.

16.12.2010

Lööppi: Nainen tilasi talon

Tilattu on! Keskiviikkona kirjoittelin nimmarit papereihin, ja talopakettitilaus on nyt totta. Vähän kyllä hirvittää, näin niinkuin jälkikäteen. Tuli meinaan tilattua sellainen säältä suojaan valmis -talopaketti, eikä viittä vaille valmista niinkuin suunnittelin. Jotenkin se vaan lipsahti siihen, että luulen rakentavani talon valmiiksi säältä suojaan -vaihtoehdostakin. Viittä vaille valmiin paras ominaisuus olisi ollut tietysti se, että budjetti ei paljoa notku, kun tilaushetkellä on tiedossa, että mitä kustantaa. Alkuvuoden hitti vapaa-ajan vietto tulee olemaan tarjouspyyntöjen lähettely osaajille - kirvesmiehille, lattialämmitystyypeille, LVI-osaajille, sähkömiehille, perustusten tekijöille, maanrakentajille ja kenellehän vielä. Pitäisiköhän lisätä pikaisesti vielä joulupukki tuohon listaan? Ainakin lahjakortti rautakauppaan voisi olla naisen toivelistan numero ykkönen.

Valinta osui siis loppujen lopuksi Teritalojen Moderna mallistoon. Olen muokannut yhdessä taloedustajan kanssa Moderna 159-mallista meille sopivan vaihtoehdon. Ainakin paperilla talo näyttää kivalle! Olisin muuten laittanut linkin alkuperäiseen pohjapiirrokseen, mutta enpä sitä enää Terin sivustolta löytänytkään. Palataan siis asiaan pohjapiirroksen merkeissä, kun sellaisen saan sähköpostiini. Tulevassa kodissa on siis kolme makuuhuonetta, melkoisen avara keittiö & olohuonealue sekä tuplaovien takana kirjasto-työhuone, joka voi toimia myös vastaisuudessa vierashuoneena. Talosta löytyy sähkösauna sekä kodinhoitohuone. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös kesäsaunan (puulämmitteinen) rakentaminen pihamaalle sekä autokatoksen ja sen yhteyteen tulevan varaston rakentaminen. Homma lähtee siis käyntiin varsinaisen kotimökin rakentamisen merkeissä.

"Home is where your heart is." Kotonahan sitä jo nytkin ollaan, mutta tavoitteena on nyt sitten rakentaa uusi oma koti. Puuverhoiltu, tiilikatettu ja toivon mukaan juuri se oikea meille. Sisustusvaiheeseen on vielä matkaa. Ohessa pari otosta. Kotoa.


10 kommenttia:

 1. Onnea kaupoista :) Rakennatko sinä yksin? Oletko kyllä melkoinen nainen jos näin on, tsemppiä <3

  VastaaPoista
 2. Onnea naiselle, joka tilasi talon! Olet kyllä uskomaton pakkaus. Musta ei ole projektiin muuta apua kuin peukkujen pystyssä pitely ja hyvien ja lempeitten ajatusten lähettely sinne suuntaan. Voin paiskata matkaan myös katalia aatoksia, jos tarvitset apua kirvesmiesten ym. manailuun.

  Ihania uutisia!

  VastaaPoista
 3. Wau, onnea päätöksestä! Täällä kovasti edelleen pähkäillään.. =/
  Innolla odotan pohjapiirrustuksen julkaisua. :)

  VastaaPoista
 4. Johanna: Kiitos! En nyt ihan yksin, sillä seurana ovat ala-asteikäiset tyttäret. Ja tietysti liuta ammattilaisia, tosin en vielä tiedä ketä he ovat.
  : )

  Johanna: Kiitoksia onnitteluista. Luulen, että sitä onneakin tässä hieman tarvitaan. Ainakin olisi mukava tehdä edullisia rakennustarvike löytöjä.

