1.8.2011

Makuja

Olen tainnut jo pariin otteeseen hehkutella kesän makuja. Melkein aiheeseen kuin aiheeseen saa ympättyä sivujuoneksi hyvän ruoan. Makroviikkojen aiheena on tällä kertaa "maku", joka pitäisi kuvan muodossa löytyä sekä sisältä ja ulkoa. Täysin natsaavaan kuvaparia en ole kiire viikon aikana saanut aikaiseksi, mutta laitanpa tästä aiheeseen liittyen muutaman maistuvan kuvan kehiin. Ja sitten on tietysti se pointti, että milloin maku esiintyy ulkona ja milloin puolestaan sisällä! Salaatinlehti poimitaan ulkoa, haetaan torilta taikka kaupasta. Salaatti huuhdeltiin keitiössä, ja valmistettiin eväsleivät. Leivät nautittiin puolestaan taas ulkosalla.

Marjarahkaan varten poimittiin herukoita puutarhassa. Mansikoita, mustikoita sekä vadelmaa ostettiin torimyyjältä. Kotona sekoitettiin marjaseos, joka tuli syntymäpäiväkakun täytteeksi. Loppu rahka kauhottiin kippoihin ja nautittiin välittömästä välipalana. Rahka ei tällä kertaa ollut kovin kuvauksellinen, sillä tuoreita marjoja ei jäänyt annosten koristeluun. Vakuutan kuitenkin, että maku oli todella hyvä.






























































































Rousk rousk. Mikähän siinä muuten on, että kahvi sekä eväsleivät maistuvat niin älyttömän hyviltä ulkosalla?

8 kommenttia:

  1. Nam, kimpuramarjoja kuten tyttäreni niitä kutsuu.

    VastaaPoista
  2. Meri teki aina meillä marjoista rahkaan sekoitamalla herkkua, joka on parempaa kuin jäätelö.

    Tulin juuri Ranskalaisista koroista, joissa nautin mm. kantarellikeittoa, pääruokana poroa karpalokastikkeella (syön punaista lihaa vain muutaman kerran vuodessa) ja sitten jälkkäriksi Romanovin mansikat, joka on helppo tehdä itsekin.

    Kivat marjakuvat. Mietin juuri tänään, että viinimarjoja ei ole miellä kuvattu kertaakaan.

    VastaaPoista
  3. Nannas: Lapsilta löytyy välillä jänniä "omia" sanoja asioille. Tuo tyttäresi kimpuramarja on hauska!

    Leena Lumi: Marjarahka maistuu meilläkin. Siitä on kiva tehdä myös erilaisia variaatoita käsillä olevien raaka-aineiden mukaan.

    Oi, Ranskalaisten korkojen (hieno rafla nimi muuten!) anti kuulostaa herkulle!

    VastaaPoista
  4. Olen aina miettinyt samaa: miksi ulkona maistuu eväät paremmalle kuin sisällä kotona. Kivat kuvat!

    VastaaPoista
  5. Krisu: Onneksi kesällä voi evästellä ulkona, ja nauttia näin myös hyvistä mauista.

    Tellu: Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Herukat tuoreina ovatkin pirteän makuista syötävää.

    Rahka on nopsaa tehdä, pitäisikin muistaa jonain päivänä valmistaa.

    Kauniita terveellisiä kuvia.

    VastaaPoista
  7. Liplatus: Meillä rahkaa tehdään läpi vuoden, suurimman osan vuodesta pakkasesta ammentaen siis. Ja hyvää se on!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...