.

4.4.2012

Pääsiäinen piilossa

Meillä ei pääsiäinen näy vielä oikeastaan missään muualla kuin karkkikipossa, johon on varattuna pieniä kääreellisiä suklaamunia. Viime kuussa vaivannut kirkkaiden värien himokin on pikku hiljaa laantumaan päin, ja vihreä on jäänyt lähes ainoana piristämään näkymää. Keltainen on tosin ollut luonteva kaveri tuolle vihreälle, kun kevään ja pääsiäisen kukissa on kovasti keltaisen sävyjä tarjolla.

Ehkäpä meidän noitakokelas laittelee jokusen pajunvitsan ennen lauantaita, ja saamme sitten sitä kautta myös sesongin näköä ja oloa kotiimme. Parina pääsiäisenä minulla on ollut reilun kokoinen koivu tai paju isossa maljakossa, ja siinä on ollut koristeita kuin joulukuusessa konsanaan. Tänä vuonna karahkat saavat kuitenkin jäädä tuonne ojan pieleen, ja koristeetkin pitävät taukoa. Säiden salliessa (tai olkoot vaikka sallimatta) taidan kuitenkin avata grillauskauden pikku hiljaa lumesta vapautuvalla terassillamme. Siinäpä sitä on pääsiäispyhien suunnitelmaa jo kerrakseen!

4 kommenttia:

 1. Minulle pääsiäinen on vain lomaa. Silti on jäänyt Lasten perua muutama perinne, joista yksi on katkaista omenapuusta muutama oksa vanhaan samovaariin ja odottaa josko kukat ehtivät. Pari ruukkua narisseja on päivät ulkona ja yöt vielä sisällä, sillä meillä on ollut todella kylmät yöt.

  En ole kovasti keltaisten kukkien ystävä, joten muscarit päihittävät kaikki muut kukat nytkin kauneudellaan.

  Me olemme usein säästä viis aloittaneet täällä susirajalla saaressa terassikauden pääsiäisenä, mutta nyt päätimme siirtää vappuun, sillä maailman 7. nopein mies ei halua kai vilustuttaa itseään;-)

  Mukavaa pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuun oksa olisikin kodin kaunistus. Meillä on omenapuiden leikkuusta huolehtinut se lehmän kokoinen rusakko, joka täällä pihoilla hiippailee.

   Joko nopea miehesi pinkaisi kisansa? Jatkuuko treenit nyt edelleen, kun kerran menemisen makuun on päästy?!

   Mukavaa pääsiäisen aikaa!

   Poista
 2. Haa, mullapa onkin täällä sellainen lystikäs pupunauha! Kiitos vain Sinulle. Tuli mukava mieli, kun kaivelin pupuset silkkipaperikääreistä.

  Kyllä vielä ehtii. Pääsiäiseen on aikaa. Sanoo äiti, joka juuri kävi avaamassa ja maistelemassa muutaman suklaan lasten sänkyjen alle tarkoitetuista herkuista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, se pupuketju! :)

   Minä taidankin ottaa nyt sinusta mallia, ja lähteä kaupungille hakemaan jotain kivaa pääsiäisylläriä tyttärille, ja laitan ne sitten sellaisiin perinteisiin pahvisiin munakuoriin. Eivät ehkä osaa odottaa, kun pääsiäsikukko ei ole pariin vuoteen piipahtanut.

   Hyvää pääsiäistä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...