.

18.4.2014

Mustavalkoiset astiat

En tunnustaudu astiahulluksi, mutta kyllä kunnon käyttöastiat ja pieni vaihtelun mahdollisuus tuovat iloa arkeen sekä mahdollisuuksia juhlakattauksiin. Meidän kotonamme tyyli ei ole astioidenkaan osalta mikään suunnitelmallinen tai harkittu. Kattauksen perustana toimivat Arabian valkoiset Teemat, jonka lisäksi matkan varrella kaappeihimme on kerääntynyt kippoja niin kirpputoreilta kuin kaupoiltakin. Astioiden pitää mielellään olla tätä nykyään myös tiskikoneen kestäviä, kone kun löytyy nykyisestä kodistamme. Tykkään myös keramiikkojen tekemistä yksittäisistä ja yksilöllisistä astioista, vaikka niissä ei välttämättä toteudu tuo helppo tiskaaminen.

Tällä hetkellä meillä on keittiön avohyllyillä ne arkisimmat astiat, jotka pyörivät aamu-, väli-, ja iltapalatarjoiluissa mukana. Arkiastioiden värimaailma on hiipinyt hieman mustavalkoiseen suuntaan. Mustavalkoisuudessa on se hauska puoli, että erilaiset kuviot ja muodot tuntuvat sopivan yhteen niin kauan kun värimaailma on yhtenäinen. Mustavalkoisia astioita on kertynyt Marimekolta, Annolta, Arabialta, House Doctorilta ja yksittäisistä hankintakohteista.

Mustavalkoisuutta toki täydentävät myös värikkäät astiat, joissa kuviointi voi olla myös hyvin runsasta ja miltei romanttista. Värikylläiset astiat majailevat tällä hetkellä kuitenkin vetolaatikoiden uumenissa. Sieltä ne pääsevät osaksi kattauksia tunnelman ja sesonkien mukaan.


12 kommenttia:

 1. Ihanat astiat hyllyssäsi, voisin ottaa niistä jokaisen. t. yksi avohyllyistä haaveileva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avohylly toimii meillä ainakin hyvin näille usein käytetyille astioille ja muutamille ruokatavaroille. Jos taas haluaa luoda muita pysyvämpiä asetelmia avohyllyille, niin se tarkoittaa myös pölyjen pyyhkimistä enempi urakoimalla :)

   Poista
 2. Toi on kyllä totta, että mustavalkoisia voi huoletta sekoittaa keskenään. Tosi kivoja astioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun nuo astiat kerääntyvät pikku hiljaa, niin siinäkin mielessä mustavalkoisuus on ollut plussaa. Värit ainakin yhdistävät kattauksia, jos ei muu.

   Poista
 3. Kivannäköisiä astioita, ja täydentävät kyllä toisiaan, tulee sellainen elämännäköinen kokonaisuus. Eipä ollut tullut itselle mieleen, mutta hyvä idea tuo yhdistely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli vahingossa meilläkin on alkanut näitä mustavalkoisia kerääntymään hyllylle. Oikeastaan kimmokkeena tähän on ollut hieman tyyriimpien Marimekon astioiden hankinta, joten astiastoa ei todellakaan ole kerralla shopattu :) Marimekko on alkanut sittemmin saada kaveriksi myös Annoja ja muita hauskoja ja hieman edullisempia sarjoja.

   Poista
 4. Asia on juurikin näin - mustavalkoisen ympärille on helppo lähteä rakentamaan eri sävyjen ja kuvioden kanssa. Vaihtelua saa helposti kun vaihtaa esillä olevat astiat aina kauden mukaan, kesällä kirkkaampaa ja talvella tummempaa - tai jos haluaa mennä kirkkaalla koko vuoden niin kuka sitäkään kieltää :) Munkin astiastossa on sama henki (joka ei kyllä muuttolaatikoissa pääse oikeuksiinsa), eli valkoisen ja mustan ympärille lähdetään rakentamaan. Ne väripilkut vaan vielä puuttuu, mutta onhan tässä aikaa.

  hannamaria
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja kun perus astioita meillä käyttää kuitenkin pienehkö perhe (3 hlö) ja sitten välillä tarvitaankin kattaukseen enemmän paukkuja kun tulee kyläilijöitä, niin on hyvä että pöytään voi koota setit vaikka vähän useammastakin erilaisesta astiasarjasta. Lopputulos on ainakin persoonallinen, jos ei muuta :)

   Väripilkkuja tulee välillä tuolla kaupoilla vastaan, ja jotkut ovat jostain syystä niin vetoavia, että ne tulee ostettua, vaikka niistä ei ihan suoraan osaakaan vetää aasinsiltaa jo kotoa löytyviin astioihin. Noh, tuleepa sitten ainakin sitä vaihtelua omaan arkeen :)

   Poista
 5. Totta, mustavalkoisten kanssa voi yhdistellä sitten värikkäämpiäkin yksilöitä! Ehkä minäkin sitten tottuisin kattamaan vähän kirkkaampia värejä, jos musta ja valkoinen olisivat pohjalla.. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ajatellut niin, että varsinkin ruokalautaset saavat olla valkoisia, jotta ruoka pääsee parhaiten esiin. Sittemmin meille on päätynyt myös värikkäitä ruokalautasia, ja hyvin ne pöperöt on niiltäkin maistuneet :)

   Välipala / jälkiruoka -kokoisia kippoja meillä onkin sitten vaikka minkälaisia. Jotenkin varsinkin niiden suhteen on saanut kaikki mahdolliset väriyhdistelmät kukkia vapaasti. Välillä tulee kyllä väriähky ja mustavalkoiset tuntuvat jälleen niin mukavalle :)

   Samoin - kivaa pääsiäisen viettoa!

   Poista
 6. Ihania astioita! Mä haaveilen että joskus meidän astiasto olisi mustavalkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun pitää tavoitteen (vaikka värisävyt) mielessä uusien hankintojen kohdalla, niin pikku hiljaa se astiastokin päivittyy toivottuun suuntaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...