.

18.7.2014

Asuntomessut 2014 - Top 5

Seuraa vuorossa Jyväskylän asuntomessujen suosikkien listaus, joka tulee tietysti ihan omasta subjektiivisesta näkökulmastani. Minua ilahduttavat asuntomessuilla kaikkein eniten oivaltavat ideat, persoonallinen sisustusote ja inspiraation lähteenä toimivat ratkaisut. Talotyyppi, rakennusmateriaali tai sisustustyyli eivät sinänsä ole rajoittavia tekijöitä, kun omia suosikkejani lähden miettimään, mutta toki omat mieltymykset vaikuttavat aina taustalla ainakin jollain tasolla. Pidän joka tapauksessa hyvinkin monenlaisesta (erilaisesta) sisustustyylistä ja ilahdun hauskoista väriyhdistelmistä, mutta myös pelkistetystä tyylistä.

1 | Skammin talo

2014 asuntomessujen suosikikseni nousi Skammin talo. Pidän kohteesta rakennuksena, ja minua mielyttää Skammin ulkoverhoilun musta tiilikate yhdistettynä linjakkaaseen puuverhoiluun. Rakennuksessa on myös hauskoja kulmia, jotka luovat kiinnostavia näkymiä niin julkisivun kuin suojaisen sisäpihan puolelle. Yksi Skammin parhaita puolia on keittiön yhteydessä oleva tilava terassi, jolta on näkymä Jyväsjärvelle.

Skammin sisustus tarjoaa silmänruokaa runsaiden Marimekon kuosien muodossa. Kohteen sisustus on kuitenkin esimerkin omainen, eikä niinkään todellisen perheen tarpeita varten suunniteltu. Marimekon designia diggailen kuitenkin sen verran paljon, että minusta oli hauska nähdä erilaisia Marimekko-tuotteita ripoteltuna ympäri taloa. Skammin linjakas vihreä keittiö ruokakomeroineen miellytti myös minua.

Kohteen takapihalla oli hauska idea sadevesien ohjaukseen. Välttämätön rakennustekninen ominaisuus voi saada myös uuden muodon pihan kauniina vesiaiheena. Toteutus näytti toimivan myös runsaan sadekuuron aikana.

Skammin talo on vilahdellut jo aiemmassa asuntomessupostauksessani.


2 | Talo Luck

Talo Luck on tämän vuotisten asuntomessujen jokeri ja yllättäjä. Kohteen julkisivun mattamusta seinusta ei vielä paljasta kohteen luonnetta, mutta kutkuttelee kyllä uteliaisuutta. Kun kiinnostuneena astuu Luckin perheen talon sisäpihalle, on kuin Liisa Ihmemaassa. Mustan seinän tervetulotoivotus vaihtuu kirkkaana hehkuvaan valkoisuuteen ja kiinnostaviin rakenteisiin, kulmiin sekä tiloihin. Talo Luckin kiinnostavuutta lisää vielä se, että talo on rakennuttajan eli perheen omien ideoiden ja toiveiden mukainen. Myös sisustus on asukkaiden omaa käsialaa ja tyyliä.
3 | Kannustalo Lato

Lato on valmistalotyyppi, joka miellyttää minun silmääni yksinkertaisuudellaan ja erittäin järkevällä neliöiden hyödyntämisellä. Tällä kertaa Lato-talon julkisivu oli maalattu valkoiseksi, ja se oli kieltämättä hauskaa vaihtelua tummanharmaiden Latojen jälkeen. Kohteen terassialueet olivat myös viihtyisät.

Ladon sisustus oli linjakas ja aika eleetön kaikessa laadukkuudessaan. Itse olisin heittänyt sisustukseen vielä ripauksen jytyä jossakin muodossa. Musta linjakas keittiö vaikutti myös ihan napilta valinnalta.

4 | Cube 170

Honkatalojen Cube 170 saa pisteitä kauniista kokonaisuudesta, joka on suunniteltu vastaamaan tulevien asukkaiden tarpeita. Sisustus on trendikäs, ja se on maustettu hippusella marokkolaista tunnelmaa. Valittu sisustustyyli jatkuu ehjänä aina kodin ulkotiloihin asti. Pihalta löytyykin varsin mukava oleskelu- ja kesäkeittiötilat.

Cube henkii ulkoa ja sisältä linjakasta ja tarkoituksen mukaista designia, jota korostaa tummanharmaa ulkoverhoilu.

5 | Brand new oldies

Asuntomessujen yksi tornitalon huoneistoista on tilava yksiö, joka on sisustettu hyödyntäen vanhoja huonekaluja ja kierrätysideoita. Seinähyllyiksi on nostettu puulaatikoita, sängynpäätynä toimii vanha kaunis ovi ja keittiön ruokaryhmän pinnatuolit on uudistettu keltaisella maalilla.

Sisustuksen johtavana ideana on yhdistellä uutta sekä vanhaa. Kierrätys ja vanhan tavaran hyödyntäminen on kannatettava ajatus! En kuitenkaan usko, että itse asunto mahtuisi kovinkaan monen opiskelijan asumisbudjettiin. Asunnon tuleva asukas saa joka tapauksessa yksiönsä yhteyteen hulppeat näköalat Jyväsjärvelle. Asunnon helmi on tilava puuverhoiltu parveke, joka on lasitettu järvelle päin.
8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä virtuaalimatkasta Jyväskylään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :)

   Asuntomessut tarjosivat paljon kivaa nähtävää, joten kamerallekin tallentui mukavia kuvakulmia.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minä löysin ainakin monia mieleisiä sisustuksia ja koteja messuilta. Vielä jäi kivoja koteja mainitsemattakin, joten ehkä vielä yksi postaus tulossa... :)

   Poista
 3. Liki kaikki bloggarit intoilee näistä samoista tuunatuista kohteista joissa on paljon halpaa värikästä tilpehööriä. Aikuisen maulla valmiiksi sisustetut kohteet eivät jostain syystä nauti bloggaajien suosiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse arvostan kierrätystä ja pidän myös monenlaisesta (myös värikkäästä) sisustuksesta. Olen esitellyt blogissani omia huomioitani ja tässä postauksessa myös niitä suosikkejani. Makuasioita siis :)

   Poista
 4. Sinun 1-3 kuuluivat omiin suosikkeihini myöskin :). Asuntomessut on kyllä yksi parhaista paikoista saada sisustusvinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ja varsinkin kun messuilla on montaa erilaista tyyliä nähtävillä yhtäaikaa, niin se tekee hommasta mielenkiintoista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...