.

7.1.2011

Joko vihertää?

Jos ei muuta, niin basilika-raukka yrittää sinnitellä pimeässä keittiössä. Hatarasta olomuodostaan huolimatta yrtti onnistuu tuomaan tomaatti-mozzarella sämpylään mukavasti makua. Näitä yrttejä kun yrittää pakkaspäivinä saada kaupasta kotiin kannettua, niin saa olla ostosmatka hyvin suunniteltuna. Yrtti istuskelee sitten kuskin seurana hytin puolella muiden ruokaostosten matkatessa pakettiauton takaosassa. Pitkää ikää basilikalle, paitsi että taitaa päätyä salaattiin ja leivälle alta aikayksikön. Mahtaisiko noista Zen Grow ym. vastaavista kasvatuslaitoksista olla apua pimeän talven rehunkaipuuseen?






















Taannoisella ostosreissullamme jostain kumman syystä päivän pääväri oli ehdottomasti vihreä. Näin vihreänä tyyppinä on tietysti hauskaa, että lemppariväriä on saatavilla. Yleensä ei tule kuitenkaan näin tarkalla värikartalla tehtyä kodin hankintoja, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Kodin ykkösestä lähti mukaan Eero Aarnion Poni-tarjottimet, vihreänä kuinkas muuten. On aika pirteää!






















Nuorimmaiselle napattiin tarjouskorista mukaan hauskat (ja vihreät) petivaatteet, joissa seikkailee pupujussi. Lakanoissa sattuu itse asiassa olemaan tulevan lastenhuoneen värimaailmaa aika mukavasti. Vihreää, valkoista ja ripaus hempeää vaaleanpunaista. Tyynyliina + pussilakana setti oli melkoisen edullinen, eli 10 euroa paketti.

Vihreän kierroksen päätteeksi löysimme vielä Ikean puolelta kylpypyyhkeitä hintaan 3,95€. Kyllä, muutama tarvittiin myös meille.






















Mukavaa viikonloppua! Pääsen viikonloppuna postailemaan myös talokuvia blogiin, sillä tänään sähköpostiin kolahti viesti Teritaloilta. Talopiirrosten sähköiset versiot ovat nyt hallussa!

15 kommenttia:

  1. Aika hauska juttu, nimittäin minä ostin tänään myös paljon vihreää shoppailureissullani. :-)

    VastaaPoista
  2. Itsekin pidän paljon vihreästä. Sellaisesta vanhasta vihreästä ja pullon vihreästä. Keväällä kaikki limen sävyt ja vaalean vihreä ovat ihania juttuja. Vihreä antaa energiaa ja toisaalta rauhoittaa, riippuu sävystä :)

    VastaaPoista
  3. Anne, kun tuon kaupan basilikan istuttaa pieneen (lue:sopivaan ruukkuun, niin siitä voi leikata pidemmistä makua salatteihin ja mihin ikinä sitten tarvitseekaan. Se kasvaa aina uutta versoa ja on käytännössä ikuinen oikein hoidettuna. Tämä on myös se tapa, millä minä yrttiruukkuni 'kasvatan', en siemenistä. Paljon helpompaa ja onnistuu takuuvarmasti.

    Mukavaa viikonloppua, Anne!

    VastaaPoista
  4. PS. Meidän aika uusi keittiö on jäkälänvihreä.

    VastaaPoista
  5. Absolutely white: Vihreässä vara parempi! Tai ainakin sitä on kiva välillä löytää piristeeksi.

    Jaana: Hyviä sävyjä nuo, pullon vihreä ja se vanha vihreä. Varsinkin juuri vanhoissa huonekaluissa on ihan nappi, kuinka ollakkaan : )

    Leena Lumi: Tuota ruukku-tekniikkaa olen yrittänyt itsekkin, mutta taidan vaan olla liian huono kastelija, kun en saa ruukkuja versoamaan uutta kasvua. Minun on siis parasta koittaa käyttää ruukut mahdollisemman pian hyödyksi, eli rousk.

