.

11.11.2014

Mitä Mikko Rasila sanoisi?Indiedaysin Blogger's Inspiration Dayn yhtenä vierailevana tähtenä oli paikalla valokuvaaja Mikko Rasila. Hän oli juttelemassa ruokakuvauksesta ja antoi myös yleisestikin valokuvausvinkkejä. Mietiskelin Rasilan kommentteja tänään kun otin muutaman kuvan iltapäivän espressosta ja muutamasta palasta Fazerin tummaa suklaataa. Harmaa ja sateinen iltapäivä olisi kaivannut lisä potkuksi hieman paremman valaistuksen, mutta tällä kertaa nopea kuvaaminen tapahtui ruokapöydällä kynttilänvalossa. Ruokaryhmän vieressä meillä on isot ikkunat, josta tuli tietysti myös hieman valoa kuvaushetkeen.

Mikko Rasila heitti sellaisen kommentin, että ruokaa ei kannata kuvata myötävaloon. Hän nappasikin kommenttinsa tueksi yhden testikuvan, josta kävi selkeästi ilmi, että myötävalo litisti ruokakuvan fiiliksen. Vastavalo on mielestäni vähän yllätysveto, mutta jonkin asteisen sivusta tulevan valon kanssa myös harrastelija voisi onnistua. Tietysti ruokienkin kuvaaminen on helpompaa silloin kun sitä luonnonvaloa on ruhtinaallisesti tarjolla. Kameran salamaa olen edelleen aika haluton käyttämään, mutta jossain vaiheessa pitäisi kartoitella noita lisävalonlähteitä vähän ennakkoluulottomammin. Hämärässä kuvaamisessa on tuo kuvan tarkennuspuoli myös aika vaikea.

Postauksen kuvat eivät todellakaan edusta sitä ruokakuvaustasoa, johon olisi jonain päivänä kiva päästä. Siitä huolimatta kahvihetki oli maistuva. Samalla tässä myös koitan kouluttaa itseäni nauttimaan pienen pieniä määriä makeaa. Päivä numero kaksi on menossa, joten makeanhimosta en varsinaisesti ottaen vielä päässyt irti (liekö koskaan pääsenkään). Parantamisen varaa olisi tosiaan reilusti, joten pidän tämän päivän suoritusta ihan positiivisena askeleena.

6 kommenttia:

 1. Hienot kuvat olet räpsinyt vähäiselläkin valolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla käsillä taas se vuodenaika, kun valon vähyys harmittaa keskellä päivääkin. Ehkäpä kameranjalan pitäisi nyt tehdä näyttävät comebackit :)

   Poista
 2. Todella hyviähän näistä tuli, varsinkin jos paljoa ei kokemusta ole ruokakuvaamisesta! Harjoitus tekee mestarin tälläkin alalla :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitella kannattaa ja noita kuvakulmia mietiskellä. Lähinnä mulla on motivaationa näissä syötävien / juotavien kuvauksessa mukavien makujen ja hetkien taltioiminen :)

   Poista
 3. Valo on eteenkin ruokakuvissa tärkeä, että ruoka näyttäisi vielä syötävänhyvältä. Ravintolassa ikkunaviereen, jos mahdollista! Salamavalo ei ole minunkaan mielivalojani, tuskin käytän koskaan. Mutta en nyt niin paljon kuvaakaan. Kahvi-suklaa hetkesi on kutsuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se ihana valo, jota ruokakuvatkin kaipaavat. Tai sitten pitäisi olla mukana kameranjalka ja jotain lisävalonlähdettä. Mutta kukapa sellaisia mukana kantaa ainakin normi päivänä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...