.

11.8.2012

400.











































Neljässadas postaus herkuttelee kesäkurpitsapatongeilla. Ohjeen löysin Kanelia ja kardemummaa -blogista. Olen muutenkin bongaillut kesäkurpitsa- ja fenkoliohjeita, jotta kasvimaan herkut saisi monipuolisesti käyttöön. Viimeisimmässä Kotivinkissä oli myös kiva porkkana-kesäkurpitsamarmeladi, jota taidan tehdä muutaman purnukan.

Tänään voisi tehdä uudelleen tuon patonkitaikinan, ja pyöritellä siitä tällä kertaa pieniä sämpylöitä. Pikku brunssittelut voisivat olla myös kiva viikonlopun aloitus, varsinkin kun eilen illalla (tai tänä aamuna) meni kylillä teatterin merkeissä aika pitkään. Tykkäsin muuten Ryhmäteatterin Peter Panista, joka pyörii vielä syyskuun alkuun Suomenlinnassa.

Kurkkaa patonkiohje Kanelia- ja kardemummaa blogista!

Kotivinkin marmeladiin tulee:
500 g porkkanaa
1 kg (2 - 3) kesäkurpitsaa
1 sitruuna (1 dl mehua ja kuoriraastetta)
750 g (noin 8 dl) hillosokeria

Kuumenna raastetut kasvikset sekä sitruunan mehu höyryäväksi ja lisää tämän jälkeen hillosokeri. Keittele noin 20 minuuttia ja soseuta. Tölkitä kuumiin lasitölkkeihin, ja sulje heti. Jäähdyttelyn jälkeen nosta purnukat viileään.

4 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta! Taidan kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli mainio ainakin juuri tuolla kesäkurpitsaraasteen määrällä.

      Poista
  2. Kiva kuulla, että ohje toimi ja patongit maistuivat!:) Itsekin olen tehnyt näitä jo useamman satsin. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kiitos ohjeesta, hyviä ovat! :)

      Samoin, aurinkoista ja mukavaa sunnuntaita!!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...