17.6.2014

Kotoisasti

Kotoisasti rempallaan. Ehkä näin. Loma lähestyy ja mielessä on monta juttua, jotka pitäisi ehtiä tehdä loman aikana. Nämä ovat juuri näitä omakotiasujan kesätyölistoja: on maalattavaa, öljyttävää, raivattaa ja paljon muuta. Myös sisätilat vaatisivat kunnon siivousta ja ryhdistämistä, mutta ehkä ensi viikolla ensimmäiset lomapäivät menevät löhötessä. Kasvimaan osalta pitäisi tosin aktivoitua melko nopeasti, tai muuten sitä satoa on turha odotella. Onneksi meillä on myös nuo torit ja kaupan rehutiskit, joista voi ammentaa kesän makuja, jos oma puutarha ei tuota syötävää.

Kasvihuone tuolla takapihallamme on joka tapauksessa pystyssä, ja siellä on nyt istutettuna tomaattia, muutama chili sekä paprikantaimi. Monivuotiset yrtit ovat lähteneet kasvamaan myös reippaasti istutuslaatikoissa, mutta seuraksi niille kaivataan ainakin muutamaa eri basilikaa. Sisätiloissa kun nuo tuoreyrtit tuppaavat nuukahtamaan melko nopeaan.

Kesä ja kesän herkut ♥ Reipasta juhannusviikkoa!
10 kommenttia:

 1. Kaunista on! Itse en mitään tykkää kasvatella, on peukalo keskellä kämmentä näissä asioissa kun saan kaktuksenkin kuolemaan :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuolla ulkona kasvatus on helpompaa kuin sisällä. Näin alkukesästä innostus on suuri, mutta kieltämättä se vähän herpaantuu loppu kesää kohden :)

   Poista
 2. Voi miten kaunista teillä onkaan!! <3

  Sinulla kun tätä sisustussilmää on niin tulehan osallistumaan kilpailuun:

  http://pienilintu.blogspot.fi/2014/06/sisustuskilpailu-bloggareille-voita-100.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulostaa kivalta kisalta. Koitan ehtiä osallistumaan!

   Poista
 3. Ihania kuvia. Mikähän siinä on, että mun to do-lista on rivarissakin ihan älyttömän pitkä. Aina. Vaikka muka koko ajan jotain puuhailen. Kesäkukat jäi hakematta ja kaikki on rempallaan. Lomalla aion ainakin repiä viimeisetkin tapetit ja maalata ainakin yhden seinän.
  Kivaa juhannusviikkoa. Toivottavasti loppuviikko on vähäluminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vähäluminen! :) Toivotaan, toivotaan... niin noita piha- ja puutarhahommiakin pääsee tekemään pikku hiljaa.

   Ehkäpä sitä todo-listaa kasvattaa eteenpäin pyrkivä mieli?! Ainakin omalta osalta tuntuu siltä, että uusia ideoita pomppaa mieleen tasaisin väliajoin, joten tekemistä generoituu aina lisää. Ja onhan tässä jo oma työsarkansa näissä perus arkisissa kuvioissa...

   Hauskaa keskikesän juhlaa!

   Poista
 4. Mulla sama paniikki täällä - turha kuvitella keräävänsä jotain satoa loppukesästä, jos ei alkukesästä ole jotain kylvänyt! Sen verran yksinkertaista matematiikkaa, että meikäläinenkin ymmärtää :-)

  VastaaPoista
 5. No näin tämä yhtälö menee! :) Toivottavasti kylmä jakso on nyt ohi, niin voi vähän nopeuttaa prosessia ja käydä torilta hakemassa esikasvatetut taimet penkkeihin. Siitä se lähtee!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...