4.2.2013

Inessä?

Mikä mahtaa olla in? Sain SisustusUnelmia -blogista "In & Out 2013" haasteen, jonka myötä tulisi pohdiskella sisustuksen nousevia ja laskevia trendejä vuoden 2013 osalta. Olen tämän haasteen vastauksia lukenutkin jo monelta eri bloggaajalta. Nouseviin sisustustrendeihin lasketaan juuri nyt luonnollinen puumateriaali (mänty, koivu), geometriset kuviot (tunnetko *polviorren?), luonnolliset värisävyt, mutta myös räväkät värit kuten keltainen, pinkki ja smaragdin vihreä ovat kovassa nousussa.Trendin harjalla ratsastaa tänä vuonna edelleen monet metallisävyt, joita nähdään aina tekstiileissäkin asti. Kultaa, hopeaa, messinkiä, kromia ja kuparia löytyy myös kodin piensisustustavaroista sekä valaisimista. Myös seinäpinnat voivat hehkua hillitysti metallisina.

Kulunut ja kierrätetty puumateriaali kiinnostaa myös edelleen. Ylipäänsäkin kierrättäminen ja uusiokäyttö ovat ehdottomasti suosiossa. Itse pidän myös hyvänä suuntauksena, että itsetehtyä ja omaperäistä arvostetaan. Toivoisin erityisesti, että se kaikista kuumin trendi tarkottaisi, että persoonallinen ja asujansa näköinen koti sekä sisustus olisi muodissa nyt ja aina. Toisaalta on kiva inspiroitua ja oppia tyylitaitureilta, mutta meillä jokaisella on oma historiamme ja kenties jo pitkään mukana kulkeneita huonekaluja, joita voi tarpeen tullen tuunata sekä raikastaa vaikkapa uudella maalisävyllä.
Onko mustavalkoinen koskaan out? Kyllä klassinen ja pelkistetty tyyli toimii aina, ja varsinkin jos asuja kokee tyylikkään valkoisen tai ryhdikkään mustan omakseen, niin miksipä ei? Lämpöä ja kotoisuutta voi pelkistettyynkin tyyliin tuoda materiaalien tuntumalla ja muutamilla hauskoilla yksityiskohdilla. Selkeästä taustasta harkitut hankinnatkin nousevat kauniisti esiin. Toisaalta, jos sydän sykähtää värien ja kuosien reippaalle yhdistämiselle, niin ei anneta ajan tai paikan hillitä tuotakaan iloista otetta. Olkoon siis kaikki se, jonka tunnet omaksesi ja kaikkein kivoimmaksi omassa kodissasi, vahvasti inessä. Jos jokin on "out", niin laita sekin kiertoon! Veikkaisin, että 80-luku (ja samalla oven avauksella myös 90-luku) ovat tulossa taas...Sisustuksen In&Out 2013 -haaste on pyörinyt kanavalla jo sen verran reilusti, että tarjoan tästä haasteen vapaamuotoisesti sinulle, jonka haluat sen vielä tehdä. Onko sinulla vielä joku hyvä pointti mielessä liittyen sisustustrendeihin vuonna 2013? 

Kuvakollaasit kokosin omasta kuva-arkistosta. Kuvat ovat siis pääsääntöisesti vuoden 2012 aikana otettuja. Taitaa joukossa olla jopa joku tuoreempikin. Jos jotain ihan uutta pitäisi muuten veikata vuoden 2013 trendien osalta, niin heittäisin ensi syksyn värilistalle tummansinisen. Mahtaakohan toteutua?

*Polviorsi = Chevron

8 kommenttia:

 1. Jess, kantsi lukea teksti loppuun asti: TUMMANSININEN on mahdollisesti ensi syksyn trendiväri! Me like ;)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se vähän tunnu siltä, että kohta on taas tummansinisen vuoro päästä valokeilaan?! :)

   Kiitos samoin, kivaa talvista viikkoa! Kevättä kohden... hips hips... :)

   Poista
 2. Trendivärit vaihtuvat nykyisin niin tiuhaan tahtiin, että oma koti ja mieltymykset eivät millään pysy perässä. Kannattaisikohan suosia aina mustaa ja valkoista? Niihin olisi helpompaa yhdistää kausivärejä kuin pitkäaikaiseen mieltymykseeni, punaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja valkoinen ovat kyllä hyviä valintoja. Ne kun ovat vielä erittäin sallivia muita värejä kohtaan. Jostain syystä minusta on vielä erityisen kiinnostavaa seurata koteja, joissa sisustus on toteutettu hyvinkin tiukasti yhdellä värillä (musta tai valkoinen). Itse en pysty niin tiukkaan linjaan, sillä silloin jäisi niin monta kivaa väriä käyttämättä ja kokematta.

