.

27.7.2014

Kaapilla (ja pöydillä)

Aurinkoista sunnuntaita! Aamun rutiineihin on viimeiset pari viikkoa kuulunut kasvihuoneen oven ja tuuletusikkunan avaaminen sepposen selälleen ja kasvien kasteleminen. Siitä huolimatta yritelmät eli tomaatit näyttävät vähän ränsistyneille. Muutama tomaatti onneksi jo hieman kasvihuoneessa punasteleekin.

Perus pihahommien lisäksi olen maalaillut hieman ulkosalla. Ikuisuusprojektini sokkeleiden maalaus on edelleen tekemättä. Pahus sentään. Tänään ajatukset suuntautuvat pitkästä aikaa myös sisätiloihin. Kesäloman alussa ostetut verhot on vielä ripustamatta olohuoneeseen. Sisätilat vaatisivat siis pientä säätöä.

Nyt kun töiden alkaminen on yhden yön päässä, alkaa sitä katsella kodin sisustustakin hieman tarkemmalla silmällä. Ruokailutilamme mustan kaapin uumenista jo silmäilin, että mitähän värisävyä sitä työn raskas raataja kaipaisi kotinsa piristykseksi heti huomenissa. Juuri nyt meillä on peruselementtien lisäksi hieman keltaista ja vaaleanpunaista esillä. Yleensä nuo hempeämmät sävyt kuuluvat keväiseen sisustukseeni, mutta menee se näin elokuun alkupuolellakin.

Elokuun lopulla perheessämme on rippijuhlat, joten nyt olisi tosi fiksua ennakoida ja ryhdistää kodin ilmettä jo ajoissa. Elokuusta kun on tulossa todella kiireinen ainakin jo olemassa olevien kalenterimerkintöjeni mukaan. Tosin kokemuksesta tiedän, että mikään muu ei pistä vipinää töppösiin niin paljon kuin lähestyvä "kuollut raja". Niitä odotellessa! Tänään on vielä helppo virnistellä...

PS. Meillä asuu kyllä pari rentoilun mestaria (enkä puhu nyt perheen nuorisosta), jotka välillä aktivoituvat varsinaisiksi seikkailijoiksi. Jälkimmäisessä kuvassa yksi tuollainen iltavilli koittaa keritä tyttären työpöydälle ennen kuin nappaaja ehtii estämään.

PSS. Illalla arvon kahvia ja makusiirappeja!
12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hän on meidän pikkuinen Duplo. Isommat rotta-tytöt ovat vuoden vanhoja (Lumi ja Lulu). Tälläinen eläintarha :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sellainen kotoisa ja harmiton rotta vain :)

   Poista
 3. Ihana vipeltäjä. Vitriinikin näyttää hyvin tähän vuodenaikaan sopivalta★

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotat ovat aika kivoja lemmikkejä, vaikka häkin siivoaminen on oma työsarkansa. Ja se häkkihärdelli on lasten hommia :)

   Vitriinissä vaihtuu tavarat sen mukaan mitä milloinkin on pöydille ripoteltu esille, ja mitkä kynttilänjalat sun muut pientavarat taas tulevat kaappiin tauolle.

   Poista
 4. Mä en vaan pysty sietämään noita häntiä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ne ehkä ole ne söpöimmät töpöhännät, mutta erittäin käytännölliset kyllä :) (ainakin rotan näkökulmasta)

   Poista
 5. Nyt on kyllä pakko kysyä, kun olen jo niin kauan tuota kaunista vitriiniä ihaillut, että mistä se on teille hankittu? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, iso musta kaappi on herttasen valikoimassa tilaustuote (http://www.herttanen.fi/).

   Kaappi on sangen komeaa tekoa ja toimii tietysti monenlaisen pientavaran säilyttimenä.

   Poista
 6. Voi mikä kaunokainen. Sun pitää esitellä joskus näiten prinsessojen kodin sisustusta myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden pikku terroristien (kuvassa Duplo) kodin sisustus on alati muuttuvaa. Häkissä asuu varsinkin Lulu-niminen tyyppi, joka sisustelee joka yö ainakin jotain nurkkaa :)

   Ehkäpä tämä karvainen kolmikko suostuu paparazzin kuvattavaksi joku päivä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...