.

21.4.2013

Please Mind the Gap

Parin päivän pyrähdys Lontooseen on nyt takana. Olipa kiva irrottautua hieman arjesta, ja lähteä ihmettelemään maailman menoa hieman toisesta näkökulmasta. Majoituimme Earl's Court kaupunginosassa, ja matkailimme Lontoon eri osiin metrolla sekä bussilla. Helpointen tämä kävi Oyster-kortin avulla, johon voi ladata valmiiksi tietyn summan rahaa, tai niinkuin meidän tapauksessamme kortille ladattiin kahden päivän päiväliput.

Metrolla liikkuminen on muutenkin helppoa ja erittäin hyvin opastettua. Parin päivän aikana alkoikin jo vähän kyllästyttämään jatkuva metrokuulutus: "Please mind the gap between the train and the platform". Ehkä jatkuvasti metrolla liikkuvat paikalliset osaavat jo sulkea korvansa metrokuulutuksilta ja muulta melulta sekä kolinalta.

Kiertelimme Lontoon suurimmat nähtävyydet, ja sen jälkeen jatkoimme Covent Gardenin kautta Oxford Streetin ostospaikkojen suuntaan.

Liikenteen hulina, kivat kahvilat ja ravintolat pysähdyspaikkoina sekä monimuotoinen kulttuuri olivat jo sinänsä näkemisen ja kokemisen arvoisia. Tykkään myös pyöriä erilaisissa ruokakaupoissa ja vertailla tuotteita sekä tarjontaan suomalaiseen valikoimaan. Harrod's, Whole Food's Market ja Mark & Spencerin ruokahallit tuli käytyä läpi. Mitkä ihanat valikoimat tuoreita kasviksia, hedelmiä ja marjoja! Lontoossa ei ole hankala syödä terveellisesti niin halutessaan. Erityisen mukavia ovat erilaiset mukaan napattavat valmiit hedelmäannokset.

Eilen pyörähdimme vielä High Street Kensigtonin tuntumassa ostosmielellä. Kyseinen kohde on Oxford Streetin seutua rauhallisempi, mutta tarjolla on monia samoja kauppoja ja ketjuja kuin mitä Oxford Streetiltä löytyy. Kensigton olisi mielestäni myös yksi hyvä kaupunginosa, jossa majoittua. Varsinkin Heatrow-kentältä tullessa Piccadilly Line -linjan varrelle osuvat kylät ovat erittäin käteviä liikkumisen kannalta. Pienenä vinkkinä muuten - kannattaa suhtautua aika suurella varauksella Lontoon hotellien mainoskuviin ja arviointeihin. Neljän tähden hotelli Lontoossa voisi Suomessa tarkoittaa jotakin siistiä takahikiän motellia. Meidän hotellimme Earl's Courtissa oli kyllä siisti, mutta ei missään tapauksessa mainostamansa kolmen tähden arvoinen. Aamupalaa syödessäni näin, kuinka hotellin työntekijä nosteli betonisten ulkoportaiden alta tuulettumassa olleita peittoja sisälle. Peitot ilmeisesti työnnettiin portaiden alle yöksi, ja sitten huonesiivouksen aikoihin nuo peitot vaan vaihdettiin päikseen juuri käytössä olleiden kanssa. Vähän kävi mielessä, että millainen eläintarha noiden peittojen kätköissä yönsä nukkuu.

Kuvasaldo Lontoosta jäi valittettavan suppeaksi, sillä suurin osa kuvista oli korruptoitunut muistikortilla. Seuraavaksi siis muutama kuva reissusta. Nämä on niitä, joita kortti ei ollut tuhonnut. Viimeisenä myös yksi muistikortin taiteilema versio.












































































































































































































































































































































13 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia - sääli tota muistikortin sekoamista! Jossain joku varmaan osaisi vielä pelastaa kuvat? Jos vaan et ole formatoinut tai kuvannut päälle. Aikamoisia ihmeitä pystytään tekemään kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekniikan ihmeitä, ja tosiaan harmi, että kuvat rikkoutuvat tuotaessa kortilta koneelle. Kameran katseluasetuksella kuvat näyttävät ihan kokonaisilta.

