.

11.7.2014

Asuntomessut 2014 - parhaat ensivaikutelmat

Kiersin eilen Jyväskylän asuntomessut. Muutama kohde jäi kyllä harmittavasti väliin, joten täytyy harkita vielä uutta pyrähdystä Jyväskylän suuntaan. Suosittelen lämpimästi vierailua asuntomessuille! Itse ainakin sain aimo annoksen inspiraatiota mukaani messuilta.

Asuntomessuilta postaan vielä pari muutakin näkökantaa, mutta aloitan ensimmäiseksi perinteisellä papukaijamerkkien jaolla. Asuntomessujen parhaat -tittelit jaan ensireaktioni pohjalta.

| Inspiroivin värien käyttö sisustuksessa

Talo Luck (kohde 35) tarjosi inspiroivimman ja persoonallisimman kokonaisuuden, jossa erilaiset väriyhdistelmät nousivat kauniisti esiin valkoista taustaa vasten. Koko rakennus oli itse asiassa ilahduttava visuaalinen kokemus alkaen mustasta jännittävästä ulkoseinästä, joka pitikin sisällään valkoisen ja valoisan yllätyksen.

Tämän kohteen näytteilleasettajina ja sisustajina toimivat talon asukkaat itse eli perhe Luck.| Persoonallisin ulkovuoraus

Skammin talo (kohde 23) on arkkitehtipariskunnan taidonnäyte. Kaipaankin asuntomessuille tälläisiä kohteita, joissa asiat on tehty hieman tavallisuudesta poiketen. Skammin talon arkkitehtuuri on huomioinut hienosti rakennuspaikan Jyväsjärven rannalla. Talo on ulkoapäin jännittävän näköinen. Ulkovuorauksen musta tiiliverhous on ladottu perinteisen paanurakentamisen tyylisesti. Mustaan savitiileen on yhdistetty lämpimän sävyistä puuta.

Skammin talon arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Skammi Oy (Satu Ratinen ja Markku Sonninen).| Kauneimmat maisemat

Drama Queen (kohde 43) ei todellakaan olisi tyytynyt vähempään! YIT Rakennus Oy:n kerrostalokohde sijaitsee 12. kerroksessa, ja se on sisustettu tyylikkäälle sinkkunaiselle. Tuleva kodinomistaja saakin nauttia yhdestä messualueen kauneimmasta näkymästä omalta terassiltaan. Voin vain kuvitella millaisen vaihtuvan taulun vuodenajat ja Jyväsjärvi tarjoavaat talon asukkaille.

Drama Queenin sisustussuunnittelusta vastaa Milla Alftan.| Taide osana sisustusta

Polar 165 (kohde 9) yhdistää tunnelmallisesti linjakkaan maltillisesti käsitellyn puupinnan sekä tummat sisustuksen yksityiskohdat.  Olohuoneen värimaailman kulmakivi on kaunis maalaus, joka toimii kauniisti yhteen olohuoneen sohvaryhmän kanssa. Kohteen maalausten takana on Johanna Mäkitalo, ja sisustuksesta vastaa Anne Saarikoski.
| Vuoden tulokas

Noppakodit A & B (kohteet 15 & 16) ovat lähteneet miettimään ratkaisuja ja vastauksia pienen perheen omakotitaloasumisen tarpeisiin. Kohteet on sisustettu kahden erilaisen asukkaan lähtökohdista.

Noppakotien sisustussuunnitelija on Annukka Tolamo.

| Kaunein kattaus

Cube 170 (kohde 2) on Honkatalojen kompakti kokonaisuus, jonka rakentamisesta ja sisutuksesta vastaavat tulevat asukkaat itse. Kohteen sisustus on sangen viihtyisä. Ruokailuryhmä on katseenvangitsija, johon oli loihdittu näyttävä kattauskokonaisuus.

Kohteen sisustussuunnitelija on Emilia Pesonen.| Viihtyisin terassi

Kannustalon Lato (kohde 10) on tyylikäs ja linjakas kokonaisuus. Talo on myös viihtyisä ja kodikas. Lämpöä kodin ja ulkoterassien sisustukseen tuovat puunsävyt, avaruus ja valoisuus. Katettu terassiosuus sijaitsee talon päädyssä, ja se tarjoaa asukkaille mukavan oleskupaikan omassa rauhassa. Terassilla on yrttilaatikot kätevästi lähellä keittiötä.

