.

22.8.2011

8

Kahdeksan viikkoa jäljellä. Aikaa siis, talon rakentamiselle. Tämä on kyllä ihan itse asetettu aikaraja, mutta siihen nyt tähdätään tosi tarkoituksella. Hetken tuossa harkitsin, josko sanoisin vuokra-asunnon irti syyskuun loppuun, mutta sellainen tavoite ei sallisi yhtään takaiskuja. Lokakuun loppuun menessä on siis edessä muutto uuteen kotiin. Jännittävää.
Nyt rakentamista on takana viisi kuukautta. Tämä on laskettu siitä, kun kaivinkone rantautui ensi kertaa tontillemme. Sillä samaisella viikolla oli jouduttu tekemään myös lumitöitä traktorin avustuksella.

Rakentamisen alku sujui sangen vauhdikkaasti, ja laatimani optimistinen aikataulutus onnistui. Perustusten valmistumisen ja talopaketin pystytyksen väliin jäi kolme kokonaista päivää. Hiukan meillä oli siinä jopa venymisen varaa, jos jotain yllättävää olisi ilmaantunut.

Kun Teritalot luovutti talon, minulla jatkoi apuna ulkopuolinen kirvesmies apurinsa kanssa. Kirvesmies työsti rakennuksen aidosti säältä suojaan sekä vastasi väliseinien runkojen pystytyksestä. Tämän jälkeen olen jatkanut omin sekä talkoovoimin eteenpäin. Isoimpia omia tehtäviä ovat olleet lattiaprojekti, pihan perustaminen, kipsilevyjen tasoittaminen sekä maalaaminen. Jokaiseen työvaiheeseen on tietysti liittynyt myös tavaran hankinta sekä kuljetus paikan päälle. Jo nämä logistiset kysymykset työllistävät mukavasti yhtä henkilöä.

Valmistakin syntyy - pikku hiljaa. Talollamme on nyt valmiina kaikki laatoitukset saumoineen. Olen tasoittanut sekä maalannut jo kolme huonetta valmiiksi. Jokaiseen näistä huoneista tulee vielä tapettiakin ainakin yhdelle seinälle. Tuleva tapettiseinä on kuitenkin pohjamaalattu. Vielä elokuun aikana täysin valmiiksi on tarkoitus saada sauna, pesuhuone, khh, pikku wc ja kolme makuuhuonetta.  Sen sijaan keittiössä, isommassa vessassa, olo- sekä työhuoneessa on vielä reilusti työstämistä. Kaikki nuo jälkimmäiset ovat juuri nyt tasoitusvaiheessa. Keittiön katto odottaa myös yhteen kohtaan led-upotuksia, joten muutama levy on paikoilleen laittamatta.

Sähkökalusteita, ilmanvaihtoa, vesimittaria ja viemäröintiäkin on edelleen tekeillä. Poistoilmalämpöpumpun tuominen paikalle on myös heti kohta edessä. Nyt kun yöt jo viilenevät, ja ilman kosteus on melkoisen korkea, on hyvä saada myös lämpöjä päälle. Kun pumppu on kytketty, voidaan myös väliaikainen kulku sisätiloista yläpohjaan sulkea. Tämä mahdollistaa puhallusvillojen tilaamisen paikalle.

Kaiken kaikkiaan tekemistä siis edelleen hurjasti. Hiukan on alkanut myös jurppimaan rakennusmateriaalien säilöminen nykyisessä asunnossa, ja kovasti noita haluaisi jo siirtää lopulliseen kohteeseen. Keittiökalusteetkin pitäisi koota, nyt kun ovat noissa littanoissa Ikean laatikoissa.

7 kommenttia:

 1. Hienosti on kyllä projekti edennyt! Laita nyt ihmeessä uteliaalle kuvia raksalta! ;)

  VastaaPoista
 2. Sä oot kyllä uskomaton! Niin kuin oon sanonut ennenkin. Mä en ymmärrä, millä "lihaksilla" sä oot tuon kaiken tehnyt, vaikka sun lapset ovatkin jo vanhempia kuin mun. Nostan hattua ja oon ylpeä susta! Todella nopeasti teidän Koti on valmistunut ja pian pääsette jo muuttamaan - oon tosi onnellinen teidän puolesta! Voimia viimeisiin työntäyteisiin kuukausiin :) Mäkin jään oottelemaan kuvia teidän Kodista :)

  VastaaPoista
 3. Saila: Koitan saada kuviakin tänne. Jotenkin vaan on kamera pysynyt piilossa, kun on "vain" sitä kittaamista ja maalaamista : )

  Jane: Kiitoksia paljon! : ) Välillä on ne lihakset kyllä kateissa, mutta tasaisen varmasti koitan vaan puuskuttaa eteenpäin. Joinakin päivinä on kyllä tuntunut siltä, että tarviis vähän paussia, mutta sitten on taas uusi päivä, ja uudet voimat.

  Jos vaikka tämän viikon lopulla kehtaisi kuvailla lähes valmiita huoneita, niin sitten olisi niitä kuvatuksia...

  VastaaPoista
 4. Ihan mieletöntä! Todella suuren urakan olet tehnyt nyt jo. Ja minkälaisella aikataululla, ei voi kuin ihailla! :) Tällainen antaa itsellekin uskoa tulevaan, että ehkä se muutto on joskus edessä meilläkin...

  Ja kuvia odotellaan innokkaasti täälläkin! :)

  VastaaPoista
 5. Mia: Urakoitu on! Tuntuu melkein hassulta, kun sinne tänne alkaa tulla jo valmista. Sitä on vaan viimeiset viikot toistanut kittaamista ja maalaamista... nuokaan projektit eivät sitten olekaan ikuisia : )

  VastaaPoista
 6. WAU!! On teillä ollut mahtava tahti päällä. Mieti, enää 8 vkoa ja muutto koittaa, varmasti aika ihanat, mutta jännittyneet fiilikset :)

  Paljon tsemppiä ja jaksamisia loppu rutistuksiin :)

  VastaaPoista
 7. Onnenhippuja: Juu, tämä on melkein kuin joulukalenteri, paitsi työläämpi : ) Paljon tapahtuu yhtäaikaa, ja tehtävää sekä muistettavaa riittää.

  Kohta vesimittarin hakuun ja sitten pyörähdys tapettiliikkeeseen. Näillä alkaa tämä päivä.

  Kiitoksia tsempeistä, ja mukavaa elokuista viikkoa sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...