.

6.8.2014

Muistanko varmasti...

Muistanko vielä hetkisen päästä, miltä tuntui kuumat terassin laudat paljaiden jalkapohjien alla? Muistanko kuinka kirkas aurinko häikäisi silmiä, vaikka taivaanranta oli helteestä utuinen? Muistanko kasvimaan tuoksut ja pesäpallomailan kokoiset kesäkurpitsat? Muistanko ruusunnupun herkän vaaleanpunaisen sävyn - entäpä piiskut, jotka lakosivat ukkospuuskan voimasta?

Muistanko hikikarpalot, jotka juoksivat pitkin selkää, kun kannoin vettä kasvihuoneelle? Muistanko yrttipenkin perhoset? Muistanko kirsikkapuun kukinnan, ja marjat, jotka poimimme talteen talven varalle? Muistanko tuulen puuskan, joka paiskasi säkillisen koivunsiemeniä ikkunanraosta sisälle?

Tulee hetki, jolloin räntää vihmoo ja ilta on mustaakin mustempi. Tulee pakkasen puraisemat posket ja villasukissakin värjöttelevät varpaat. Silloin ottaisin vaikka säkillisen kuumia kesäpäivän tuulia, ja päästäisin ne vapaaksi hiljaiseen iltaan.


8 kommenttia:

 1. Kaunis kirjoitus! :) Kesää jää kyllä ikävä, mutta täytyy muistaa nauttia nyt näistä lämpimistä päivistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kesää tulee ikävöityä aina muuten paitsi kesällä :) Mutta toisaalta jos ei olisi noita muita vuodenaikoja, niin kesä ei olisi niin spesiaali juttu.

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia <3 Vaikka rännän vihmoessa vaakasuoraan pimeyden keskellä ei siltä tunnukaan, on neljä vuodenaikaamme kuitenkin aika kiva juttu. Silti tuntuu hiukan haikealta, että pian tämä kesä on jo takana päin. Mutta ei murehdita vielä, sillä onhan näitä kesäpäiviä tässä jäljellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos tämä kuuma ja kostea sää jatkuisi vuodet ympäri, niin kyllä se selkeästi olisi tylsempää kuin kevään ja kesän odotus pitkän talven jälkeen.

   Kyllä vaan, vielä näistä kesäpäivistä nautitaan! :)

   Poista
 3. En usko tämän kesän hevillä unohtuvan, on tämä ollut niin erikoinen. Ensin saatiin lunta juhannuksena ja sitten superhelteet. Ja kuitenkin päällimmäisenä jää mieleen tämä ihana lämpö...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, kesäkuussa oltiin ihan että "plääh", ja meilläkin täällä satoi moneen kertaan isoja rakeita. Nyt on sitten vastapainoksi ollut kuuma.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...