.

21.4.2016

Loviisan tapahtumia 2016 #visitloviisa

Muutamassa yhteydessä minulta on kyselty Loviisa-vinkkejä ja varsinkin loviisalaisten tapahtumien perään. Loviisan ihanan matkailukesän aloittaa jälleen avoimet puutarhat -tapahtuma, joka itse asiassa tarkoittaa useampaa kesäistä ajankohtaa, jolloin useat loviisalaiset pihat ja puutarhat ovat avoinna vierailijoille. Tapahtumaan ei ole mitään pääsymaksuja eli vanhojen pihapiirien tunnelmasta pääseen nauttimaan ihan vaan laittamalla hyvät kengät jalkaan, ottamalla kartan käteen ja tutustumalla mahdollisemman moneen kukkivaan pihapiiriin.

Avoimet puutarhat pihoille pääsee tänä vuonna 29.5. (sunnuntai) alkaen. Seuraavat päivät ovat 5.6., 12.6., 2.7., ja 3.7. Pihat ovat avoinna kaikkina puutarha-päivinä kello 10 - 17. Elokuussa on muuten vielä yksi päivä eli 7.8. kello 12 - 18. Tästä vielä löydät tapahtuman oman sivun, jonka takaa löytyy kohdekartat ja mahdollisemmat tarkemmat aukioloajat kohteittain.

Itse pyrin kiertelemään avoimia pihoja pariinkiin eri otteeseen, sillä pitkin kesää uusia kukinta-aikoja käynnistyy, ja pihat ovat luonnollisesti Suomen kesän säistä riippuvaisia.

Pienenä nostona vielä näistä puutarhoista on 2. - 3.7. ruusuteemainen viikonvaihde. Puutarhojen lisäksi tarjolla on muutakin ruusuista ohjelmaa. Loviisan kirkossa pääsee myös seuraamaan 2.7. lauantaina kello 17 alkaen ruusuhäitä. Tuokin tilaisuus on siis yleisölle avoin. 

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma on varsinainen hulinaviikonloppu Loviisassa. Elokuun viimeisenä viikonloppuna kaupunki täyttyy erilaisista tapahtumista, luennoista, myyjäisistä, kirpputoreista ja tapahtuman tähtenä tietysti loistavat ne vanhat talot. Kohteita on runsaasti Loviisan kaupungin alueella, mutta myös laajemmalti Loviisan alueella. Tapahtuma tarjoaa silmänruokaa ja perinnerakentamisvinkkejä, mutta myös paljon muuta. Tuolta tapahtuman omalta sivulta ei muuten äkkiseltään vilkaistuna löytynyt tietoa pääsymaksuista, mutta ainakin aiempina vuosina tapahtumaan on myyty rannekkeita (päivä tai koko viikonloppu). Rannekkeen tarvinnee jatkossakin kohteiden kiertelyyn.

Loviisa koostuu itse kaupunkialueen lisäksi maaseutupitäjistä, eli kesäisiä tapahtumia löytyy myös Suur-Loviisan pienistä kylistä. Parhaiten näistä pysyy kärryllä kurkkaamalla Visit Loviisa -sivustolle.

Tervetuloa siis vierailemaan ja viihtymään Loviisaan! Kaupungissamme ei muuten tunneta käsitettä pysäköintimaksu, joten omalla autolla liikkuvat voivat huoletta jättää auton parkkiin kaupunkikiertelyn ajaksi. Parkkipaikkojakin on helposti löydettävästi oikeastaan kaikkina muina ajankohtina paitsi Wanhat Talot-viikonloppuna. Silloin tosin liikennejärjestelyihin on varauduttu, ja parkkipaikkoja on organisoitu ja ohjausta löytyy järjestäjien toimesta.

Hei ja sellainen vinkki vielä tähän loppuun, että me loviisalaiset yrittäjät järjestämme City Shopping -illan 27.5. perjantaina, jolloin kaupungissa on puodit avoinna ilta kymmeneen asti. Tapahtumassa on mukana myös oma sisustuskauppani herttanen.

Postauksen kuvitukseksi laitan puutarhatunnelmia aiemmilta vuosilta. Kuvat olen ottanut kiinteistön omistajien luvalla (Vackerbacka, Kuninkaanlampi, Tuhannen tuskan kahvila).


6 kommenttia:

 1. Ihania tapahtumia siellä järjestetään.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa piipahtamaan Loviisaan :)

   Hyvää viikonloppua...jokohan saataisiin oikein hurmaavan keväinen sääkin jostain viikonlopuksi?!

   Poista
 2. Loviisa on kaunis paikka kesällä. Juuri sopivan matkan päässä meiltä piipahtaa satamakahveilla :) Ja jos vaikka tänä kesänä vihdoinkin saisi käväistyä Svartholman linnoitusta katsomassa. On ollut jo liian monena kesänä toteutumattomien to see -listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Svartholma on kiva päivävisiittikohde. Retki tarjoilee merellistä tunnelmaa ja saarella odottaa "mini Suomenlinna" tyyppinen linnoitus. Itse tykkään kanssa käydä siellä kerran kesässä.

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä ihanalta tuo Avoimet puutarhat pihoille tapahtuma,mainio kesäloma vinkki! Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vähänkään on piha & puutarha -ihminen ja idylliset vanhat talot kiinnostavat, niin nuo avoimet puutarhat kannattaa käydä kävelemässä ympäri. Suosittelen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...