.

11.8.2011

Harmaa

Arki on harmaa, ja ihan tarkoituksella. Maalasin juuri kodinhoitohuoneen kolme seinää harmaalla. Olen sävyttänyt kahta eri harmaata. Tummempi on menossa keittiön ja isomman vessan seinään, ja vaaleampi puolestaan kodarin ja pikku vessan seiniin. Toivon mukaan avasin tänään oikean purkin Tikkurilan Lujaa, sillä olin vähän hätähousu, enkä jaksanut hakea autosta värilastuja, jotta olisin voinut tarkastaa maalin koodin. Maalipurkin kannen kurkkausaukon perusteella valitsin oikein, mutta kuivuessaan maali näytti hieman epäilyttävältä. Hyvältä, mutta epäilyttävältä.

Ja ihan pöljänä muuten nyppii rajaaminen. Kyllä sitä telalla vetelee suuria pintoja oikein tunteella. Valmista tulee, ja kärsimätön mieli hyppii voltteja. Tänään oli aivan pakko rajata katto ja seinä toisistaan, eikä se mennyt ihan niinkuin elokuvissa. Tarvitsisin sellaisen kärsivällisen maalarin apulaisen, joka hoitaisi nuo teippiasiat ja muut ikävystyttävät vaiheet. Ammattilainen kiskaisisi maalin varmasti seinään ilman teippejä, mutta minä en osaa siirtää "viivotinta" sitä mukaan kun maalaan. Olen joskus kokeillut, ja varsin töhrivää yritystä se oli. Maalauspuuhissa on muutenkin monta juttua, jotka oppii vasta käytännön kautta. Eikä ikinä varmaankaan korosteta liikaa niiden pohjatöiden tärkeyttä. Jos tasoitukset ovat kunnossa, niin maalatusta pinnasta tulee kaunis. Joo, ei siitä nyt sen enempää...
Jotain piristävää? Keksittekö? Minulla on juuri nyt akku tyhjä, ja lataus vähissä. Ehkä aamulla on jälleen ajatus kirkas.

Ps. Vinkki muillekin harmaavarpusille: Laura Ashleyn alennusmyynnistä saa Nightingale tapettia hintaan 22,50 / rulla. Hankin tätä meille muutaman rullan, ja laitan kodinhoitohuoneen yhdelle seinälle. Tiputapetti korvaa nyt aiemman ideani, joka oli tapetoida yksi seinä 60-luvun naistenlehdillä. Niissä lehdissä on ihan huippu hauskoja mainoksia. Pepsodent hymyjä riittää ihan "täydelliset kotirouvat" -tyyliin.

4 kommenttia:

 1. Harmaa on hyvä! Maalasin meillä kotona remonttia tehdessä olkkarin kolmella eri harmaalla ja tuli sikahyvä. (ainakin musta:)

  Ja voi apua minkä linkki-houkutuksen laitoit. Pää meni ihan pyörälle niissä kaikissa muissakin ihanissa tapeteissa!!!

  VastaaPoista
 2. Minna: Olkkariremonttinne kuulostaa kiinnostavalta! Maalien sävyttäminen on aika jännää hommaa. Toisaalta kiva katsella värilastuja ja suunnitella, toisaalta vähän "hirvittää", että miltä näyttää isona pintana (kokemus tosin kasvaa ja näkemys tarkentuu).

  Tuo linkki menee tosiaan enkunkieliselle sivulle, kun kuva oli siinä parempi. Samaista tapetti saa alesta myös suomalaisesta lauraashley.fi -osoitteesta, helposti myös postiennakolla.

  VastaaPoista
 3. Minun silmiini tuo Satakieli -tapetin pohja näytti hennolta roosalta, jolloin se olisi aika ihana...

  Harmaaseen sopii kaikki ja se tuo jotenkin rauhallisuutta, jota ainakin minä kaipaisin.

  Nyt on nuttu tyhjä, ei keksi mitään piristävää, kun itsekin olen aivan...eli taidan sulkea koneen.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Leena Lumi: Kyllä Nightingale-tapsussa on harmaa pohja. Tapetissa on hieman helmiäistä, joka saattaa heijastaa tietystä kulmasta jännästi. Pohjassa on myös aavistus beigeä, ja linnun kaverina olevassa oksassa on hento ripaus keltaista.

  Meidän KHH on ainakin aika hauska nyt kolmelta seinältä harmaaksi maalattuna. Eilen kun seinä oli jo kuivunut seisoskelin kodarissa lopputulosta ihmettelemässä. Kunhan saadaan laatat lattiaan vielä ensi viikolla, niin sitten on myös satakielitapetin aika. Edistystä!

  Ihanaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...