  Ajatukset lensivät tänne asti, ja lämmittävät kyllä mieltä! Vinkkaan, jos katalille ajatuksille tulee tilausta : D

  Onnenhippuja: Pähkäilkää nyt vaan sen verran rauhassa, että päätös tuntuu omalta ja hyvältä. Laittelen pohjapiirrosta tosiaan kun tulee. Nyt hallussa on vain käsin pohjapiirroskopioon piirrelty versio.

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Tsemppiä rakentamiseen!

  Tässä vaiheessa meidän projektia voisi todeta, että jos saa yhteistyökumppaneiksi osaavan vastaavan mestarin (tai mikä työnjohtaja se nyt on) sekä timpurin (tiimeineen) on pullat aika hyvin uunissa. Nuo on sellaiset avainhenkilöt, jotka katselee muiden tekemisten perään ja huolehtii rakentamisen etenemisestä kokonaisuutena. Aina mukaan mahtuu joku "ongelmallisempi" tapaus, mutta heitäkin kestää paremmin, jos muuten homma sujuu. Ja Teristä meillä ei ole kuin hyvää sanottavaa - erityisesti heidän pystytysporukkansa teki vaikutuksen (sekä autotallin että talon pystyttäneet).

  VastaaPoista
 6. Onnittelut kaupoista ja hyvästä valinnasta! Toivottavasti kaikki sujuu ainakin yhtä hyvin kuin meillä.

  VastaaPoista
 7. Wau, onnea talopakettikaupasta! Kuulostaa hyvältä pohjalta, vaikken piirrustuksia ole vielä nähnytkään. Ihana tuo kirjasto/työhuone pariovien takana...unelma!

  VastaaPoista
 8. Lykkyä tykö Anne! Minullahan oli aikanaan se Teritalon Annala muutoksilla.Nyt on Herrala -talo muutoksilla.

  Minua kiinnostaa, miten sinä yksin tuosta selviät...

  Nyt voit hiukan rauhoittua jouluksi. Ehkä. Minä en voisi, sillä pää kiehuisi suunnitelmia. Se sun oma pohjaratkaisu olisi kiinnostava nähdä. Erittäin hyvä juttu tuo kirjasto/vierashuone. Meillä on edelleen tässäkin minun toimisto/kirjastossani 90 senttinen runkopatjavuode, vaikka Merin jälkeen alakertaan vapautui vierasmakkari. Esim. vanha äitini nukkuu meillä ollessaan tässä yläkerran huoneessa ja samoin kummipoika 6 vee.

  Mukavaa loppuviikkoa, Anne!

  VastaaPoista
 9. onpa nainen rohkea! mainiota!

  meidän tämä uusi urakoitsija on aivan mahdottoman hyvä, luotettava ja työmiehensä TODELLA siisti ja huolellinen. meidän piha ja eteinen ei ole koskaan olleeet noin siistejä kuin nyt....Suosittelen todella ja annan yhteystiedot, jos haluat!

  VastaaPoista
 10. Kristiina: Vastaava mestari - pääsuunnittelija yhdistelmähenkilö on jo palkattuna, mutta käytännön työnäytteitä tässä vaiheessa ei olla vielä hirveästi päästä näkemään. Kyllä siellä raksalla kunnon vetäjä tarvitaan!

  Harri: Kiitos. Toivotaan, että Teri toimii minunkin kanssa.

  Absolutely white: Kiitos onnitteluista. Työhuone tulee olemaan luksusta, sillä nykyinen työpisteeni on makuuhuoneen nurkassa (työmatka tosin on aika lyhyt)

  Leena Lumi: Kyllä se juuri noin menee... aivot raksuttaa suunnitelmia ja tottahan nyt täytyy ottaa taas monesta asiasta selvää. Stressi on onneksi positiivisen puolella.

  Hyvää viikonloppua myös sinne!

  Leena: Otan mielelläni tuon urakoitsijan tiedot. Tarjouksia koitan pyytää muutamasta paikasta, ja parasta on jos tekijäporukalla on jo suosituksia ennestään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...