.

20.9.2011

Ulkovalaistus

Ulkovalaistusta en ole miettinyt kovinkaan syvällisesti. Talon nurkille on kyllä tehtynä ylimääräisiä läpivientejä, jotka mahdollistaa esimerkiksi pihavalaistuksen lisäämisen tulevaisuudessa. Sähkösuunnitelman mukaisesti meille on nyt laitettuna muutama ulkovalaisin, jotka sijoitettiin talon ulkoseinään ulko-ovien välittömään läheisyyteen.
Valitsin etuoven viereen valkoisen ja moderniin ilmeeseen sopivan valaisimen. Harkitsin myös muutamaa muuta vaihtoehtoa, mutta tein ostopäätöksen melkoisen nopeasti saatavilla olleen valikoiman suhteen. Talon takaterassin puolelle valitsin sen sijaan pienemmät valaisimet, jotka antavat valoa alaspäin. Näillä ei ole niin suuri valaistuksellinen merkitys, vaan enemmän sellainen tunnelmatekijä.
Nyt jos tarkastaisin sähkösuunnitelmaa uudelleen, niin en haluaisi ulkopistorasioita suoraan valaisimen alle, varsinkin kun valo suuntautuu alaspäin. Jos valaisimen alla ei olisi pistorasiaa, niin valo suuntautuisi kauniisti ulkoseinälle. Nyt valo nostaa nuo pistorasiat esiin. Tälläistä näkökohtaa en osannut ottaa huomioon etukäteen. Kokemus karttuu ja silleen...

5 kommenttia:

 1. Koska kotimme on rakennettu '79, tässä ei ollut kuin huonosti eli niukasti pihavaloja. Räystäslautojen alla semmoiset hirvittävät ritilät, jotka eivät valaise mitään. Lisäsime pihalle kolme kaunista valkoista pihavaloa sekä talon kahteen kulmaan seinälle kauniit, vähän kuin vanhanaikset ranskalaiset valaisimet, mutta valkoiset. Nyt kun villiviini kiertää niitä on näkymä kaunis ja etenkin valot päällä.

  Erittäin outoa, ettei sähköurakoitsija kuka sinulle nuo valaisimet asensi, maininnut mitään tuosta pistorasiasta. Saat sen osapeittoon pensailla tai kiipeävillä kasveilla.

  Minulla on sinulle jotain blogissani!

  VastaaPoista
 2. PS. Mutta siis todella järkevää, että huomasit laittaa valot ulko-oven molemin puolin. Se meiltä vieläkin puuttuu...

  VastaaPoista
 3. Leena Lumi: Minulle tuo sähkösuunnitelma tuli talotehtaan kautta kommentoitavaksi. En siinä vaiheessa osannut vielä hirveästi funtsia sähköpointteja, paitsi että karsin sisätiloista kaikenlaista ja paljon. Olisin kyllä selkeästi fiksumpi nyt tekemään sähkösuunnitelmia : )

  Mulla on parioven molemmin puolin valot ja normioven vieressä vain yksi valaisin. Sähkösuunnitelmassa oli kyllä etuoven molemmin puolin valot, mutta se toinen oli mun mielestä liian ahtaassa paikassa noin niinkuin ulkonäöllisesti.

  Kiitoksia, tulen kurkkaamaan blogiisi! : )

  VastaaPoista
 4. On kyllä ihan uskomatonta kuinka valmiilta teillä alkaa näyttää.

  Totta, että ulkovalaistusta ei tule niin ajatelleeksi. Meillä tärkein tekijä on ollut saada liiketunnistimilla varustetut valot sekä eteen että taakse. Lisää turvallisuuden tunnetta kummasti :)

  Haluaisin pihalle lyhtypylvään. Sellaisen, jonka ympärille voisi joulunaikaan laittaa misteliseppeleen ja punaisen rusetin.

  VastaaPoista
 5. Johanna: Ulkoapäin talo alkaa tosiaan olla talvivalmiudessa. Maalaushommia on luvassa sitten ensi kesänä.

  Liiketunnistimiin pitää myös vähän tottua niiden asennuksen jälkeen, sillä aluksi sitä tsekkaa jokaisen kerran kun valot syttyvät. Meillä ainakin valo syttyy kissoista ja tuulisella ilmalla lentävistä lehdistäkin. Aluksi sitä ihmetteli, että kukas siellä nyt kävelee kun valo syttyi...

  Ihana mielikuva tuo misteliseppele ja rusetti...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...