Unelmia
-
*Tiedätkö - hiljaa hiipien*
*jätän joukon meluisan,*
*kun yllä tammien*
*näen kalpeiden tähtien *
*kukkivan.*
*Tiet haluan silottaa,*
*harvoin kulkee ku...
11.8.2012
400.
Neljässadas postaus herkuttelee kesäkurpitsapatongeilla. Ohjeen löysin Kanelia ja kardemummaa -blogista. Olen muutenkin bongaillut kesäkurpitsa- ja fenkoliohjeita, jotta kasvimaan herkut saisi monipuolisesti käyttöön. Viimeisimmässä Kotivinkissä oli myös kiva porkkana-kesäkurpitsamarmeladi, jota taidan tehdä muutaman purnukan.
Tänään voisi tehdä uudelleen tuon patonkitaikinan, ja pyöritellä siitä tällä kertaa pieniä sämpylöitä. Pikku brunssittelut voisivat olla myös kiva viikonlopun aloitus, varsinkin kun eilen illalla (tai tänä aamuna) meni kylillä teatterin merkeissä aika pitkään. Tykkäsin muuten Ryhmäteatterin Peter Panista, joka pyörii vielä syyskuun alkuun Suomenlinnassa.
Kurkkaa patonkiohje Kanelia- ja kardemummaa blogista!
Kotivinkin marmeladiin tulee:
500 g porkkanaa
1 kg (2 - 3) kesäkurpitsaa
1 sitruuna (1 dl mehua ja kuoriraastetta)
750 g (noin 8 dl) hillosokeria
Kuumenna raastetut kasvikset sekä sitruunan mehu höyryäväksi ja lisää tämän jälkeen hillosokeri. Keittele noin 20 minuuttia ja soseuta. Tölkitä kuumiin lasitölkkeihin, ja sulje heti. Jäähdyttelyn jälkeen nosta purnukat viileään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää ihanalta! Taidan kokeilla..
VastaaPoistaMaku oli mainio ainakin juuri tuolla kesäkurpitsaraasteen määrällä.
PoistaKiva kuulla, että ohje toimi ja patongit maistuivat!:) Itsekin olen tehnyt näitä jo useamman satsin. Mukavaa sunnuntaita!
VastaaPoistaJoo, kiitos ohjeesta, hyviä ovat! :)
PoistaSamoin, aurinkoista ja mukavaa sunnuntaita!!