   Meillä oli muuten edellisessä kodissa tehosteena punaista. Nyt on ollut vaaleanpunaista.

   Poista
 3. "Toivoisin erityisesti, että se kaikista kuumin trendi tarkottaisi, että persoonallinen ja asujansa näköinen koti sekä sisustus olisi muodissa nyt ja aina." Enpä voisi olla kanssasi enempää samaa mieltä. Itselläni kesti aika kauan sen ottaminen etusijalle, että koti sisustetaan asujilleen, ei siellä käyville tai sitä katsoville vieraille. Tai tein minä makuni mukaisia valintoja, mutta aivan liikaa mietin sitä - ja annoin sen vaikuttaakin - että mitä muut tästä ajattelevat. Ikä on auttanut moiseen vaivaan. :)

  Musta & valkoinen ja eri ruskean & harmaan sävyt ovat pysyviä juttuja minulla varmaan aina, maustan sitten milloin milläkin. Usein lukee moitteita suomalaisten varovaisesta sisustusvärien valinnasta, ärsyttää niitä lukiessa se, että ei tunnuta ottavan huomioon, että monet kenties viihtyvät niiden värien kanssa, ei aina ole kysymys varovaisuudesta tai värien käytön pelosta.

  Ja tulee se sininen sieltä ja varmaan rytinällä tuleekin jo syksyllä, koska uusia trendivärejä tulee niin nopeaan. Voisko se olla semmoinen kirkas tumma sininen? Ei koboltti eikä ns. sähkönsininen, mutta niistä jotain vaikutteita ottanut. Semmoista itse veikkaan, koska sininen on tehnyt uutta tuloaan jo vuoden pari ja nyt voisi olla kirkkaan voimakkaan sävyn aika.

  Hyvä analyysi sulla, tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta toimii tosi kivasti yhteen niin monen kanssa. Nyt viimeisen vuoden aikanahan on näkynyt paljon stailauskuvia, joissa musta ja harmaa ovat esillä yhdessä karhean puumateriaalin kanssa. Täytyy kyllä sanoa, että siinä on yhdistelmä, joka miellyttää erityisellä tavalla minunkin silmääni.

   Toinen pointti on tietysti kustannuskysymys. Kun valitsee sellaisia perus värejä, joiden kanssa tietää viihtyvänsä pitkään, niin ei tarvitse laittaa hommaa uusiksi heti parin vuoden päästä. Pienempiä sisustusjuttuja voi kuitenkin niin helposti pistää kaappiin jäähylle, ja nostaa niitä taas myöhemmin sieltä esiin. Siinä mielessä musta, valkoinen ja harmaa ovat ihan nappi valintoja. Oli se sitten varovaista, oman tyylin mukaista tai peräti järkevää :)

   Niin se sininen voisi hyvinkin olla tuollainen kuvauksesi mukainen. Jotain sellaista odotan ainakin itse ensi syksyksi. Mahtaisihan tuo olla aika ryhdikäs väri vaikka beigen tai valkoisen kaveriksi!

   Poista
 4. "Olkoon siis kaikki se, jonka tunnet omaksesi ja kaikkein kivoimmaksi omassa kodissasi, vahvasti inessä." Näin juuri! Trendivärikartat tai sisustuslehtien uutuus-kavalkadit antavat toki ideoita ja kivoja antavatkin, mutta ei sitä kotia trendien mukaan kannata sisustaa, vaan asukkaiden mieltymysten niin kuin edelläkin on jo todettu. Koti on maailman tärkein paikka ja se sisustetaan asukkaille, ei vieraille. :)

  Hlökohtaisesti olen tosi mielissäni siitä, että värien rohkeampi käyttö, perinteiset luonnonmateriaalit, kansallisromantiikka, kierrätys ja itse tekemisen meininki ovat nousussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on - oma koti kullan kallis :) Ehkä ihan kaikille kodilla ei ole ihan niin suuri merkitys, mutta meistä suurin osa tykkää laittaa kotipesän viihtyisäksi ja itsensä sekä perheensä oloiseksi. Tulisi kyllä aikamoiset suorituspaineet, jos trendien perässä pitäisi orjallisesti sinnitellä. Kultainen keskitie lienee tässäkin tapauksessa aika oivallinen lähestymistapa. Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain itsetehtyä... näinhän se tunnelma ja aito elämä näkyy kodissa.

   Kansallisromantiikka ja miksei myös etniset vaikutteet ovat selkeästi nousussa. Tykkään, että perinteiden vaikutuksia on osittain toteutettu myös uudella ja raikkaalla tavalla. Näin on saatu perinteiden kunnioitus ja tämän päivän fiilisi kivasti yhdistettyä.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...