.

26.6.2011

Väliseinät

Väliseinien rungot ovat valmiit. Pesuhuone tuli ainoana muurattuna Kahin väliseinäponteilla, ja loput seinät ovat talopaketin mukana tulleesta runkotavarasta. Väliseinät levytettiin erikois kovalla kipsilevyllä rungon yhdeltä puolelta. Kun väliseiniin tulevat sähkövedot on tehtynä, voidaan väliseinät myös villoittaa 50 mm paksulla eristevillalla ja levyttää valmiiksi myös toiselta puoleltaan. Pesuhuoneen seinät tulee puolestaan seuraavaksi tasoittaa, ja saunatilan työstämiseen päästään reilun viikon päästä, kun saunapakettitoimitus tulee Teritaloilta. Tuohon saunatoimitukseen kuuluvat tervaleppäpaneelit, lauteet, tinapaperi, saunan katon koolaustavara sekä pesuhuoneen kattopaneeli. Sauna-Satua täytyy ostaa vielä ainakin löylyhuoneeseen kahdelle seinälle. Löyly pysyköön siis saunassa!

Näkymä työhuoneesta takapihalleKeittiönurkkaus


Ruokailutila & olohuone


Oheiset kuvat on otettu talon korkealta puolelta, jossa sisäkatto on toteutettu korotetuilla kattoristikoilla. Talon toinen puoli, jossa sijaitsevat makuhuoneet, khh sekä sauna ja pesuhuone, on normitoteutuksena eli huonekorkeus jää kahteen ja puoleen metriin.

Ensi viikolle odottelen siis sähkömiestä käyväksi. Putkimiehelle olisi myös tarjolla muutama homma, jotta pesuhuonetta päästään tosiaan tasoittelemaan. Sähkömiehen käynnin jälkeen vuokraan kipsilevyhissin, ja katot levytetään. Lähes kaikki levytavara onkin jo kannettuna sisätiloihin. Talotoimituksesta seisoo enää ulkosalla terassien tekotarpeet ja yksi lavallinen kattoon tulevaa kipsilevyä.

11 kommenttia:

 1. Onpas sun raksalla siistiä! Meillä talotehtaan kirvesmiehet heittelevät kaikki roskat (siis ihan kaikki, banaanit, vähän syödyt eväsleivät, karkkipaperit, tupakka-askit, you name it) tavallisten raksaroskien lisäksi pihaan. Täytyis kunnostautua jälkien siivoamisessa mutta nyt ollaan nautiskeltu raksattomasta juhannuksesta hyvällä omallatunnolla. Ens viikolla arki saa taas jatkua :)

  VastaaPoista
 2. Jane: Joo, kyllä ne Teri-pojatkin kylvivät eväsroskansa sun muut pitkin pihaa, mutta olivat paikalla vain sen reilun viikon, joten ne on jo pois vietyjäkin aikaa sitten. Tyhmä homma muuten, että talotoimitus soppariin kirjataan, että ostaja vastaa raksaroskan pois viennistä, mutta Teri vastaa omista (asentaja) roskistaan. Tyhmää siinä on se, että näin ei tapahdu. Miksi siis edes vaivaudutaan näin sopimukseen kirjaamaan...

  Mun raksalla on tosiaan aika siistiä ylipäänsä : ) Friikki mikä friikki, mutta järjestys se olla pitää!

  Hanne: Kiitos samoin Hanne : ) Vinkki huomioitu... : ))

  VastaaPoista
 3. Tuntuu kiinnostavalta projektilta. Ja kiva jos ehdit kuvata hulinan keskellä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. ~Bohemette~: Raksalla onkin ollut vain kännykamera mukana, mutta olen pyrkinyt ottamaan sillä kuvia vähän joka vaiheesta. Jää sitten muistojen lisäksi myös faktatietoa siitä miten tuo rakentaminen menikään.

  Kunhan pääsee sisustelemaan, niin sitten täytyy jo pitää kunnon kameraa mukana. Kiitoksia tsempeistä, ja mukavaa kesäkuun vimppaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 5. Tämä näyttää jo nyt niin kivalta! On muuten ensimmäinen kerta, kun näen talon valmistumisen alusta loppuun. Kiitos, kun saan olla jännittävällä matkalla mukana :)

  VastaaPoista
 6. Johanna: Kiitos, minäkin tykkään meidän talosta, joten ostos ei kaduta
  : )

  Nyt kun saisin vain sen sähkömiehen paikalle, niin homma edistyisi taas huimasti.

  VastaaPoista
 7. Takapihalla näen siimesmäisen puutarhan, jossa korituoleja ja tyynyjä...luumupuita, päärynäpuu, paljon digitalista ja akileijaa...ja katettu pöytä, viileeää valkkaria, sudenkorentoja ja makea ruusun tuoksu.

  VastaaPoista
 8. Leena Lumi: Ihana mielikuva : ) Ihan tuo ajatus jo piristi, tässä kun juuri raahauduin kotiin raksahommista. Kipsilevyjen tasoittaminen on aika työlästä näin kun ei ole aiempaa kokemusta.

  Puutarhaa olen saanut jo omena-, kirsikka- sekä pähkinäpuita. Lisäksi löytyy pari mäntyä ja vaahteraa sekä nuoria koivuja. Olen siirtänyt muutamaa eri sorttia ruusupensasta kiven viereen sekä perustanut ekan pienehkön kukkapenkin. Vielä ennen syksyä ehdin lisäillä muitakin kasveja, näin ainakin uskon.

  Viileää valkoviiniä tulen pihallani nauttimaan jo tänä kesänäkin, se nyt ainakin on varmaa!

  VastaaPoista
 9. Voi vitsi miten pitkällä jo ootte, kohtahan siellä alkaa tulla oikein kunnolla näkyvää pintää (tapetit, maalit jne.. ) Ihanaa!

  VastaaPoista
 10. Onnenhippuja: Juu, nyt laittelen kipsilevytasoitetta, mutta väliseinien toinen puoli on vielä levyttämättä. Toiveissa on kuitenkin, että kahden viikon päästä on kaikki seinät ja katot tasoitettu. SITTEN olisi jo pohjamaalin aika! Huh, näinköhän pysyn aikataulussa : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...