäinen ohje täältä. Omaan versiooni tuli:
2 isohkoa kesäkurpitsaa raasteena (puristele liika neste raasteesta pois)
3 kananmunaa (meillä oli kaapissa pienehköjä luomumunia)
200 g emmental-mozzarellaraastesekoitusta
Pieni pala aurajuustoa (n. 50 g)
1 tlk tonnikalaa öljyssä (valuta öljy kunnolla pois)
Mustapippuria myllystä
Suolaa myllystä (huomioi juuston ja tonnikalan suolaisuus)

Kesäkurpitsa raastetaan karkealla terällä. Liika neste puristellaan joko ihan käsin tai valuttamalla harson lävitse. Kesäkurpitsaraaste, juustoraaste, kananmunat ja mausteet sekoitetaan keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Paistos kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paistetaan uunissa 220C asteessa noin 40 minuuttia. Paistamisen jälkeen kypsä tuote saa vetäytyä hetkisen ennen leikkaamista annoksiksi.

Meillä paistoksen oheen laitettiin hieman mozzarellaa, jääsalaattia, viinirypäleitä ja miniluumutomaatteja. Mainiostihan tuo olisi maistunut ihan sellaisenaankin. Kokki sai vielä lasiin raikasta valkoviiniä Colombard-Chardonnay rypäleistä. Ruokaa valmistaessa ei oikeastaan hikoillut muut kuin uuni ja valkoviinilasi. Sen verran helppo ruokaohje oli tämäkin. Suosittelen!

Jos muuten haluat keventää ohjetta, niin mielestäni juuston määrää voisi vähentää, tai juustoraasteen voisi korvata vaikka rasvattomalla raejuustolla, varsinkin jos käytät ruokaan myös tonnikalaa.

10 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! (Nousin juuri iltapalapöydästä, mut mites tässä nyt yhtäkkiä taas tuli nälkä...?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin paistoksesta ainakin itse! Tämä on vielä niin helppotekoinen, että passaisi hyvin vaikka isommallekin porukalle vähintäänkin jokun pääruoan lisukkeeksi.

      Poista
  2. Meinasin juuri kirjoittaa saman lauseen kuin yllä oleva! Joo, ja nälkäkin tuli jostain... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläisen satsin kun tekee paistosta, niin siitä riittää sitten lämmitettävää vaikka seuraavan päivän luonaalle. Mulla on ainakin nyt sellaiset suunnitelmat huomiselle :)

      Poista
  3. Jesjesjes, hyvä! Tietääpä mitä kokkeillaan seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi jees :) Saatin meillekin vaihteeksi joku uusi ruoka alati pyörivälle arkiruokalistalle.

      Poista
  4. Kiitos! Otin ohjeen ylös!

    raakels.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kiva, jos tästä löytyi ruokaohje, jota tekee mieli päästä kokeilemaan :)

      Poista
  5. Nälkä!!!
    Ihana blogi täynnä ihania juttuja ♥
    Löysin tänne Pieni Lintu -valokuvakilvan kautta :)
    Onneksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri lämmitin ruoaksi tuota kurpitsapaistosta :)

      Kiva, että löysit paikalle. Nähdään ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...