.

26.12.2016

Joulutunnelmia ♥

Onko joulu sujunut leppoisasti? Meillä ainakin on. Aattona aloitimme ruokailut jouluhenkisillä tapaksilla, ja jatkoimme uunilohella lisukkeineen. Kinkkua ja joululaatikoita ei aaton ateriallamme siis nähty, mutta tapaspöydässämme oli kyllä ilmakuivattua kinkkua ja leikkeleitä eri muodoissaan. Tämä lähestymistapa toimi erinomaisesti ainakin tällä kertaa. Jouluähky ei iskenyt, vaikka leffojen ja kirjojen ohessa on suklaakulhojakin ollut esillä.

Meillä esikoinen sai pari päivää ennen aattoa kovan influenssan päälle, mutta onneksi tauti ehti hieman helpottamaan, ja tytärkin jaksoi osallistua perheen joulunviettoon. Tänään elpyminen on ehtinyt jo niin hyvään vaiheeseen, että käväisimme ale-kierroksella, ja juniorit pääsivät kuluttamaan lahjakorttejaan. Teini-ikäisille nuo lahjakortit ovat kyllä oiva valinta, ja näin lahjansaajat saavat varmasti sopivia ja oman maun mukaisia lahjoja.

Joulu näkyy kotonamme muutamina jouluisina kukka-asetelmina, valoketjuin ja olohuoneesta löytyy kyllä iso kuusikin, jossa perinteiseen tapaan kimaltelevat kilpaa eri väriset koristeet vuosien varrelta. Kuusenkoristeiden pääväri vetää punaisen suuntaan, mutta kyllä kuusessa roikkuu vähän sitä jos tätä. Ale-kaupoilta olisi houkuttanut ostaa muutama uusi koriste, mutta ei noille kyllä ole aidosti mitään tarvetta. En myöskään kuulu heihin, jotka jaksavat miettiä etukäteen joulun väriteemaa, ja versioida värivalintoja vuosien saatossa. On silti hauska seurailla somesta millaisia joulun somistuksia ja värisävyjä muut ovat keksineet. Hillityt valkoiset, harmaat ja mustat stailaukset ovat todella kuvauksellisia esimerkiksi instan virrassa, mutta meillä mennään joulukoristeiden suhteen reilulla väripaletilla.

Rentouttavia välipäiviä teille, jotka lomailette! Itse käynnistän sorvin huomenna aamusella, ja sovittelen sitten mahdollisia omia menoja työhetkien väleihin.
8 kommenttia:

 1. Kepeitä välipäiviä sorvin ääreen paluusta huolimatta :) Meilläkin on tuikkinut Ultimat olohuoneen pöydällä koko joulun, kauniit on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorvi laulelee aika rauhalliseen tahtiin :) Vähän laiskis olo ja meininki, mutta onneksi ei ole kiire.

   Joo, nuo Ultimat Thulet toimii kyllä astioina ja kynttilänjalkoina. Kivoja ovat!

   Poista
 2. Oi kuinka ihania joulukuvia täällä onkaan! Tuo valo on haaste valokuvaukselle tähän aikaan vuodesta, mutta eipä sille oikein voi mitään. Onneksi tässä alkaa päivät kääntymään toiseen suuntaan ja kohti valoa mennään. Hyvää Tapania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelin toiveikkaana, että olisin päässyt ottamaan muutaman joulukuvan päivänvalossa, mutta eipä tuo päivä hirveästi valjennut, kun pilvistä oli. Kynttilätunnelman puolelle menee siis :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...