.

19.8.2016

IKEA biletystä

On kiva olla paikalla, kun IKEA järjestää kemut. Eilisten pippaloiden aiheena oli se aika vuodesta, jolloin uusi IKEA-kuvasto on kolahtamassa postiluukuista tai -laatikoista sisustajien tutkailtavaksi. IKEA on saavuttanut myös kunnioitettavan 20 vuoden merkkipaalun Suomen markkinoilla. Muistan kyllä vielä ajan, jolloin IKEAn valikoimaa piti käydä bongailemassa Tukholman lippulaivaliikkeessä tai ihan jossain tuolla maailmallakin.

Printatun katalogin suosio jatkuu, enkä sitä ihmettele. Vaikka virtuaaliset versiot ja tekniikan tuomat mahdollisuudet ovat hyvä lisä, niin kyllä paperisen version selaaminen on mukavaa. Ja yksi tärkeä aspekti on tietysti inspiraatio. Siinä sisustusbrändeillä(kin) on kova homma nykypäivän nopea rytmisessä maailmassa mallistojen ja trendien puhaltaessa idästä ja lännestä. IKEA tuntuu kuitenkin sisäistäneen jotakin tärkeää: suunnittelun lähtökohta on aina kodit (lämmöllä sanottuna). Suunnittelijat vierailevat kodeissa, keskustelevat, pohtivat ja käynnistävät kiinnostavia yhteistyöprojekteja.

Eilisessä pressitilaisuudessa oli paikalla yksi IKEAn uutuus mallistojen suunnittelijoista eli Martin Bergström, joka on työstänyt yhdessä intialaisten design-opiskelijoiden kanssa huikean kiinnostavan SVÄRTAN-malliston. Kyseinen mallisto vaikutti minun sisustusmakuuni sangen osuvalta, ja näissä merkeissä täytyy tehdä yksi tavarataloreissu syksyn kuluessa. SVÄRTAN-valikoima lanseerataan myymälöihin 9. syyskuuta, joten sitä odotellessa.

Palatakseni vielä takaisin eilisten kutsujen tunnelmaan: IKEAn synttärihulinat Pasilan Veturitalleilla toivat mieleen mitkä tahansa kodikkaat ja tunnelmalliset perhejuhlat. Illan kuluessa tilan täytti iloinen rupattelu, kakkukahvien ja pienten kuplivien nauttiminen sekä kuulumisten vaihtaminen. Pikku hiljaa kauniisti sisustetuille huonekaluille ja laskutasoille alkoi ilmestymään laseja, kuppeja ja lautasia niinkuin hyvissä bileissä kuuluukin. #ihanaaollakotonaOhessa muuten hauska video IKEAlaisilta, jotka vihjaavat tehneensä huomioita suomalaisista kuluttajista. Hyvää viikonloppua näissä tunnelmissa!

2 kommenttia:

  1. Ihailimme näitä tarjoiluja Instagram-tileillä: Jopa voileipäkakku näytti eksoottiselta! Ja kattaukset ovat tosi kauniit, hyvät bileet siis ainakin ruoan ja silmänruoan osalta.

    VastaaPoista
  2. Kakkutaiteilijat olivat myös bloggareita eli IKEA teki heidän kanssaan onnistunutta yhteistyötä.

    Kyllä kattaus on vähintäänkin sitä silmänruokaa ellei jopa puoli-ruokaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...