.

11.8.2014

Kuka pelkää kesäkurpitsaa?















































Taisivat nuo kuvan kesäkurpitsat venähtää pikkuisen liian isoiksi ihan huomaamatta. Jälleen on se aika vuodesta, kun saa ideoida erilaisia ruokia riittoisasta kesäkurpitsasta. Löytyykö keneltäkään muuten hyviä vinkkejä tai ohjeita ruokaresepteistä, tai vaikka ideoita ihan kesäkurpitsan säilöntään?

Taidan näistä vötkäleistä tehdä tänään jonkun uuniruoan ja pakastaa osan kuutioina. Lisää kurpitsaa on kehittymässä, joten vinkkejä vastaanotetaan!

11 kommenttia:

  1. Minulle tuli viime kesänä yli 20 kesäkurpitsaa - tuon kokoista. Voit kuvitella, että olen kokoillut kaikki mahdolliset reseptit. Tässä yksi hyvä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/259185/GL%20Kes%C3%A4kurpitsakakku/

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tätäkin haluan testata! Sana "kakku" saa minut aina kiinnostumaan :)

      Poista
  2. No aijaaa!! Johan on kurpitsat :D Tänne ei tullut kurpitsan kurpitsaa, kun mattimyöhäisenä menin metsästämään siemeniä enkä tietenkään enää löytänyt..Ensikesänä sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu :) Minä ostin muuten taimenet Porvoon torilta, eli oikaisin hieman tuo esikasvatuksen kanssa. Taimenet tuli laitettu maahan räntä- ja raesateiden saattelemina, mutta onnistuivatpa nuo kuitenkin!

      Poista
  3. Moussakka (Pirkka ohje, helppo moussakka) sekä täytetyt kesäkurpitsat ovat suosikkeja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moussakkaan k-kurpitsa sopii mainiosti. Voisi toimia ihan ilman munakoisoakin... tosin silloin se taitaisi olla ihan vain kesäkurpitsavuoka.

      Poista
  4. Mun lempiruoka: Ratatouille! Parsaa, kukkakaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja jauhelihaa. Ihana uuniruoka, netti varmasti reseptejä pullollaan tän herkun tekoon :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kanssa näistä erilaisista uunivuokajutuista, joissa kauden raaka-aineet vaan laitetaan uuniin muhimaan ja ruoka valmistuu melkein itsestään :)

      Poista
  5. Tää on täydellinen ruoka, ainakin mun mielestä, ja just noille ylikasvaneille:
    http://ehtoisa.blogspot.fi/2013/07/kesakurpitsa-al-parmigiano-al-forno.html

    VastaaPoista
  6. Hei tuo raastettu kesäkurpitsa + haloumi kuulostaa hyvälle! Täytyypä testata tuollaisia raastepihvejä, jota suolainen juusto pönkittää. Kiitos ideasta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...