.

9.8.2011

Valkoinen
Valkoinen tasapainoittaa ja rauhoittaa. Valkoinen on hyvä vastapari värille kuin värille. Täysin valkoinen vaatetus tai sisustus on jo liian kunnianhimoista minulle. Ja ehkä tylsääkin, sillä niin paljon ihania värejä jäisi täysin valkoisessa elämässä käyttämättä.

Kerran sisustuslehdessä esiteltiin pariskunnan rivitaloasunto, joka oli tosiaan sisustettu pelkällä valkoisella. Ehkä se on niin, että jos valkoiselle pikku sormen antaa, niin se vie koko käden? Muistan, että kyseissä kodissa oli nähty vaivaa, jotta oli löydetty valkoinen televisio. Myös perheen koira oli valkoinen.

Astioissa pidän eniten valkoisesta, varsinkin ruokalautaset saavat olla pelkistetyt ja valkoiset. Värihimo iskee tosin päälle välillä kattauksenkin suhteen, ja värikkäätkin versiot löytävät tiensä meidän astiakaappiin. Astiavarantoni eivät ole mitkään jättimäiset, joten myös sen vuoksi olen pyrkinyt tiettyyn yksinkertaisuuteen. Näin ajattelen kokoavani natsaavan setin pöytään, jos ruokailijoita onkin normaalia enemmän.

Porvoolainen Café Onni (Hotelli Onnin yhteydessä) tarjoilee makeat ja suolaiset piiraat valkoisilta hieman romanttisilta lautasilta. Kahvin saa pöytään omassa pienessä keittimessä. Valitsen yleensä tumman paahdon, ja nautin kesäisestä kahvihetkestäni vanhan kaupungin leppoisessa pihapiirissä.

Sesongin punaiset marjat maistuvat ihanassa piirakassa, jossa on tuorejuustoa ja hieman valkoista suklaata.

4 kommenttia:

 1. Anne, oikein sanoit. Minä olin hyvin valkoinen vuosikausia, mutta nyt on iskenyt värinälkä, mutta tietenkään ei mitään tivoliväritystä!

  Olen astioista samaa mieltä myös. Tämän takia ehkä Taika-astiasto on ostamatta vieläkin. Ostaisinko itselleni edes yhden Taika-mukin, sinisen...ja talveksi punaisen.

  Värillinen lautanen esim. häiritsee ruuan väriä, sen ominaisuutta yleensä. Jopa se ravintola, jossa oli ne Taika-astiat, valkoiset, mutta kuviolliset, käytti niitä vain aluslautasina.

  Monet ovat totaalisen kyllästyneet täysin valkoiseen sisustukseen ja käyttävät nyt värikkäitä tapetteja etc.

  Mutta kukat ovat valkoisena niin juhlavia. Ei joulua ilman valkoisia amarylliksiä...

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi: Mukit on siinä mielessä ihan oma juttu astiamaailmassa, että niiden väritysten ja kuvioinnin kanssa voi ottaa ilon irti.

  Sisustuslehtien palautepalstoilla on toivottu viime aikoina myös esim. retro / värikkäistä / rentotyylisistä kodeista, ja näitä onkin paljon jo näkynyt. Country Home tyylinen valkosävyvoittoinen tyyli tosin pitää edelleen kovasti pintansa.

  Valkoiset kukat ovat todella kauniita!

  VastaaPoista
 3. Voi, olisin kovasti halunnut piipahtaa kesällä Porvoossa, vanhoja muistelemassa... pikku kahviloissa on ihana viipyä pidempäänkin, tunnelma on niissä ihan vertaansa vailla <3

  Valkoinen on minulle se juttu, toivoisin niin että voisin maalata suuret pinnat valkoiseksi, ihan kaikki! Lattioissa saisi remontin yhteydessä näkyä oma sävynsä, tosin ei tämä tummaksi paahtunut mikä nyt on- joku vaaleahko lakka päälle... väriläiskät kerään sitten kukkasista ja tekstiileistä- tällä hetkellä. On mielenkiintoista seurata omia mieltymyksiään- joskus musta on ihan pop valkoisen kera, joskus on kiva taas räväytää jollain pirtsakalla, fiiliksen ja tunnelmien mukaan!

  VastaaPoista
 4. Marina: Vanha Porvoo on kyllä erityisen kiva kesällä, mutta tykkään myös rauhallisesta talvi Porvoosta. Pikku kaupunki elämässä on puolensa!

  Minä maalaan juuri uutta kotia valkoisella. Melkein lumi-sokeus vaivaa, kun yrittää tiirata missä se märän maalin ja kuivan maalin raja menee. Valkoinen on nyt pohjamaalausta. Jokaiseen huoneeseen tulee valkoisen lisäksi jokin muukin värisävy.

  Olen myös aikoinaan muuttanut täysin valkoiseen (katot, seinät, keittiönkaapistot ja laatat) kotiin, ja sinne kaipasin heti värejä. Täytyy kuitenkin sanoa, että paljolla valkoisella toteutetut kodit ovat viehättäviä, ja niitä on kiva katsella esim lehtien sivuilta. Niihin tuo monesti kaivattua kontrastia rustiikki lattiaväri tai jokunen vanha huonekalu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...