    Olen kuvasta nähnytkin teidän keittiön. Tykkäsin! Ja lähetän täältä takaisin päin viikonlopun toivotukset: hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Meillä isäntä sai joulupukilta ZEn Grown. Siellä on aatosta asti kasvanut nyt siemen rucolaa. Näyttäisi olevan nyt taimi noin nelisenttinen eli toimii! Mielenkiintoinen laite ja hassu lorina jatkuvasti keittiössä:)

    VastaaPoista
  7. Lorina keittiössä! Eli laite kierrättää sitä vettä kokoajan? Pitääkö laitteen lampussa palaa koko ajan valo vai nukkuuko ne siemenet välillä?!
    Nimimerkillä "todellinen viherpeukalo" : )

    VastaaPoista
  8. On aina valo ja vesi aina päällä. Esittelijä sanoi, että isomman (meillä pieni) sähkönkulutus on noin 2e/vuosi. En tiedä uskoisko, että niin vähän. Valo on vähän sellainen kelmeä.

    VastaaPoista
  9. Sattuipa hyvin, laitoin juuri postaukseeni kuvan jossa on vihreää, mustaa ja valkoista. Ne ovat myös tämän viikon kollaasivärit. Kyllä tässä nyt on havaittavissa vihreä aalto, joka huljuttelee yli koko blogistanian! Ihanat nuo tarjottimet, todella somat.

    VastaaPoista
  10. Ihanaa vihreää täynnä oleva postaus! Suomessa asuessani mulla oli aina yrttejä purkissa kasvamassa,ja kasvoivatkin aika kivasti,johtuen kai siitä,että aika tasainen lämpötila on sisällä ympäri vuoden.Täällä en kasvata kun torilta saa niin valtavia yrttikimppuja,mutta tosin mulla just nyt kasvaa ihanan vihreät herneenversot;D Nuo pyyhkeetkin ovat ihanan väriset;oliskohan sitä täällä meidän IKEAssa....

    VastaaPoista
  11. Leena: Tuosta tuleekin mieleen, että en oikeastaan edes tiedä paljonko esim. normi kattovalaisin vie vuodessa sähköä. Arilla on mieleenkiintoinen mittaus käynnissä ilmalämpöpumpun kulujen kanssa. Mittari on pistokkeen ja laitteen välissä ottamassa päiväkulutuskäyrää. Tulee sitten todellista tietoa siitä, miten hyödyllinen pumppu on talvella.

    Johanna: Tämä on siis aidosti vihreä viikko! Poni-tarjottimet piristävät aamupalaa ja ovat kätevän kokoiset teemukille ja leivälle.

    Yaelian: Meillä on monivuotisia yrttejä pihalla kesäisin, ja olemme istuttaneet basilikaakin, mutta joku ötökkä tuntui siitä tykkäävän, eikä oikein menestynyt. Lämpimissä maissa noiden yrttien ja kasvisten torimyynti on ihana juttu. Yrtit tuoksuvatkin eri maissa hieman eri tavalla.

    Kyllä noita pyyhkeitä löytyy varmasti teitin Ikeastakin, mutta olisiko täällä tuo tarjoushinta johtunut siitä, että vihreät kylpypyyhkeet eivät ole olleet oikein hitti suomalaiseen ostoskoriin?!

    VastaaPoista
  12. minä en ole vielä shoppaillut vihreää, mutta ainakin ruokalautasella vihertää. Kaipaan nyt vain salaatteja ja kevyttä ruokaa.Alkutalvi on tullut syötyä niin epämääräisesti.

    VastaaPoista
  13. Mirva, samat fiilikset ruokavalion suhteen. Myös keittoruoat ovat pop. Ja onneksi suklaataa ei tee mieli samalla tapaa kuin syystalven puolella!

    VastaaPoista
  14. Ihanan näköinen tarjotin! :) Voi ja talokuvia odotan innolla!

    VastaaPoista
  15. Onnenhippuja: Tarjotin on jo pariin kertaan päässyt käytöön, joten oli hyvä hankinta. Kuvia tuleekin sitten huomenna, kun tämä päivä humahti ohi huomaamatta (tai itse asiassa rautakaupoissa).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...