.

10.8.2011

Lehti

Alkukesän hennot lehdet ovat jo kasvukautensa huipun ohittaneet. Pihalla on kuivuneita kohtia, josta on loistokkuus kaukana. Vähän varjoisimmista paikoista saattaa tosin löytyä vielä pirteitä kukkijoitakin. Liekö osalla jo toinen kierros menossa. Ainakin jokunen helmililja pukkaa ylös kukkapenkistä. Muistelen, että viime syksynäkin oli kukassa jokunen alkukesän kukkija uudemman kerran. Pitkä kuuma kesä.

Käännä uusi lehti elämästäsi. Näin joskus neuvotaan. Aina ei ole tarvetta totaaliseen muutokseen. Pienetkin uudistukset voivat tuoda paljon hyvää tullessaan. Joskus kannattaa myös katsoa taaksepäin, vähän ehkä viileästikin, ja ajatella mennyttä ajan kanssa. Sen jälkeen on hyvä päästää irti.

Näin voi ajatus karata alkuperäisestä sanasta "lehti", joka on makroviikkojen (20.) toimeksiantona. Lehtiä on käännetty sekä kuvainnollisesti, että kirjaimellisesti. Kohta on jälleen aika kuopia lehtiä oikein urakalla, kun pääsee haravahommin. Meidän pihalla tosin on vielä melkoisen pieniä nuo puut.

Mietin hetken, josko yhdistäisin tähän vielä "päivän väri" -postauksen vihreän värin merkeissä, mutta taidan kehitellä tänään vielä jotain muuta värikästä. Palataan!

Ps. Yksi lehti vielä sisätiloista!

12 kommenttia:

 1. Sinulla vielä niin kesäinen lehti kuvattuna. Meidän aamupäivän lenkillä tosiaan oli aivan liiaksi asti jo syksyn värejä.

  VastaaPoista
 2. Syvän vihreä lehti ulkokukassa.
  Sisällä vähän kirkkaampi.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuva kukista ja lehdistä.

  VastaaPoista
 4. Tellu: Pihan varjoisemmalta puolelta löytyy vielä sitkeitä yrittäjiä. Muuten alkaa olla väriloisto aika vähissä.

  Arleena: Valoitus on vielä kuvassa sellainen jännä, että näyttää jotenkin vielä tosi vehreältä.

  Hippokampustaja: Kiitos!

  Sirpa: Kiitoksia!

  VastaaPoista
 5. Kivaa mietiskelyä lehtien lomassa.
  Kaunis vasemmanlaidan valo koiranputkissa.

  VastaaPoista
 6. kaari3: Ajatus karkasi lehdistä vähän kauemmas : )

  VastaaPoista
 7. Kauniit kuvat. Pidän erityisesti tuosta vihreästä lehdykästä. Se on kuin kangasta. ihanan leningin saisi tuollaisesta. :)

  VastaaPoista
 8. Kesän värit vielä kuvissasi.

  VastaaPoista
 9. Aino: Lehden vihreä mekko kelpaisi ainakin minulle!

  Raija: Hetken pienen on vielä kesä voimissaan. Nyt kun tuli vettäkin, niin ehkä kasvit jaksavat vielä eteenpäin, kunnes tulee liian kylmää.

  VastaaPoista
 10. Yläkuvassa todellinen makrofiilis. Kivat kuvat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...