.

9.10.2011

Sisustusideoita

Kotimme alkaa jo näyttämään kodilta. Eilen edistyi myös lattiapinnan asennus. Viikon päästä ollaan jo varmasti niin pitkällä, että varaan muuttotarkastuksen.

Juuri valmistuvan kodin *pohjaratkaisussa on tietysti mietitty juuri meidän perheen käyttötarpeita ja -tottumuksia. Siitäkin huolimatta olen jo sisustamassa taloa uudelleen. Lähinnä kyseessä on siis uudet ideat huonejärjestyksen suhteen. Olen miettinyt nykyisiä huonekalujamme tulevan kotimme huoneisiin. Kaikkein parhaalta järjestykseltä juuri nyt vaikuttaa se, että työhuoneeksi aikomani huone muuttuukin varsinaiseksi olohuoneeksi, ja työpisteen sijoitan vastaavasti isoon yhtenäiseen tilaan. Tähän mennessä järjestyksen vaihtelu on sujunut ilman selkävaivoja, kun pyörittelen huonekaluja vain ajatusten tasolla.

Erillinen työhuone on tietysti siinä mielessä ihan paras ratkaisu, että keskeneräiset hommat voi jättää siivosti suljettujen ovien taakse vapaa-ajan alkaessa (hmm). Nyt kun ajattelen työpöytää yhtenäiseen keittiö-olohuonetilaan, niin työpöydän on syytä pysyä siistinä (hmm-ymh).

Olen päätynyt pyörittelemään kalusteitamme uuteen järjestykseen oikeastaan vain siksi, että olemassa olevat kalusteet eivät ole riittävät tai muuten sopivat uusiin nurkkiin. Tulevina sisustustoiveina olisi sitten huonejärjestyksen palauttaminen alkuperäisen idean mukaiseksi, ja se vaatii ainakin pari vähän arvokkaampaa sisustushankintaa. Nyt olen lähinnä hankkinut second hand-kalusteita ja kunnostanut niitä rakentamisen ohella.





























Meidän kotia ei voi mielestäni sijoittaa minkään varsinaisen sisustustyylin alle. Vaikka pidänkin paljon selkeistä ja yksinkertaisista huonekaluista, hiipii meille myös romanttisia yksityiskohtia. Jotain uutta, jotain vanhaa - ja kaiken kukkuraksi jotain sinistäkin. Rakentamisessa ja rakastumisessa taitaa olla aika paljon samaa. Ainakin ne kummatkin ovat tunteiden vuoristorataa. Tämä on jipii. Tästä ei tule mitään. Ihanaa! Kamalaa? Miten kävi?

Leena Lumi esitteli muuten meille taannoin kirjan Romanttiset kodit. Kyseisessä postauksessa oli ainakin minulle yksi ahaa-elämys. Romanttinen sisustus ei ole ainoastaan rimpsua, rämpsyä ja isoja kukkakuvioita. Myös pelkistetty koti voi toteuttaa romanttisuutta yksinkertaisilla, mutta tunnelmallisilla valinnoillaan. Tärkeintä on kuitenkin herätä huomaamaan se tärkein: "Nauti kodistasi". Jokaisella meillä on kuitenkin omat suosikki huonekalut, omien mieltymysten mukainen värimaailma ja elämän menossa mukana pysyneet kodin pienet esineet.





























 Odotan oikein innolla, että pääsen ottamaan kodissamme kuvia kunnon kameralla. Siihen ei ole enää pitkä aika, mutta hetkinen tässä on maltettava kuitenkin. Täytyy kyllä sanoa, että valitsemani Eijffingerin Pip-tapetti näyttää työhuoneen olohuoneen seinässä vähintään yhtä hyvältä, kuin mitä tapettimallin mukaan ajattelin. Iso kuvioisen tapetin valinnassa on aina omat jännitysmomenttinsa mukana. Tällä kertaa on onnistumisen tunnetta reilusti mukana!

Ps. Finlayson-arvontani kommentteihin oli jätetty postaustoive lattialämmityksen ja valitun lattiapinnoitteen yhteensopivuudesta. Lattia-asiaan palaan vielä ensi viikon aikana, ja kerron samalla vähän lisää omista valinnoistani ja kokemuksistani. Kiitokset kommentista Merville!

* Pohjapiirrokseemme on linkin postauksen jälkeen tullut päivitys, joka poisti wc-istuimen ja lavuaarin saunan pesuhuonetiloista. Pieni erillinen wc sijaitsee entisen vaatehuoneen tiloissa, johon käynti on kodinhoitohuoneen puolelta.

6 kommenttia:

 1. Mia: Paljon kiitoksia! :)

  VastaaPoista
 2. Anne, minä, entinen teräs, musta, harmaa, valkoinen, autan sinua tuomaan ripauksen romantiikkaa kotiisi;-) Aloitin jo blogissani tänään ja se on niinku sinulle vinkiksi...

  Romnattiset kodit kirjassa pidin eniten juuri pelksitetystä romantiikasta, jota edusti se vuodekuva, jossa takana seinä, mistä revitty isti vuosikymmenien tapetit ja se kivi jätetty silleen: Siinä kuvassa on munaa. Se toinen kuva oli kartanoromantiikkaa.

  Kiitos linkityksestä ja etenkin kun se vielä koskee kirjaa♥

  VastaaPoista
 3. Leena Lumi: Pelkistetty romantiikka kuulostaa kyllä ihan minun jutulta. En ole osannut aiemmin vaan ajatella, että rouhea ja ajan kerrokset paljastava sisustaminen olisi myös romanttista :)

  Tulenpas kurkkaamaan ideasi!

  VastaaPoista
 4. Olen ollut aikeissa kirjoittaa samasta asiasta :-) Tykkään itse kovasti tyylien sekoittelusta ja tietynlaisesta koristeellisuudesta. Romantiikka EI välttämättä ollenkaan tarkoita söpöilyä ja pikkusievyyttä.

  Mielenkiinnolla odottelen kuvia minäkin ! PIP tekee ihania tapetteja <3

  VastaaPoista
 5. Petriina: Olen huomannut valokuvistasi, että teillä on sisustuksessa kivasti kerroksellisuutta ja silmänruokaa. Samanlaisesta tyylistä pidän minäkin.

  Meillä on yhdessä huoneessa Pip. Muissa huoneissa on sitten Boråsia ja Laura Ashleytä. Toki ihan maaliseiniäkin löytyy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...