      Onneksi muutama otos pysyi vielä ehjänä, vaikka nyt ei päässyt valitsemaan niitä parhaita otosten joukosta.

      Poista
  2. Lontoo on yksi niistä kaupungeista, joissa haluaisin piakoin käydä. Kivoja kuvia, kasvattavat matkakuumetta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin nyt ensimmäistä kertaa Lontoossa, ja pidin kyllä. Nähtävää jäi vielä vaikka kuinka moneksi seuraavaksi kerraksikin. Ehkä siis vielä joskus uudelleen... :)

      Poista
  3. Voi ei - ihania kuvia! Lontoo on mun absolute favourite. Johtuu ehkä koulutuksestakin ;) Ihanaihana paikka. Mä tykkään myös pyöriä ruokakaupoissa ja teetä ja keksejä ainakin löytyy matkalaukusta, kun palaan kotiin. Hedelmähyllyjä tulee kyllä välillä ikävä - valinnanvaraa on hieman enemmän kuin Suomessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti sanoa, että tuo Mind the Gap-kuulutus oli jonkin aikaa poissa metroista mutta palautettiin muistaakseni tänä keväänä. Luin jonkun artikkelin tästä ja siinä haastateltiin naista, kenen mies meitä matkustajia ja muita varoittelee sillä nauhalla. Tuo mies on kuollut jo ja nainen sanoi, että on ihana kuulla miehensä ääni edes tuollaisen nauhoitteen avulla :) Oli kuulemma joskus miehen kuoleman aikoihin mennyt metroasemalle ihan vaan sen takia <3

      Poista
    2. Oho, aika huikea stoori tuo, että vaimo kävi kuuntelemassa miehensä ääntä metroajelulla. Kaikilla ei totisesti ole tätä mahdollisuutta.

      Nyt kun muuten ajattelen asiaa, niin ainakin piccadilly linen vaunuissa tuon kuulutuksen sanoi nais ääni. Ehkä kuulutusten lukijoita on ollut useampi?!

      Kaupoissa oli tosiaan mahtavat he-vi osastot, ja minä nappaisin täällä Suomessakin mielelläni erilaisia hedelmälohkopurkkeja mukaani (tuoreena siis). Hyvä makuelämys oli myös frozen yogurt tyyppiset herkkupalat tuoreilla marjoilla höystettynä.

      Poista
  4. lontoo on lempikaupunkini, jonne haluan aina uudelleen, mutta hotellit siellä ovat ala-arvoisia. suihkut homeessa, petivaatteet likaisia, jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotellit voivat tosiaan olla aika "huikeita". Mullakin jäi meidän hotellihuoneen vessassa hana käteen (hana oli auki ja vesi virtasi), mutta näppäränä tyttönä sain hanan korjattua lennossa :)

      Poista
  5. Matkakuume tarttuu väkisinkin näitä katsoessa, ei voi mitään. Lontoo on mulle ihan uus tuttavuus, mutta "must see" listalla kärkipäässä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin Lontoossa nyt ekaa kertaa. Kävisin toistekin, joten oli ihan kiva kohde ja sopivan lentomatkan päässä.

      Poista
  6. Anne från Åbo26.4.2013 klo 18.32

    heinäkuussa neljättä kertaa....Nyt ekan kerran vuokrataan viikoksi asunto. Niitä on monenlaisia tarjolla airbnb:n sivustolla. Meillä kahden makuuhuoneen ja olohuoneen+ keittiö/kph kämppä bond streetin varrella 1200 euroa kolmelta viikoksi. Ei paha. Käytössä pesukone jne. joten ei tartte raahata kauheasti tavaraakaan mukaan kun voi pestä välillä "kotona"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva kuulla sitten kokemuksia tuosta airbnb-sivuston kautta löytämästänne asunnosta. Minäkin sain kyseisestä sivustosta vinkin päivää ennen kuin lähdimme reissuun, ja se vaikutti todellakin kiinnostavalta. Klikkailinkin muutamia kohteita, mutta ne olivat noin lyhyellä varoitusajalla jo varattuja.

      Mukavaa lomailua Lontoossa... heinäkuukin on ihan jo tuossa kohta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...