.

15.4.2014

Tilkka viiniä & hittibiisi

Onko suunnitelmia pääsiäispyhien ruokailujen suhteen? Meillä ruokapöydässä ei nähdä lammasta, mutta jotain kivaa ja maistuvaa pitää ruokahetkiin miettiä. Luvassa on ilmeisesti suhteellisen lämmin loppuviikko, eli se tarkoittaa kotiterassilla istumista, pihahommia ja elämästä nauttimista. Tälläiseen mielikuvaan sopii hyvin joku maukas, mutta helppotekoinen ruoka, joka valmistuu vaikka puoliksi itsekseen uunissa tai grillissä.

Testailin eilen paria punaviiniä, jotka eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja. Viineistä toinen on suositukseni teille, jotka aiotte nauttia lammasta pääsiäisen pyhinä. Durius Tempranillo (Valmistusmaa Espanja, hinta: 9,96€, Alkon nro 407397) on maultaan hieman muhkea ja runsas, joten se toimii kypsän lampaanviulun kanssa. Viinin tummankirsikkainen vivahde miellyttää myös muita hieman kehittyneempien punaviinien ystäviä.

Selkeästi kevyempi punaviini (keskitäyteläinen) Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir (Valmistusmaa Uusi-Seelanti, hinta 16,35€, Alkon nro 435547) sopii puolestaan vaikka pääsiäispöytään, johon katetaan runsas valikoima erilaisia kalaherkkuja. Punaviinin maussa on hentoa mansikkaisuutta. Testasin tätä viiniä itse hieman mausteisen riisi-broilerivuoan kanssa, ja pidin viinin makua kevyen mielyttävänä.

Mikä tekee rennon mukavan tunnelman? Yhdessäolo, vapaa-aika, mieluisat harrastukset, kiireen tunteen puuttuminen, toisinaan hiljaisuus, mutta useimmiten tilanteeseen sopiva musiikki, joka voi nousta hetken päärooliin tai toimia taustalla tunnelman luojana.

Indiedaysin blogitapahtumassa juontanut ja esiintynyt Axl Smith antoi blogien kautta jakoon uusimman biisinsä, jossa minä kuulen ainakin kesähitin aineksia. Tsekkaa biisi itse Axlin sivuston linkistä. Voit ladata kappaleen myös omalle koneellesi ja musiikkilaitteellesi. Kuuntele ja nauti!

---

Aurinko pilkistelee jo verhon rakosesta. Tulee ihan sellainen fiilis, että pääsiäisenä saa kapata ruoat ja juomat pihalle. Pitääpä katsella valmiiksi jo ulkokäyttöön tarkoitettuja tyynyjä ja peittoja sekä tunnelmalyhtyjä, jotta pääsee rakentamaan oikein nautinnollisen pesän ulkosalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...