.

6.9.2011

Kittiä kanssa!

Aamulla herätessä on silmäkulmiin ajautunut kuivunutta kittiä. Tasoittaminen ja hiominen on hikistä ja pölyävää hommaa, mutta onneksi jo voiton puolella. Kaikki pinnat on käyty tasoitelastan kanssa läpi vähintään yhteen kertaan. Rakentamisen jatkuessa olen huomannut, että minun on helpointa tehdä korjaustasoitus vielä pohjamaalin päälle. Näin olen päässyt parhaimpaan lopputulokseen omien taitojeni puitteissa.

Katossa näkyvät aukot ovat led-läpivientejä. Niiden takaa löytyy ilmastointiputkipöntöt, jotka on siis rakennettu paloturvallisuutta ajatellen. Led-lamput eivät kuumene, mutta samaan lampun kantaan voisi asettaa myös halogeeni-lampun. Itse aion käyttää näitä ihan ledeinä, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa talolla onkin uusi omistaja, joka ei tätä asiaa muistaisi. Aion led-upotuksista lisätä maininnan kuitenkin talokirjaan.

Tällä viikolla olen maalannut ja kitannut. Toisinaan tuntuu siltä, että tässähän rakennetaan kotia, mutta toisinaan vaan siltä, että etenen sentti sentiltä pitkin loputonta pintaa. Onneksi jotain valmistakin alkaa jo syntymään.

Saunamme on ihan valmis. Kiuaskin on paikoillaan, tosin kivet vielä puuttuvat. Kodinhoitohuone odottelee vielä tapettia yhdelle seinälle, mutta muuten tuo on myös valmiina. Sisäoviakin on asennettuna jokunen. Pesuhuoneen ovi on tosin väliaikainen. JeldWenin mukaan varsinainen ovi saapuu loppuvuodesta. Kodinhoidon lattialla odottelee myös vesimittari asentajaansa. Loviisan vesiliikennelaitos tuuppaa vesimittarin asiakkaan kauniiseen käteen, joten asennus on lupa tehdä omin päin. Vesilaitos käy laittamassa mittariin sinetin ennen muuttotarkastusta.

Tämä laatikkopino tarkoittaa sitä, että pojat olivat sitä mieltä, että terassikelejä on pidellyt. Terassien rakentaminen otettiin tähän väliin aurinkoisten syyspäivien projektiksi. Tapetteja ja laminaatteja sekä listoituksia voi tehdä sisällä, kun sadekelit palaavat.

Talopaketin mukana tuli kyllästettyä puutavaraa, mutta terassin tekotarpeita olen ostanut sen lisäksi noin 800 eurolla. Suosituksesta hankin myös hieman järeämpää kyllästettyä tukipuuta (kakkos-kutosta). Talotoimituksen mukana tuli kakkosnelosta sekä lattialankkua. Teritalojen toimittamilta lavoilta löytyy myös puuvalmista rimaa, jota suunnittelen näköesteeksi terassin yhdelle sivulle. Terassin asennuksen jälkeen talopaketin mukana tullut irtotavara onkin sitten käytetty. Näyttäisi myös siltä, että terassin lautatavara on hieman alimitoitettua.

Muuttoajankohdan olen jo myös päättänyt. Aiomme siirtää kamppeet uuteen kotiin lokakuun lopulla lasten syysloman aikana. Sitä ennen on rakennuksen oltava muuttotarkastus kunnossa. Se olisi siis maalauspäivä tänäänkin! Raksalle mars.

3 kommenttia:

 1. Voi miten mahtavan valmista teilä jo on! Vastahan sitä monttua kaivettiin... Tulee kaunis koti ja rakkaudella tehty.

  Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 2. Teillä on edennyt hommat tosi ripeästi. Täytyy kyllä hattua nostaa teikäläiselle. Itsellänikin on tasoitus- ja pohjamaalaus urakka menossa. Karseeta hommaa, mutta pohjamaalin jälkeen olo on hieno!

  VastaaPoista
 3. Osmankaami: Aika on mennyt tosiaan ihan hirmu nopeasti tässä rakentamisen tiimellyksessä. Lumikelit oli vielä maalikuun lopussa, ja saa nähdä ehtiikö muuttaa ennen uusia lumia : )

  Kiitoksia tsempeistä, ja samoin takaisin päin lähetän teille pirteitä raksapäiviä!

  Johanna: Kiitoksia hatun nostosta, ja samaten täältä takaisin päin tsemppejä ja kannustuksia - on se kittaaminen vaan niin kauhean mukavaa : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...