.

9.4.2014

Työpisteellä taas

Jokunen postaus sitten kuvissa näkyi työpisteeni seinällä oleva valkoinen String-hylly. Kyseisen postauksen tiimoilta kommenttiosiossa hieman keskustelimme kodin työpisteestä (tai -huoneesta). Jonkin verran taitavat mielipiteet jakautua sen suhteen, että pitäisikö työpisteelle löytyä paikka erillisestä (suljettujen ovien takana olevasta) huoneesta, vai sopiiko työpöytä hyvine ja huonoine puolineen myös osaksi avointa tilaa tai vaikkapa makuuhuonetta.

Itse olen pitänyt tavoitteena järjestellä kodin työpiste niin, että sitä ei tarvitse makuuhuoneeseen sijoittaa. Aiemmassa kodissa minulla oli työpaikka heti sängyn vieressä, ja sen ainoa hyvä puoli oli erittäin lyhyt työmatka. Teen näet säännöllisesti myös etätöitä. Uuteen kotiin muutettaessa halusin joko erillisen työhuoneen tai työpisteen kodin yhteiseen avoimeen tilaan, johon tämä työpöytä sitten lopulta päätyikin. Kaunis tavoite on ollut myös pitää työpiste siistinä, sillä työpöytä on luonnollisesti näkyvillä meidän olohuoneessamme. Tavoitteeseen en ole valitettavasti ihan päässyt, mutta yritystä on ollut ihan kiitettävästi.

Työpisteeseen ja -päivään tuo iloa pienet kätevät säilytysratkaisut. Laatikoihin ja pussukoihin on kiva sulloa harvemmin käytetyt varusteet ja vempeleet. Se varsinainen ongelma piileekin (tai itse asiassa on reteesti näkyvillä) vaeltavissa ja ajankohtaisissa materiaaleissa, lipuissa, lapuissa ja muissa dokumenteissa, jotka tosiaankin ovat käsinkosketeltavia eivätkä pelkkää bittien huminaa näytöllä.

Kevyt ryhtiliike eli siivous ei toisaalta kestä kauan, kun sen vaan ottaa asiakseen. Sen jälkeen työpisteelläkin on helpompi hengittää (jos vaan ei sattunut hävittämään mitään tärkeää siivouksen yhteydessä).
10 kommenttia:

 1. Teidän työpiste on tosi kiva. Erityisesti tykkään erilaisista säilytysjutuista :)
  Molemmissa työtilaratkaisuissa on varmasti puolensa. Mä tykkään, että työpiste on osana oleskelutiloja, koska tuskin mun tulisi jumitettua yksinään erillisessä työhuoneessa. Ompelua ja muita projekteja varten tosin ottaisin mielellään erillisen huoneen/tilan, ettei kaikkea tarvitsisi päivittäin siivota pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja toisaalta se varmaan riippuu siitä, että millaisia hommia työpöydän ääressä saa tai joutuu tekemään. Jos työpistettä tarvitsee vaikka omien sähköpostien purkuun ja bloggailuun, niin varmasti kevyempikin ratkaisu toimii. Itse en juurikaan käytä läppäriä sylissä vaan istun ihan aidosti työpöydän ääressä. Työtehtävät ovat myös niin nopea tempoisia, että on hyvä olla työrauhaa (jota kyllä päiväsaikaan piisaakin!)

   Poista
 2. Näyttääpäs tosi tyylikkäältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työpisteessä oikeastaan nyppii vain piuhojen paljous, ja niitäkin saisi vähemmälle jos laittaisi vanhan koneen totaalisesti eläkkeelle. Ehkä lähiaikoina :)

   Poista
 3. Näyttää todella upealta! Sain tosi hyvät ideat noista kuvista omaa kotiani varten, kiitos tästä! Mulla on juuri ongelmana ollut se, mihin sijoitan työpisteen - teen satunnaisesti freelancer-hommia ja niille täytyy olla tilaa :) Samoin kuin bloggaushommille, jos en saa levittäytyä pitkin pöytää, ei hommasta tule mitään :D Oletko muuten tulossa Indiedaysin Inspiration Dayhyn tulevana lauantaina?!

  hannamaria
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Samaa mieltä, että työn tekoon on hyvä olla kunnon paikka. Varsinkin jos työtehtäviä varten tarvii olla aineistoja ja ties mitä matskuja esillä, niin itse viihdyn ainakin paremmin kunnon pöydän ääressä.

   Jos mulla ei olisi kunnon työnurkkausta, niin seuraavaksi paras vaihtoehto olisi keittiön pöytä, joka on kyllä kaikkien muiden perheen jäsenten jo kansoittama. Välillä niitä "matskuja" joutuu ruokapöydältä häätämään, jotta se ruokailu myös onnistuu :)

   Tulen Inspiration iltajuhlaan. Itse asiassa olen ilmoittautunut myös päivätapahtumaan, mutta se jää nyt kuitenkin väliin, kun pidän herttasta auki päivällä.

   Nähdäänpä siis iltajuhlassa??! :)

   Poista
  2. Iltajuhlaan ei mun kutsu vielä riitä, toivottavasti ensi kerralla pääsisin sinnekin mukaan :) Harmi sinänsä, nyt kun kyselee ympäriinsä ketkä tulee päiväohjelmaan on osallistujamäärä (niistä kiinnostavista bloggaajista) hirmu vähäinen. :( Pitäisiköhän yrittää tunkea itsensä mukaan iltaan...? ;D

   hanna
   www.hannamariav.com

   Poista
  3. No koitapa jotenkin livahtaa iltajuhliinkin! :) Mulla on tulossa kaveri aveciksi, mutta jos tuo paikka olisi vielä vapaana, niin kutsuisin sinut ilomielin seurakseni!

   Poista
 4. Kiitos Anne tästä postauksesta. Juuri tätä toivoisi blogeilta: että rohkaistaan keskustelua, ja sitten kirjoitetaan uutta edellisten pohjalta, jotta syntyy ikäänkuin fasilitoitua vuoropuhelua. En kritisoi muita, ihan kiva lukea ihan yksisuuntaisestikin kirjoitettuja juttuja, mutta itse tykkään eniten siitä, kun ihmiset aidosti antautuu keskusteluun, eikä kommentit ole vain tyyliä "ihana!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! Minustakin on kerrassaan mainiota, jos blogipostaus jatkuu kommettiosiossa mielipiteiden ja erilaisten näkökulmien muodossa. Vuorovaikutus tekee bloggaamisesta ylipäänsäkin rikkaampaa ja antoisempaa, ja on aina kiinnostavaa kuulla miten muut ovat ratkaisseet vaikka tietyn sisustuspulman omassa kodissaan. Hyvästä aiheesta on sitten kiva napata kiinni, ja jatkaa samasta aihepiiristä vaikka hieman syventäen tai laajentaen.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...