.

14.4.2011

Ruosteessa (ja jotain punaista)

Lähdin tänään hieman maijamyöhäsenä mukaan makroviikkoihin. Olen näitä makroviikko-osallistumisia nähnyt jo ainakin Absolutely white, Itkupilli Enkelten Kaupungissa ja Pieni Lintu -blogeissa. Pienien käynnistymishäiriöiden jälkeen kirmasin siis minäkin mukaan. Toivottavasti pysyn muiden vauhdissa mukana tulevillakin viikoilla.

Makroviikko kolmosen toimeksianto on seuraavanlainen:
"Tällä viikolla on vuorossa kaksoishaaste. Nyt pitäisi löytää jollakin tavalla toisiinsa liittyvät kuvat sekä ulkoa, että sisältä!"
Idea kuulosti heti hauskalta, ja heiluin kameran kanssa ensinnä ulkona. Sisällä etsin sitten pareja ulkoilmaotoksille. Kuvapareja syntyi useampi, ja nyt vain pitäisi päättää, että mikä teema lähtee mukaan makroilemaan. Ehkä saan laittaa mukaan vaikka kaksi eri ideaa, kun oikein pursuilen osallistumisen iloa tällä hetkellä?

Jotain ruosteista sisällä ja ulkona:

Jotain punaiseksi maalattua sisällä ja ulkona:
Näiden lisäksi tuli kuvailtua hentoja silmuja, lehtiä ja kiviä. Luonto innostaakin usein kuvaamiseen, ja toinen inspiraation lähde on valo. Kesää ja valoa kohden!

17 kommenttia:

 1. Molemmissa kuvapareissa on kauniit värit.
  Etenkin ylimmästä kuvasta tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa mukaan haasteeseen! Jos oikein innostut, niin ehdit vielä tähän samaan postaukseen ottamaan kahden ensimmäisenkin viikon kuvat, niin sinulle kertyy koko sarja alusta saakka. Ehtona on, että jälkikäteen osallistuvat viikot tulee olla tosiaan samassa postauksessa tämän viikkoisen kanssa ja että kuvien yhteyteen laittaa tiedon, mille viikolle ne osallistuvat!

  Molemmat tämän viikkoiset kuvaparisi ovat ihan älyttömän hienoja ideoita! Alimman väreistä tykkään tosi paljon, kun olen punaisen kanssa kotonani! :)

  VastaaPoista
 3. Sirpan tavoin minunkin katseeni kiintyi tuohon ylinpaan kuvaan. Upea!

  VastaaPoista
 4. Ihanat nuo ruostekuvat! Tykkään niistä paljon...

  VastaaPoista
 5. Sirpa: Tuo ylin kuva on meidän hedelmäkori. Ruoste ei ole siis "luonnollista" vaan jollain pintakäsittelyllä aikaansaatu. Korissa on kiva punos, joka siis näkyy kuvassa lähiversiona.

  TeeTee: Kiitoksia, mukana ollaan! Aaa, olisin siis voinut laittaa tähän myös viikko ykkösen "sisällä" ja viikko kakkosen "ulkona" kuvat, ja tulla jälkikäteen mukaan noiden viikkojen haasteisiin. Tietysti tuossa voisi olla se mahis, että punaiset kuvat tulisivat viikoille 1 ja 2 osallistujiksi. Pitää tuumata... tai sitten laitan vielä niille viikoille ihan uudet kuvat.

  Punainen on myös minun suosikki värejä. Sitä löytyy kotosalta monessa muodossa.

  Johanna: Kiitos! Tämä makrokuvaus nostaa esiin jänniä yksityiskohtia.

  Absolutely white: Kiitoksia! Ruosteromantiikka tuo mukavan lisän ainakin tuonne puutarhaan. Kakkoskuvassa on ruosteinen lyhty, jonka mutteri on lähikuvassa.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia sulla ....

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon Tellu! : )

  VastaaPoista
 8. Laita nyt näin hienoja kuvia paremmuusjärjetykseen! Itse asiassa sinun jarjestykseni on minunkin. Metalliverkko on upea!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaari3! Tuo metallilankainen kori on aika hauska muutenkin. Lähikuvassa vielä verkon punos nousee pääosaan.

  VastaaPoista
 10. Tosi hienoja kuvia, ylimmäinen on minunki suosikki!
  Keskiviikkona tuli muuten paketti jo perille! Esittelin blogissani paketin ihanan sisällön :)

  VastaaPoista
 11. J: Pakettihan kulki sitten nopeasti! Kurkkasin postauksen, ja hyvä, jos arpavoitto oli mieleinen!
  Mukavaa viikonvaihdetta : )

  VastaaPoista
 12. Anne, sinä olet alusta asti ollut makrokuvauksen mestari. Minusta ei siihen oikein ole. Taitaa vaatia järjestelmäkameran...

  Patinan, vanhan ja ruosteen ystävänä eka kuva on vaikuttavin.

  VastaaPoista
 13. Kiitos, kyllä tuohon makrolinssin tarvitsee. Pokkarillakin voi ottaa kivoja lähikuvia, mutta tietyt rajoitukset tulee vastaan. Mulla on itse asiassa vain yksi makrolinssi, ja tuntuu, että tarvitsisi toisen, jolla voi ottaa oikein mega läheltä kuvia. Kameravarustelulle ei tosin tule loppua, jos sille menee antamaan pikku sormen.

  Aurinkoista päivää!!

  VastaaPoista
 14. Onpas hienot kuvaparit! Minunkin suosikkini on tuo ensimmäinen. Viimeisestä kuvasta voi ihan aistia auringon lämmön.

  VastaaPoista
 15. Kiitos Tuija! Olet oikeassa, tuo alin kuva on talomme iltapäiväauringon puoleinen seinä, ja siitä onkin punamultamaali jo aika tavalla haalistunut.

  Aurinkoa on tänäänkin riittänyt, jes : )

  VastaaPoista
 16. Pidän molemmista kuvapareista tosi paljon.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...