.

29.3.2014

Töissä lähelläTyöpisteeni sijaitsee olohuoneen nurkassa. Koitan pitää työpöydän ja sen ympäristön siistissä kunnossa, mutta kyllä elävä elämä ja arki tässä omassa nurkkauksessani pyrkii vaan lainehtimaan ja pursuilemaan yli äyräiden. Varsinkin erilaisia lippuja ja lappuja kerääntyy ilmoitustaululle (tikkataulu) sekä ympäri työpöytää. Välillä on ihan pakko tehdä ryhtiliike ja käydä läpi parin viimeisimmän kuukauden "arkisto".

Säilytysratkaisut - tuo nykyajan ihmisen suurin sisustushaaste? Olen pyrkinyt piilottamaan pidempää säilytystä vaativat arkistot ja sekalaisen setin erilaisia harvoin käytettäviä tavaroita erilaisiin säilytyspusseihin sekä koreihin. Osa työpisteen säilytyksestä tapahtuu pöydän alla, mutta pientä tavaraa olen piilotellut myös työpöydän sivulla olevaan String-hyllyyn pienissä koreissa sekä purkeissa. Tämän lisäksi työpöydällä on yleensä pari säilytyslaatikkoa, johon mahtuu myös mukavasti ajankohtaiset materiaalit piilottelemaan.

Usein käytettyjä koruja olen päätynyt ripustelemaan Stringin sivuun ihan vahingossa. Kaipa sitä illalla tulee kevennettyä varustusta ikään kuin pikku hiljaa, ja päivällä käytössä olleet koristukset ajautuvat yksi kerrallaan työpisteen yhteyteen. Ehkäpä kaulakoruille pitäisi keksiä joku fiksumpi sijoituspaikka.

12 kommenttia:

 1. Kiva rennon näköinen työpiste. Mun pitäisi kanssa saada aikaiseksi tehdä makuuhuoneeseemme työpiste :)
  Mukavaa lauantaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jotenkin tuntuu, että työpiste on kotona välttämätön, mutta toisaalta se ei ole mikään kodin kaunistus. Nättejä työpisteitäkin näkee lehdissä ja blogeissa, mutta mun työpisteessä ainakin velloo se kuuluisa todellisuus :) Ja mikä tahansa kökötyspiste ei sovi työntekoon, sillä teen tosi paljon töitä etänä.

   Samoin - kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kaunlakorut sovipat tuohon kivasta!
  Siisti työpiste...näkisitpä minun..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juuri ennen kuvaamista tietysti siistin hyllyt ekaksi :)

   Poista
 3. Meillä onneksi työnteko tapahtuu työhuoneessa (minä) ja kirjastohuoneessa (mieheni), mutta samojen asioiden kanssa painiskellaan. Pääasiassa itse työskentelen paperittomasti ja kynät ynnä muu tilpehööri mahtuu Muurame-lipaston laatikkoon. Silti saa kamppailla siisteysasioiden kanssa. Työhuonesisustukset kyllä minuakin kiinnostaa paljon, ja se miten saa käytännöllisyyden, siisteyden ja estetiikan yhdistetyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan kiva, jos työpiste on sellaisessa huoneessa, että voi tarpeen vaatiessa vaan tyynesti sulkea oven ja työt sekä työpöytä jää näkökentän ulkopuolelle :)

   Jos / kun istuu paljon koneella (kuten minä) niin työtuolikin pitää olla hyvä. Työtuolit vaan usein tuppaavat olemaan aikamoisia rumiluksia, mutta onneksi on poikkeuksiakin.

   Poista
  2. Tuo on niin totta tuo työtuolihomma. Mulla on ollut pitkään etsinnässä työtuoli kun nyt mulla on työhuoneessa vaan meidän vanha keittiöntuoli. Ja hävettää kertoakin, että mieheni tekee kirjastohuoneessa työnsä futonpatjasohvalla!!!

   Poista
  3. Minäkin tein pitkään hommia ihan perus keittiöntuolilla, mutta nyt mulla on matalaselkäinen työtuoli (mustaa nahkaa). Tämä toimii ainakin paremmin, mutta ei ole varmaan vielä se ergonomian ylistys :) Mielessä on kyllä yksi kaunis design-tuoli, joka voisi takamuksen alle sopia mitä parhaiten :)

   Poista
 4. Meillä ei oo sitä erillistä työhuonetta, enkä usko, että siellä tulisi esim. koneella edes istuttua. Toki mä mielelläi ottaisin sellaisen erillisen työhuoneen ompelu- ja tuunausprojekteja varten, mutta kyllä mulla on tapana tehdä töitä ihan muualla kuin suljetun oven takana.
  Teidän työpiste on mun mielestä tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle sopisi hyvin myös ne suljetut ovet, tosin teen suurimmaksi osaksi työpäivän tyttärien ollessa koulussa, joten kyllä täällä hiljaisessa kodissa jaksaa keskittyä töihinkin :)

   Erilaisia tuunaus-, maalaus- ja askartelujuttuja varten olisi tosi kiva olla ihan erillinen (sottapytty) huone! Ehkä joskus vielä erillisessä piharakennuksessa...

   Poista
  2. Ei mullakaan ovi ole kiinni muuten kuin silloin kun olen palaverissa tai jos melu yltyy liian kovaksi kun poika ja sen kaverit mellastaa talossa :-) Muulloin haluan olla yhteydessä muihin ja pidän työhuoneen oven auki. Minusta työhuone on lähinnä sisustuksellinen ratkaisu: pystyy rakentamaan tilan käyttötarkoituksen ehdoilla. Työpiste makuuhuoneessa tekisi makuuhuoneesta liian levottoman paikan.

   Poista
  3. Mulla oli kanssa nykyiseen kotiin muuttaessa tavoitteena, että työpistettä ei tarvitse makkariin sijoittaa. Makkarissa ei ole muuta tekniikkaa kuin sähkövalo ja palovaroitin. Rauhoittumisen paikka siis!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...