.

18.12.2010

Sininen hetki
Päivänvalo on juuri nyt vähimmillään. Jo iltapäivästä hämärtyy uudelleen ja sininen hetki laskeutuu talvisen maiseman ylle. Aaton aattona vietämme talvipäivänseisausta, ja minulle tuo pysähdys tarkoittaa sitä, että lupaus keväästä ja valosta on annettu. Sitä ennen on kuitenkin hyvin aikaa tunnelmoida kynttilän valossa ja hiljentyä juhla-aikaan.

Ehdin tänään mukaan joulutouhotukseen. Lahjapajailin ensimmäiset paketit lähtövalmiiksi. Huomenna on tarkoitus laittaa kyläilijöiden mukaan pienet jouluiset yllätykset. Ensi viikolla on tarkoitus sitten hankkia oman kuusen alle muutama paketti. Lukeuden kenties matti myöhäisiin, kun ostokseni teen vasta viimeisten päivien aikana.

Muutamana viime vuonna olen innostunut joulusta jo hieman aikaisemmin. Syynä lienee se, että aiemmin työskentelin kaupassa, ja joulu tuntui kaikkea muuta kuin ihanalta ja rauhalliselta perhejuhlalta. Nyt kun olen sivussa joulumyynnistä, tungoksesta ja sen tyyppisestä stressistä, niin joulumielikin hiipii helpommin sydämeen. Ja tänä vuonna on tunnelmat olleet erityisen jouluiset jo marraskuulta! Täällä blogilandiassa on saanut lukea ja tutustua moneen ihanaan ja jouluiseenkin kirjoitukseen, joten ripaus jouluista tunnelmaa on tarttunut minuunkin. Joulukoristeita minulla ei ole ollut koskaan näin aikaisin esillä. Kuusenkin taitavat lapset tuoda huomenna tuliaisiksi tullessaan. Ovat parina viime vuonna tuoneet niin ison puun, että se ei ole mahtunut edes meidän hulppeisiin huonekorkeuksiin. Toivottavasti tämän vuotinen on alle kolme metrinen. ♥

Toivon, että ehditte hiljentyä ja nauttia joulun tuoksuista sekä tunnelmista!

5 kommenttia:

 1. Kaunis, yksinkertainen kuva.

  Minä olen kauppiaan tytär ja jouduin jo pienestä olemaan koulun lomat tiskin takana. Kodin joulu oli todella lyhyt. Siksi minulle joulu ei ikinä voi alkaa liian aikaisin.

  Sitä samaa kiitos sinulle, Anne!

  VastaaPoista
 2. Minulle tuli se mainos mieleen, jossa lauletaan "kun taas saapuu hetki sininen...". Kuma, miten mainokset ja niiden melodiat jaavatkin mieleen.

  Onko muuten pakettia viela nakynyt?

  Nauti sinisesta hetkesta ja hiljaisuudesta!

  VastaaPoista
 3. Leena Lumi: Kaupan alalla joulumyynti on tietysti tärkeä, ja riippuen myyntisortimentista voi olla myös se vuoden kohokohta tulopuolella.

  Johanna: Fazerin kesto hyvä mainosbiisi. Ensimmäiset säveletkin tuo heti suklaan mieleen.

  Paketti ei ole vielä saapunut, joten odotellaan. Sinisistä hetkistä on nyt nautittu ja tänään taas taloon tärähtää menoa ja melskettä.

  VastaaPoista
 4. Joulusta voi onneksi nauttia monella tavalla ja joka vuosi sillä aikatululla kun sopivalta tuntuu.
  Rauhaa ja tunnelmaa jouluviikkoonne!

  VastaaPoista
 5. Uuden Kuun Emilia: Onneksi nykyisellään joulussamme on vähemmän pakkoja ja enemmän mukavaa yhdessäoloa. Joskus aikoinaan pyrin heilumaan ehkä vähän turhan monessakin menossa mukana, sen lisäksi että työvuoro saattoi olla aattona yhteen asti. Joulussa kun tasapainoittelee mukana lähipiirin ilahduttaminen (tarkoittaa käytännössä autolla liikkumista) ja oman rauhallisen joulun löytyminen.

  Jouluista tunnelmaa myös sinne! Pian on kaikki luukut kalenterista aukaistu...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...