Kohteen sisustussuunnitelusta vastaa Helena Karihtala.| Kaunein keittiö

Skammin talon (kohde 23) keittiö sijaitsee yläkerrassa. Ratkaisu ei ole välttämättä se käytännöllisin, mutta olisin varmasti itsekin päätynyt samaan lopputulokseen. Yläkerrassa sijaitsevasta keittiöstä avautuvat näkymät Jyväsjärvelle, ja iso suojaisa terassi on lähes saumaton osa keittiötä. Ruokailuryhmä ikään kuin jatkuu terassin puolelle.

Keittiön kaapistot on sijoitettu linjakkaasti yhdelle seinälle. Hyvänä lisänä keittiöstä löytyy erillinen komero kuivatavaroiden säilytystä varten. Kohteessa on sisustettu Marimekon tuottein, joten kokonaisuus tarjoaa reilusti värikästä herkkua silmille.

Sisustuksesta vastaavat yhdessä Marimekko ja Deko-lehti.| Tunnelmallisin makuuhuone

Useat kohteet tarjosivat hyviä esimerkkejä tunnelmallisen makuuhuoneen ja petauksen toteutuksesta. Joukossa oli myös tummasävyisiä makuusoppia, jotka mielyttävät minun silmääni. Ensivaikutelman perusteella jaan tunnelmallisen makuuhuoneen tittelit kahdelle eri kohteelle:

Valkola (kohde 13) oli sisustettu ilmavasti tunnelmallisia värejä unohtamatta. Värisävyt olivat huoneissa pikemminkin puuterilla kevennettyjä kuin kovia ja kirkkaita. Makuuhuoneessa yhdistyi kaunis harmaasävyinen tapetti puuteriroosaan.

Sisustussuunnittelusta vastaavat Johanna Salminen ja Kati Vuorela.Drama Queen (kohde 43) tarjoaa silmänruokaa ja kokonaisvaltaista sisustusajattelua kaikilla herkuilla. Makuuhuone on erotettu muusta huoneistosta liukuovin, eli asunnon yhtenä bonuksena on kaunis järvimaisema, jota pääsee ihailemaan vaikka sängystä asti. Sisustussuunnittelusta vastaava Milla Alftan nostaa sisustuksen rohkeasti myös aina seinille ja kattoon asti. Näin hän onnistuu luomaan ihan oman maailmansa ja tunnelmansa kodin asukkaan iloksi.


8 kommenttia:

 1. No tuolla on tosiaan löytynyt inspiraatiota jokaiseen makuun. Tuo Helena Karihtilan sisustama terassi on hurmaava. Emilia Pesosen kaunein kattaus tuntuu kotoisalta ja sopisi meillekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Minä yleensä kiinnostun kohteista, jotka tarjoavat jotain uutta ajattelua tai kivoja väriyhdistelmiä. Ja tietysti aidosta kodinomaisuudesta saa plussaa! :)

   Poista
 2. Kiitos kivoista kuvista, hyvin pääsee messujen makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama postaus on vielä messuilta tulossa, eli kuvamateriaalia on vielä jemmassa :)

   Poista
 3. Minäkin kiitän näistä poiminnoista! Ihan odotan milloin itse pääsen messuilla käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä messuja - kannattaa tosiaan lähteä siellä käymään! Tuo asuntomessualue on vielä niin kauniissa paikassa järven rannalla, että se tuo vielä oman fiiliksensä messualueen ympäristöön.

   Poista
 4. Skammi näyttää kyllä todella upealta, iskee kyllä! :) Ja Pesosen kattaus on myös kyllä ihana. Kivoja tunnelmia olet kuvannut, voi että odotan omaa reissuani tuonne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skammissa tuli viihdyttyä hetki jos toinenkin :)

   Tuo Pesosen perheen koti oli kautta linjan kivasti sisustettu. Ihan kiva, että on myös kohteita, jotka ovat tosiaan todellisten tulevien asukkaiden koteja ja ilmentävät heidän rakennus- ja sisustusmakuaan sekä tarpeitaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...