Meillä tytär innostui tekemään nokkoslettuja. Nokkosten ja muidenkin syötävien rikkaruohojen aika on nyt otollinen, ja pihalta saakin nyt noukittua ruokapöytään hyviä aineksia. Nokkoslettuihin tuli litra nokkosta, joka kiehautettiin kevyesti. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin höyryttämään nokkoset, mutta pikainen kiehautus sopii myös mainiosti.
Ohje
1 l (40 g) nokkosenlehtiä
vettä höyryttämiseen / kiehauttamiseen
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1-2 rkl rypsiöljyä
2 munaa
Ja sitten vaan paistetaan letut ja nautitaan. Nokkosletut voi syödä joko ruokaisena versiona tai ihan jälkiruokalettujen tapaan. Meillä lisukkeina oli rasvatonta raejuustoa ja Nicolas Vahén hilloja. Mentiin siis jossain ruokailun ja jälkiruokailun välimaastossa.
Unelmia
-
*Tiedätkö - hiljaa hiipien*
*jätän joukon meluisan,*
*kun yllä tammien*
*näen kalpeiden tähtien *
*kukkivan.*
*Tiet haluan silottaa,*
*harvoin kulkee ku...
Nokkosletut ovat ihania. Nokkonen on yksi parhaista villivihanneksistamme, joten sen käytön soisi lisääntyvän.
VastaaPoistaMinäkin pidän nokkosletuista, kun nokkosten määrä on juuri sopiva. Jos nokkosta on liikaa, tulee maustakin vähän yliampuva :)
PoistaIhania nämä luonnonantimet!
Kyllä! Nokkoset ovat niin hyviä, alkukesän parasta antia. Herkun näköistä superfoodia.. ;)
VastaaPoistaNokkonen on oiva pinaatin korvike juuri tähän aikaan vuodesta. Nokkosta en ole muuten koskaan pakastanut. Toimisikohan se niinkin?!
PoistaNamm..juuri aamupalan nautin, mutta jo mahtuisi pari nokkolettua..:)
VastaaPoistaLettusille on aina hieman tilaa! :)
PoistaOnpa herkullista. Tästäpä heräsi minulle idea. Lipstikkaa on vielä muutama varsi lasikannussa ja maitohorsmanlehtiä sekä kuusenkerkkiä. Niistä sitten terveyspommilätyt.
VastaaPoistaLipstikkaa kasvaa jo meidänkin kasvimaalla. Muutama monivuotinen yrtti siellä jo kesää aloittelee, mutta muuten on istutuslaatikot vielä tyhjät ja pitää turvautua näihin luonnon omiin villivihanneksiin.
PoistaKuusenkerkkiä en ole koskaan keräillyt. Sekin olisi osa-alue, jota kannattaisi vähän treenailla ja testailla!