.

13.9.2011

Valaisin uutuuksia (ihanuuksia)

Fatboy on siirtynyt säkkituoleista myös valaisimien suunnittelun puolelle. Upea Rockcoco kattovalaisin tulee myyntiin myös Suomeen tämän vuoden loppupuolella. Moderni versio barokki-valaisimesta ilahduttaa ainakin minua. Tälläinen toisi näyttävyyttä pelkistetyn kodin sisustukseen. Fatboyn sivustolla luvataan, että Rockcoco kestää hyvin myös ulkoilmassa. Tämän voi ripustaa siis vaikka puutarhan tai terassin piristykseksi.


Olisi hauskaa, jos tuon Rockcocon johdotuksen saisi vielä muutamassa eri värissä. Musta johdotus helpottaisi ainakin valaisimen sijoittamista erilaisiin väritunnelmiin. Täytyy kuitenkin laittaa tämä valaisin uutuus hankintaharkintaan.

Uusimman Avotakan (9 / 2011) Habitare-vinkeistä löytyy myös todella hauska tuttavuus. Habitaren Trash Design -näyttelyssä on mukana Anna Nygårdin Säle-valaisin, joka on rakennettu käytetyistä sälekaihtimista. Hieno idea ja upea toteutus! Tästä kattovalaisimesta minulle tulee mieleen hieman Tord Boontjen Midsummer Light, sillä kummankin valaisimen materiaalissa on mukavaa keveyttä. Säle on tosin näistä se oivaltavampi.

Säle-valaisimen näkisin mielelläni meidän uudessa kodissa vaikkapa eteisen katossa ja vieläpä kaksin kappelein. Ehtisipä vielä Habitareen katselemaan tätäkin tuotetta ihan livenä, ja näkisi samalla myös muita kiinnostavia design-uutuuksia sekä kekseliästä kierrätys designia.

Olen muutamasta julkaisusta bongannut myös Artekin uutuuksia. Bright White -sarjasta löytyy esimerkiksi tyylikäs kirkasvalototeutus Bright White 1. Toisaalta, kun Artekin tuotteita alkaa selailemaan, niin kieltämättä katse kiinnittyy myös noihin ikiaikaisiin suosikki riippuvalaisimiin, kuten Alvar Aallon A110-lamppuun.

Uuteen kotiimme on tulossa tietysti valaisimia nykyisestä kodista. Niiden lisäksi olen hankkinut jo jokusen uuden valaisimen sekä pari lamppua myös käytettyinä. Artekin Chrome Bell odottaa myös ripustamista uuteen kotiin. Mahtuisi tuonne sekaan vielä kuitenkin myös muutama uusi tulokas. Säle-valaisinta täytyy ainakin harkita ihan tosi tarkoituksella. Rockcocoakaan ei sovi unohtaa, ainakaan jos kaipaa jotakin näyttävää yksityiskohtaa kodin sisustukseen.

Säle-valaisin © annanygard.com
Rockcoco © Fatboy

4 kommenttia:

 1. Valaisinostoksille täälläkin lähdössä. Olen niissä hiukan friikki ja vanhanaikainenkin ehkä...Mietin pitkään Aallon jalkalamppua, mutta enpä ehkä kutenkaan. Matkoiltakin raahaan valaisimia, siinä yksi syy, miksi matkat omalla autolla ovat niin paljon enemmän.

  Siis jos mietit, mitä on mun vanhanaikainen, niin se on ruostetta, rautaa, patinaa, mattavalkoista etc. Tyttärelläni on sama valaisinmaku kuin sinulla ja minulla sama tapettimaku kuin sinun tyttärelläsi. Kollaan jälleen netissä tapetteja...

  Anne, nythän on iltaisin melkein jo niin pimeeä, että voi alkaa vetää niitä kirkkaita pieniä led-valoja kaikkialle;-) You too!

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi: Valaisimissa on tarjolla niin monia hyviä vaihtoehtoja, että jotenkinhan niitä joutuu (tyylillisesti) karsimaan omaan kotiin. Patinoituneet kattokruunut ja mattavalkoinen metalli kuulostaa viehättävälle. Sopii varmasti hyvin teidän kotiin.

  Sama kävi minulla mielessä tuossa yhtenä päivänä - kohta voisi kynttilöiden lisäksi laittaa lisävaloköynnöksiä loistamaan. Ensinnä tuli mieleen tehdä joku vihreä ruukkuistutus uudelle terassille, ja laittaa siihen jo jotain valoakin : ) Saan varmaan tänään virtaa ulkopistokkeisiin.

  Tuuli ja tuiverrus tuolla ulkona... syksyistä päivää siis!

  VastaaPoista
 3. Ooo, mikä lamppu! Mutta kaipaisin kyllä myös lisää värejä noihin johtoihin.. Musta tai valkea olis varma valinta huoneeseen kuin huoneeseen.

  Jonkun uuden tulokkaan haluaisin meidän kotiin. On vain aivan liikaa ihania vaihtoehtoja! Toisaalta haluaisin jonkun klassikon, toisaalta jonkun uniikin valaisimen..

  VastaaPoista
 4. Saara: Samoja fiiliksiä - klassikot vetävät valaisimissa kyllä puoleensa, mutta innostun myös kovasti uusista erilaisista näkökulmista valaistuksen suhteen. Budjetti tosin asettaa hankinnoille raameja, joten aikansa joutuu unelmoimaan hankinnosta, ja sinä aikana ehtii tietysti asiaa miettiä tarkemmin : )

  Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...